Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5180
EURO
39,6981
IMKB
10.507,000
ALTIN
3.421,390
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMUR'A SEYYANEN ZAM MÜJDESİ
MEMUR A SEYYANEN ZAM MÜJDESİ
 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin kamudaki maaş adaletsizliğini gidermek için düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapma kararı aldıklarını söyledi.
 
5.8.2005 - 13:56

Hükümet, kamudaki maaş adaletsizliğini gidermek için düşük maaş alan 1 milyondan fazla memura, ek iyileştirme yapma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Ocak 2006’dan geçerli olmak üzere, seyyanen bir artış düşünüldüğünü söyledi.

Memurların içinde bir bölümün diğer memurlara göre kendi yasalarında yaptırdıkları düzenlemelerle daha fazla maaş aldığını belirten Şahin, “Asıl şikayet ve eleştiri bundan geliyor. Bunu acaba nasıl birbirine yaklaştırabiliriz. Bu konuda çok ciddi bir çalışma yaptık. Adaletsizliği gidermek için çalışmalarımızı bitirdik” diye konuştu. Bunun seyyanen bir artış olacağını kaydeden Şahin, düzenlemenin bir milyondan fazla memuru ilgilendireceğini söyledi.

BÜTÇEYE 2 KATRİLYON YÜK GETİRECEK
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, daha önce personel kanunu içinde düşünülen bu düzenlemenin neden ayrı bir kanun olarak gündeme getirildiği konusunda ise, “Personel kanunu 160 maddelik büyük bir paket. Bunun geçici bir maddesi ile biz bu adaleti sağlamaya çalışıyoruz ancak bu kanunun yasalaşması çok gecikebilir. Bu geçici maddeyi oradan alalım müstakil olarak Meclis’e sevk edelim. 2006’nın başından itibaren az alan memurlara ilave iyileştirme yapalım diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Bütçeye 2 katrilyonun üzerinde yük getirecek bu düzenleme ile ilgili olarak Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na bilgi vereceğini söyleyen Şahin “Umuyorum tasarıyı önümüzdeki hafta imzaya açarız ” dedi. Hükümetin 15 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 7.4 maaş artışı önermesi bekleniyor.

BELEDİYELER TOPLU SÖZLEŞME YAPIYOR
Öte yandan, konfederasyonlar toplu görüşmeler öncesinde toplu sözleşme hakkı isterken, belediyelerde örgütlü memur sendikaları yıllardır çeşitli adlar altında toplu sözleşme yapıyor.

Yerel yönetim hizmetleri iş kolunda bulunan sendikalar, belediyelerle yaptıkları bu sözleşmeleri, Anayasa’nın 90. maddesinin son fıkrasına eklenen “usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası antlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası antlaşma hükümleri esas alınır” hükmüne dayandırıyor.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ATO'DAN 'BANKALARIN YABANCILAŞMASI ENDİŞE VERİCİ' UYARISI

PİYASA SAHTE PARA DOLU

YABANCIYA SATIŞ İSYANI
»  MEMUR HACİZ KISKACINDA
»  GÜNEYDOĞU'DA İKİNCİ BİR SINIRKAPISI İSTENİYOR...!
»  TUZ GÖLÜ'NÜN ALTINDA DOĞALGAZ SAKLANACAK!
»  HERŞEY İYİ DE PROTESTOLU SENETLER NİYE ARTIYOR?
»  CARİ AÇIK İTO'YU KORKUTTU
»  BORÇ GIRTLAKTA! IMF'YE 18 MİLYAR DOLAR BORCUMUZ VAR
»  BORÇ GIRTLAKTA! IMF'YE 18 MİLYAR DOLAR BORCUMUZ VAR
»  KOÇ GRUBU BBDK'YA BAŞVURARAK YKB'NİN DEVRİNİ İSTEDİ
»  VERGİ'DE İNDİRİM HAZIRLIĞI
»  MEMUR, 300 YTL ZAM İSTEMEYE HAZIRLANIYOR
»  RUSLARIN ZARARLI DİYE ALMADIĞI ŞEFTALİLERİ TÜRK HALKI YİYECEK
»  BBDK'DAN BANKALARA 'UZUN VADELİ KONUT KREDİSİ' UYARISI
»  EMEKLİ'YE VERGİ DÜZENLEMESİ
»  DİE'YE GÖRE TEMMUZ AYINDA FİYATLAR GERİLEDİ!
»  ÖĞRETMENLERE 400 YTL HAZIRLIK ÖDENEĞİ
»  PETROL FİYATLARINDA YİNE REKOR
»  KANUN GERİYE İŞLEMEDİ
»  HİSSE SENETLERİ DEĞER KAYBETTİ
»  GÜNDAY: "KÜÇÜK ESNAF KIVRANIYOR"
»  ERDEMİR VE İSDEMİR GENEL MÜDÜRLERE NEDEN İSTİFA ETTİ?
»  "ÖGER OLMAZSA ETİ SALAT"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.