Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4564
EURO
38,2665
IMKB
9.573,000
ALTIN
3.417,210
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MEMURA MAAŞI YETMİYOR
MEMURA MAAŞI YETMİYOR
 
Türkiye Kamu-Sen'in 2005 yılı sosyo-ekonomik verilerine ilişkin raporuna göre, Türkiye'de her 100 memurdan sadece ikisine aldığı maaş yetiyor.
 
17.3.2006 - 14:58
      Bir başka ifadeyle Türkiye'deki toplam 2 milyon 460 bin memurdan sadece 44 bin 280'i aldığı maaşla geçinebiliyor.
      Memurlardan 1 milyon 457 bini maaşıyla yalnızca zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilirken, 959 bin 400'ü ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde ücret alamıyor.
      Aralık ayı itibariyle ortalama ücret alan bir memurun 755 YTL olan maaşının 410 YTL'si gıdaya, 284 YTL'si evle ilgili harcamalara giderken, diğer harcamalar için sadece 60 YTL kalıyor.
     
      Beş memurdan biri yardım alıyor
      Memur, aldığı ücretle geçinebilmek için öncelikle giyim, sağlık, eğitim-kültür ve spor harcamalarından kısıyor.
      Yüzde 30'u ay sonunu kredi kartı ve vadeli işlemle, borçlanarak getiren yaklaşık 2.5 milyon memurdan, yüzde 8.1'i ikinci bir iş, yüzde 7.3'ü fazla mesai yapıyor. Yüzde 19.4'ü yakınlarından yardım alıyor. Bu memurların yüzde 35.20'si ise harcama yapmamaya çalışıyor.
      Memurlar borç almak için de daha çok yakınlarına başvuruyor.
     
      "Maaşın bin 929 YTL olması gerekiyor"
      Türkiye'de gelir dağılımının adil olduğunu söylemenin mümkün olmadığı belirtilen raporda, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 5 bin 29 dolar olduğuna dikkat çekiliyor. Ancak bu rakamın en düşük dereceli bir memur için bin 209, ortalama maaşa sahip bir memur için ise bin 689 dolarda kaldığı vurgulanıyor.
      Raporda, Türkiye'de memurun standart bir yaşam sürebilmesi için ortalama maaşının bin 929 YTL olması gerektiği belirtildi. Belirlenin bu ücretin 416 YTL 47 YKr'sini gıdaya, 340 YTL 46 YKr'sini barınma giderlerine ayıracak. Memurun, sağlık, ulaşım, eğitim-kültür, giyim, spor ve ev eşyası gibi diğer harcamalarına ise maaşının bin 172 YTL 6 YKr'si kalacak.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LOKANTACILAR DA KDV İNDİRİMİ İSTEDİ

UNAKITAN, OĞLUNU ARAŞTIRAN BÜROKNATA KIZDI!

DANIŞTAY, LADİK ÇİMENTO'NUN SATIŞINI DURDURDU
»  KONUT SATIŞLARINDA BAHAR BEREKETİ
»  DEVLETTEN 15 BİN ÖLÜ'YE EMEKLİ MAAŞI!
»  ÖZELLEŞTİRMELER İPTAL Mİ EDİLECEK!
»  TELEKOM'DA AYAKLANMA
»  KREDİ KARTLARINDA ''DOKUN VE GEÇ'' DÖNEMİ GELİYOR
»  BÜTÇE ŞUBAT AYINDA 2.5 MİLYAR YTL AÇIK VERDİ
»  MERKET BANKASI İÇİN GÖZLER KÖŞK'TE
»  MEMURLARA SON DAKİKA GOLÜ
»  TÜZMEN:"DOLAR İLE İLGİLİ KAYGILARIMDA YALNIZ BIRAKILDIM"
»  "GEÇMİŞTE BİR ISKALAMA 50 MİLYAR DOLARA MALOLDU"!
»  "STAR GAZETESİ'NİN SATIŞI İMZAYA KALDI"
»  KARTZEDELERE, ASGARİ ÖDEME UYARISI...
»  BAŞBAKANLIK'TA TURİZM ZİRVESİ...
»  ÇIKRIKÇI ESNAFINDAN BABACAN'A TOKAT!
»  BENZİN FİYATLARINA 3-4 KURUŞ ZAM
»  MERKEZ BANKASI'INDAN PİYASALARA MESAJ
»  BENZİN YİNE ZAMLANDI!
»  VERGİ DENETÇİLERİNDEN BAŞBAKAN'A 'DERT'MEKTUBU
»  TÜPGAZ ZAMLANDI, LGP UCUZLADI!
»  DÜNYA BANKASI'NDAN MEMURLARI KIZDIRACAK RAPOR
»  ÇEAŞ-KEPEZ DAVASI DÜNYA BANKASI'NDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.