Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2050
EURO
37,9298
IMKB
9.357,000
ALTIN
2.929,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MASONLARI YOUTUBE KORKUSU ALDI
MASONLARI YOUTUBE KORKUSU ALDI
 
Genelkurmay'daki bazı konuşmaların kaydedilerek YouTube'a konulması üzerine Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, paniğe kapılıp bir dizi yasak kararı aldı.
 
3.4.2008 - 20:07
Bundan iki yıl önce, gelişen bilgisayar teknolojisinden yararlanarak, localar arasında canlı yayın sistemi kuran Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, şimdi bu uygulamaya son verdi. Ayrıca Loca'nın kendisine bağlı yerel localara gönderdiği bir yazıda, internet teknolojisine karşı uyanık olunması ve teknolojik imkanlardan yararlanma konusunda daha dikkatli davranılması gerektiği uyarısında bulunuldu.

MERKEZİ AYİNE SON

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın aldığı bu yeni kararlarda, son zamanlarda video paylaşım sitesi YouTube'a düşen bazı ses ve görüntü kasetlerinin etkili olduğu belirtiliyor. Bu tür teknolojik faaliyetlerden endişe duyan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, aldığı ani bir kararla Kasım 2006'dan bu yana yaptığı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki locaların video konferans yöntemiyle tören yapma uygulamasına son verdi.

Türkiye çapındaki localarda aynı anda tören yapılabilmesi için Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, 2006 yılında merkezi bir sistem kurdu. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki locaların video konferans yöntemiyle tören yapmasına imkan sağlandı.

Yapılan canlı yayın sayesinde hizmet içi eğitim anlamına gelecek konferans, seminer ve diğer eğitim çalışmaları yapıldığı gibi, Loca'lardaki "mabet" adı verilen özel bölümlerde yapılan 'mahrem' törenler de online olarak diğer vadilerdeki (illerdeki) masonlara anında ulaştırılıyordu. Böylece 'Üstad-ı Azam' denilen Büyük Loca'nın başkanının yönettiği bu mahrem tören aynı anda bütün localarda izleniyor ve merkezi törene iştirak sağlanıyordu. Ancak bu uygulama başladığından beri söz konusu görüntülerin dışarı sızma endişesi nedeniyle birçok mason bundan rahatsız olduğunu belirtiyordu. Bugüne kadar video konferans yöntemiyle yapılan masonik törenlere, geçtiğimiz hafta son verildi ve her locanın kendi törenini kendi yapması kararlaştırıldı. Geçmişte bu törenlerden birisi YouTube'a düşmüştü. Bunun üzerine güvenlik tedbirleri artırılmış, uygumadan ise vazgeçilmemişti.

ERGENEKON ETKİLİ OLDU

Son günlerde gerek Ergenekon operasyonu çerçevesinde elde edilen birtakım deliller ve bazı kamu görevlilerinin YouTube'a düşen ses ve görüntü kayıtları, Loca'nın bu uygulamayı bütünüyle kaldırmasına neden oldu. Ayrıca Ergenekon operasyonu kapsamında ortaya çıkan kimi ses ve görüntü dokümanlarının, zanlıların kendi bilgisayarlarından elde edilmiş olması, "masonların teknolojiden azami düzeyde yararlanması gerekir" ilkesini de tartışmaya açtı. Loca'dan temsilciliklere gönderilen yazıda, kişisel internet yazışmaları ve buna benzer iletişim yolları konusunda "biraderler" uyarıldı. Yazıda, "iletişim teknolojisinden yararlanmanın medeni bir zorunluluk olduğu, ancak bu teknolojinin getirdiği risklere karşı da uyanık olunması" istendi.

turktime



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KUVEYT EMİRİ BODRUM'DA ARSA ARIYOR

AB KONSEYİ: PKK TERÖR LİSTESİNDE,LİSTE DEĞİŞMEZ

DOKTORA "AKP KARŞITI" BİLDİRİ SORUŞTURMASI
»  DANIŞTAY'DAN EL KADI'YA KÖTÜ HABER
»  "AKP'NİN DEFİN RUHSATINI 6 AY SONRA ALIRLAR"
»  İŞTE PKK'NIN DAĞLICADAKİ ASIL PLANI
»  ERDOĞAN, CEBİNDEN 33 BİN YTL TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  AB'NİN PKK KARARINA TEPKİ YAĞDI
»  BEYİN TÜMORÜNE BURUN'DAN MÜDAHALE
»  ERBAKAN'IN HAPİS CEZASI ONANDI
»  AKP, AB UYUM PAKETİ'NE DÖNÜYOR
»  MECLİS'TE MUSTAFA KALEMLİ'NİN PİZZACI'SI KAPATILIYOR
»  BEŞİKTAŞ'LI GÜL, FENER'İN GOLÜNE BÖYLE SEVİNDİ
»  "AK PARTİ GENEL MERKEZİNE ZİYARET BORCUM VAR"
»  FLAŞ..FLAŞ..AVRUPA PKK'YI TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARDI
»  PKK'DAKİ İÇ KAVGA, TELSİZLERE YANSIDI
»  UFUK URAS'TAN AYSUN KAYACI YORUMU
»  RÜŞVET PAZARLIĞINA BAKAN DA BULAŞTI
»  VELİ KÜÇÜK'TEN MEKTUP VAR
»  "BEN BAŞBAKAN'A TUZAK KURMADIM"
»  BUSH,: "YA ASKER, YA DA 11 EYLÜL"
»  AB'Yİ TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR KORKUSU SARDI
»  "ULUSALCILIK TÜRKİYE'NİN KURULUŞ SLOGANI"
»  AHMEDİNEJAD'DAN MARADONA'YA TEŞEKKÜR MEKTUBU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.