Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5447
EURO
39,5991
IMKB
10.430,000
ALTIN
3.417,330
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMUR, ZAM İÇİN MASAYA OTURUYOR
MEMUR, ZAM İÇİN MASAYA OTURUYOR
 
Kamu çalışanları geçtiğimiz ay sonunda hükümet ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaştı. Ancak sırada 1.5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmeler var
 
28.7.2005 - 11:55
. 15 Ağustos'ta başlayacak görüşmelerde üç konfederasyon yetkilendirildi. Buna göre 11 hizmet kolunun yedisinde Türkiye Kamu-Sen, üçünde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), birinde ise Memur-Sen, bağlı sendikaları temsil edecek. Geçen yılki toplu pazarlık görüşmelerinde ortalama 10.7 oranında zam alan memurlar, bu yıl 500 bin kamu işçisinin aldığı zammın altında kalmak istemiyor. Hükümetin ortalama yüzde 7.4 oranındaki zam önerisine karşı çıkan konfederasyonlar, yüzde 10'un altındaki zamma itiraz edeceklerini belirtiyorlar. Hükümet kamu işçilerine birinci yıl için yüzde 10 zam veya 120 YTL seyyanen zam, ikinci yılın birinci ve ikinci altı aylık dönemlerinde ise yüzde 3'er oranında zam yapmıştı.
      Konfederasyonlar toplu görüşme süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonu biraraya gelecek olan üç konfederasyon başkanı, hazırlıklarını paylaşacaklar. Üç konfederasyonun da birleştiği konular mali haklar, sosyal haklar, çalışma şartları ve demokratik haklar olarak dört başlıkta toplanıyor.
     
     Talepler 4 başlıkta toplanıyor
      Yetkilendirilen konfederasyonlar ayrıca kamu personel rejimi ve sağlık reformu tasarılarını da toplu görüşmelerde masaya yatıracaklar. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, geçen dönem toplu görüşmelerde hükümetin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, "Kamu çalışanlarının siyaset yasağı hâlâ sürüyor. Aynı şekilde grev ve toplu sözleşme hakkı ile ilgili iç hukukta yasal düzenlemeye bile gidilmedi. 500 bine yakın emniyet, silahlı kuvvetler vs. personelinin sendikalı olma hakkı bulunmuyor. Görüşmelerde bu konular da gündeme gelecek" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİGARA'YA ÖTV ZAMMI!

YAZLIKÇILARA VERGİ DARBESİ!

YURT DIŞINDAKİ HESAPLAR TAKİPTE
»  SİGARA KAÇAKÇILIĞINI TEŞVİK VERGİLERİ GELİYOR
»  UNAKITAN; ''DEVLET SANAYİCİ OLMAZ''
»  "BANKACILIK SEKTÖRÜ HALA TERBİYE SEVİYESİNE GELMEDİ"
»  TELEKOM'A REKOR SAYIDA DAVA
»  YABANCILARA MÜLK SATIŞINA SINIRLAMA...
»  "PARACIKLARINIZI BANKAYA KOYUN"!
»  HAFİ TİCARİ ARAÇLARDA VERGİ DÜZENLEMESİ
»  ŞAHİN: "MAAŞ DENGESİZLİĞİ GİDERİLECEK"
»  ''İKİZ KULELER TOBB'UN GENEL MERKEZİ OLACAK''
»  TEKEL'E AİT İKİZ KULELER SATILDI...
»  SSK DA HESAPLAR TUTMUYOR
»  TAŞIT VERGİSİNDE SON 7 GÜN
»  TÜRKİYE ÇOK BORÇLU ÜLKE!!
»  ÇİÇEK: ''2004 YILI BÜYÜME ORANI YÜZDE 9.9'DUR''
»  ANKARA'NIN VERGİ YÜZSÜZLERİ DE HAMAL, ODACI İŞ ADAMLARI!!
»  İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10'MUŞ!!!
»  İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10'MUŞ!!!
»  CİPS'CİLER PATATES BULAMIYOR!
»  97 TRİLYON BORCU OLAN ODACI KAYIPLARA KARIŞTI
»   AKARYAKITTA ULUSAL MARKER UYGULAMASINA ERTELEME
»  ATO: "TÜRK TARIMI ECEL TERLERİ DÖKÜYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.