Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE ,'PAVYON FEDAİSİ, KONSOMATRİS' TARTIŞMASI
MECLİS TE , PAVYON FEDAİSİ, KONSOMATRİS  TARTIŞMASI
 
Belde belediyelerinin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasına ilişkin tasarının görüşmeleri nedeniyle dün sabah 05.00’e kadar çalışan TBMM’de bugün sinirler gerildi.
 
5.3.2008 - 18:35
Genel Kurul’da CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un yaptığı konuşmada “paralı asker değiliz” şeklindeki sözleri, AKP’li milletvekillerini kızdırdı. AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in ayağa kalkarak, Anadol’a bağırması Genel Kurul’un gerilmesine yol açarken, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, AKP’li Yüksek’e “terbiyesiz adam, sus” diye bağırdı. Oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil, tartışma üzerine Genel Kurul’a ara verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki kanun tasarısının görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda devam ediyor. 863 belde belediyesi ve 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğine son verilmesi ve 43 yeni ilçe kurulmasına ilişkin tasarının görüşmelerinin dün gece sabah saatlerine kadar sürmesi, Genel Kurul’da muhalefet partilerinin eleştirilerine konu oldu. AKP’nin, Meclis’in çalışma saatlerini, daha önce belirlenenin aksine bugün saat 24.00 olarak tespit etmesi ve bu yönde grup önerisini Meclis Genel Kurulu’na getirmesi muhalefetten sert tepki gördü. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un yaptığı konuşmada, AKP’yi eleştirirken “paralı asker değiliz” demesi üzerine AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksek oturduğu yerden ayağa kalkarak Anadol’a bağırdı. Genel Kurul’da yaşanan gerginlik kavgaya dönüşürken, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, AKP’li Yüksel’e “terbiyesiz adam, sus” diye bağırdı. Yaşanan gerginlik nedeniyle oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, 5 dakika ara verdi.

-CHP'Lİ ANADOL: "PAVYON FEDAİSİ, KONSOMATRİS DEĞİLİZ"-
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, oturuma verilen aranın ardından yaptığı konuşmada, AKP’ye yüklendi. AKP’lilere “siz Süpermen olabilirsiniz ama biz normal insanız” diye seslenen Anadol, milletvekillerinin “gayri insani koşullarda” çalıştırıldığını savundu. Anadol, “ILO standartlarına göre bu çalışma süresi normal mi? Haklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Kendi hakkını aramayan milletvekili milletin hakkını hiç arayamaz. Biz tembel değiliz. Ama pavyon fedaisi, konsomatris de değiliz. Gece sabaha kadar çalıştıramazsınız. Ben pavyon fedaisi, gece kuşu değilim, Bu gayri insani çalışma şartlarına boynumuzu uzatmayacağız” diye konuştu.

-AKP'Lİ ERGÜN: "KEMAL BEY AYIP ETTİ"-
Anadol’un konuşmasının ardından oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil ise milletvekillerine “eleştirilerin dozunda olması” uyarısında bulundu. Pakdil, “Kemal Bey’in konuşması yorgunluk vesilesiyle olabilir. Her türlü eleştiri olabilir ancak eleştirilerin özen içinde olması lazım. Fiziki hareketler, el kol hareketleri kimseye fayda getirmez. Bunların siyaseten bir faydası yok.” dedi. Anadol’un konuşması nedeniyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise Anadol’un sözlerini “kaba ve yaralayıcı sözler” olarak değerlendirerek “Bu kaba ve yaralayıcı sözlerin mutlaka düzeltilmesi lazım. Pavyon fedasi, paralı asker, tuzla tersanesindeki taşeronlar gibi ifadeler kaba ve yaralayıcı ifadeler değilse nedir? Kemal bey yorgun belli, Kemal beyin kendini pavyon fedaisi olmadığını söylemesine gerek yok, Biz zaten biliyoruz pavyon fedaisi olmadığını, paralı asker olmadığını. Buradaki çalışmaları pavyon fedaisi çalışmasına paralı asker çalışmasına benzetmek ayıp olmuştur. Sabahın beşine kadar çalışırız, TBMM’nin onurlu bir üyesi olarak çalışırız. Bu sözler Kemal beye yakışmamıştır. Parlamento çatısı altında söylenecek sözler değildir. Özür dilemesi gerekmektedir” diye konuştu.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL, OCAK AYINDA DA ARI GİBİ ÇALIŞTI!

KAMER GENÇ'TEN CUMHURBAŞKANI GÜL'E ŞOK BENZETME

KAMER GENÇ'TEN "HA ABDULLAH GÜL, HA ABDULLAH ÖCALAN"
»  "BUNLAR DA GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"
»  "TÜRKİYE, BÜYÜK BİR KOMPLO İLE KARŞI KARŞIYA"
»  "HASTAYI REHİN ALANI MESLEKTEN MEN EDERİZ"
»  GENELKURMAY'A BİR YANIT DA BAHÇELİ'DEN
»  DSP LİDERİ SEZER'DEN TSK’YA DESTEK, SİYASİLERE UYARI
»  "ENFLASYON ENDİŞE VERİCİ"
»  AKDAĞ: "AMBULANSA ‘İBADET AŞKIYLA’ YOL VERİN"
»  BARZANİ'DEN KRİTİK KARAR
»  CHP'DEN GENELKURMAY'A SERT AÇIKLAMA
»  AKP'DEKİ DEPREME CENGİZ GÜVEN DİKKAT ÇEKMİŞTİ!
»  SEMBOLLER,DTP GRUBUNDA BİLEREK YAN YANA GETİRİLMİŞ
»  ASELSAN'DA BİR İNTİHAR DAHA
»  AKP'DE ZAPSU'NUN ŞOK İSTİFASI
»  TRT PERSONELİNİN YARISI HAVUZA
»  BAYKAL VE BAHÇELİ'YE MUHTIRA!
»  RIDVAN DİLMEN, "HELAL OLSUN" DEDİ
»  İŞTE FENER'İN SEVİLLA ZAFERİNİ GETİREN GOLLER
»  TÜRBAN İÇİN KUR'AN SAPTIRILDI MI?
»  CHENEY, MART SONUNDA TÜRKİYE'DE
»  HALKA "EŞEK" DİYEN FIRILDAK BELEDİYE BAŞKANI !
»  PKK OSMANLI TAKTİĞİ İLE VURULACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.