Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
IMKB
9.602,000
ALTIN
3.438,070
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / -3 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MANGA'NIN EUROVİSİON ŞARKISINA MHP TEPKİSİ
MANGA NIN  EUROVİSİON ŞARKISINA MHP TEPKİSİ
 
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Türkiye'yi temsil edecek Manga grubunun sunacağı şarkının yabancı dilde olmasına tepki göstererek, “Bu durumu, hem siyasi iktidarın hem de TRT'nin, Türkçe'ye, Türk milletine karşı yaptığı saygısızlık olarak görüyor ve kınıyoruz” dedi.
 
4.3.2010 - 17:56

Şandır, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Oslo'da 25-29 Mayısta düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Manga grubunun sunacağı şarkının yabancı dilde olmasını eleştirdi.
Vatandaşların bu konuda tepki gösterdiğini, kendilerine de yoğun şekilde telefon geldiğini belirten Şandır, halkın özellikle, sunulacak parçanın seçimi ile ilgili TRT'nin ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olduğunu iddia etti.
“MHP olarak, TRT'nin bu tavrını ve Ak Parti Hükümetinin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü dil tercihini kınıyoruz” diyen Şandır, şunları söyledi:
“Bu, Türkçe'ye ve Türk milletine karşı bir saygısızlıktır. Şarkının kalitesini ya da şarkıyı söyleyen sanatçıların kalitesini tartışmıyoruz. Ama 2003 yılından bu yana ne hikmetse bu yarışmada sunulan şarkılar ısrarla Türkçe dışındaki dillerden seçiliyor. TRT kamu kuruluşudur, vatandaşın vergisiyle program yapıyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Burada Türk milleti yaşamaktadır ve burada Türkçe konuşulmaktadır. Bir kamu kuruluşu ve Türkiye'yi Türk milleti adına yöneten siyasi iktidar, bu koyuna hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bu durumu hem siyasi iktidarın hem de TRT'nin, Türkçe'ye, Türk milletine karşı yaptığı saygısızlık olarak görüyor ve bunu kınıyoruz.”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, müziğin dilinin evrensel olabileceğini ancak Türkçe'yi de evrensel noktaya çıkarmak gerektiğini belirtti. Şandır, “Eğer AKP iktidarı Türkiye'yi küresel ya da bölgesel güç yapma iddiasını taşıyorsa, Türkçe'yi de evrensel bir seviyeye çıkarmak zorundadır. Eurovision Şarkı Yarışması'na kendi duygularımızı, kendi dilimizle yansıtan müzik parçaları ile katılmanın daha şık olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİZİ AŞKI GERÇEK OLDU!

PETEK DİNÇÖZ BOŞANIYOR!

BAŞBAKAN'A LAF ATINCA KOVULDU!
»  İŞTE LERZAN MUTLU'NUN AĞLAMA KRİZİNİN NEDENİ
»  AĞLAMA KRİZİNİN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
»  FLAŞ.. FLAŞ.. TARKAN SERBEST
»  "UYUŞTURUCU KULLANDIM, PİŞMANIM"
»  İŞTE BİHTER'İN İÇLER ACISI SONU
»  DEMET'İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ!
»  TARKAN. N EREDEN. NEREYE!
»  DİZİLERDE EROTİK SAHNELERE SANSÜR GELİYOR!
»  MÜZİĞİN YENİ İZMİR'LİSİ
»  BİNBİR GECE DİZİSİNDEKİ ROLÜ GERÇEK OLDU!
»  HADİSE'DEN NİŞAN SORUSUNA YÜZÜKLÜ CEVAP
»  KIRAÇ, SİNEMA SALONU SATIN ALDI
»  LERZAN MUTLU, AĞLAMA KRİZİNE GİRDİ
»  VADİ'DE ZAZA İLE YOLA DEVAM!
»  TARKAN, ÇOK PİŞMAN!
»  TARKAN'A UYUŞTURUCU BASKINI!
»  ŞARKICI ALİ ŞAN ASKERE GİTTİ
»  İŞTE AŞKI MEMNU FİNALİ!
»  DÜNYA TUĞCE'NİN FİYATINI KONUŞUYOR
»  MÜTHİŞ İKİLİDEN SÜRPRİZ
»  2 DAKİKADA RESMEN BOŞANDILAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.