Genel merkez yönetimi tarafından uyarılan Menemen Belediye Başkanı’na destek vermek amacıyla mesaj gönderen muhalif milletvekilerinden, Hasan Aydın, Ahmet Güryüz Ketenci, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, İsmail Değerli, Mehmet Tomanbay, Sefa Sirmen, Zübeyir Amber, Hüseyin Özcan, Ersoy Bulut, Muharrem Toprak, Muharrem Eskiyapan, Turan Tüysüz, Erdoğan Kaplan, Menemen Belediye Başkanı Taner Şahin’e şu mesajı gönderdi:
“Ne yazıkki bu anlamlı günde işlerimizin yoğunluğu nedeniyle aranızda bulunamıyoruz. Laik demokratik cumhuriyet düşmanı kadrolaşmanın ve örgütlenmenin AKP iktidarının koruyucu kanatları altında hızla devam ettiği bir dönemde Atatürk ilte ve devrimleri konusunda duyarlılığınızı gösteren bu anlamlı toplantı için sizi kutluyoruz.
Ayrıca bu toplantıya katılarak size ve Menemen halkına güç veren Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül ile birlikte diğer tüm katılımcılara ve halkımıza laik demokratik cumhuriyetimizin her türlü saldırıya karşın güçlenerek sonsuza kadar yaşayacağı konusundaki inancımızı ve bu yöndeki kararlılığımızı bildirerek destek ve şükranlarımızı sunarız.”