Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2556
EURO
37,4964
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.913,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MERKEL;"SUÇ İŞLEYENLER ALMANYA'DAN GİDER"
MERKEL; SUÇ İŞLEYENLER ALMANYA DAN GİDER
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede suç işleyen yabancı gençlerin kısa süreli cezalar almaları durumunda da sınır dışı edilmesini istedi.
 
13.1.2008 - 05:29

Merkel, "Die Welt" ve "Berliner Morgenpost" gazetelerinde yayınlanan demecinde, yabancıların ne zaman sınır dışı edilmesi gerektiğinin sorulması üzerine, "Günümüzde 3 yıl hapis cezası alan kişi sınır dışı edilebiliyor. Biz, bunun 1 yıl hapis cezasını alanlar için de geçerli olmasını istiyoruz. Çünkü böyle bir hapis cezası alan genç, o ana kadar çok sayıda suç işlemiş olur. Yaşadığı ülkenin kurallarını ihlal edenler, sınır dışı edilebileceklerini hesaba katmalı" dedi.

Koalisyon görüşmelerinde, gençlere verilen en yüksek hapis cezasının 10 yıldan 15 yıla çıkarılması konusunda getirdikleri öneriyi doğru bulduğunu ifade eden Merkel, suç işleyen gençlerin hızlı bir şekilde yargılanmasının da önemli olduğunu söyledi.

YABANCI SUÇLULARA KARŞI SERT ÖNLEMLER

Başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partinin (CDU) yıllardır suç işleyen gençlere verilen cezaların sertleştirilmesini talep ettiğini hatırlatan Merkel, bu konunun bugün ön plana çıkmasının, Münih metrosunda meydana gelen olayın televizyonlarda sık sık gösterilmesinden kaynaklandığını belirtti.

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile uyum, eğitim ve toplumda medeni cesaretin güçlendirilmesi konularında görüş ayrılıkları bulunmadığını ifade eden Merkel, ancak suç işleyen gençler konusunda kendilerinin daha sert tedbirler almasından yana olduklarını, SPD'nin ise bunu gerekli görmediğini söyledi.

Merkel, "Tüm toplumu göz önünde bulundurmalı ve az sayıda dahi olsa suç işleyen Alman ve yabancı gençlerin özgürlük haklarımızı kısıtlamalarına izin vermemeliyiz. Tiyatro ya da sinemaya gitme ya da gece karanlığında arkadaşları ziyaret edebilme özgürlüğü, taksiye binemeyecek ya da otomobili olmayan, metro ve otobüse binen kişiler için de geçerli olmalı. Bu özgürlük, birçok insanın hissiyatına göre yeterli derecede mevcut değil" ifadesini kullandı.
Gençlik ceza yasasının sertleştirilmesinin gerçekten doğru yol olup olmadığı sorusuna karşılık da Merkel, büyük şehirlerdeki şiddet ve suç olayları karşısında halkın büyük bölümünün duyduğu endişeyi göz ardı edemeyeceklerini söyledi.

'EĞİTİM KAMPLARI' KURULACAK

Merkel, suç işleyen gençlerin pedagojik eğitim görmesi amacıyla "eğitim kampları" ya da "kapalı yurtlar" oluşturulmasını olumlu karşıladığını belirterek şöyle dedi:
"Şunu açıkça söylemek istiyorum. Şiddet yanlısı göçmen kökenli bir genç azınlığın, göçmen kökenli barışçı çoğunlukla bağlantılı hale getirilmesini istemiyorum. Almanya'da iyi ve barışçı bir birlikte yaşam istiyoruz. Bunu istediğimiz için tartışmayı ölçülü yapıyoruz. Uyum tüm hükümetin merkezi konularından biridir."

Almanya çapında gençler tarafından işlenen suçların yaklaşık yarısının 21 yaş altı gençler tarafından, bunun büyük bir bölümünün de göçmen kökenliler tarafından işlendiğine işaret eden Merkel, "Halk arasında tartışılan bu rakamları dikkate almalıyız. Çünkü bu rakamlardan uyum çabalarının güçlendirilmesinin gerekliliği ortaya çıkıyor. Ancak bunun tüm halk gruplarının suçlanmasıyla ilgisi yok" dedi.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KALPAZANLARIN 50 EURO TAKINTISI?

PORTAKAL YEDİKÇE SARARAN ÇİNLİ ÇOCUK

ÖLMÜŞ ADAMI MAAŞINI ALABİLMEK İÇİN BANKAYA GÖTÜRDÜLER
»  SÜBYANCI KADIN ÖĞRENTMENE İSYAN
»  TÜRKİYE PKK İLE MASAYA OTURACAK
»  ELEKTRİK,DOĞALGAZ,SU BEDAVA BENZİNDE BEDAVA OLACAK
»  BUSH'UN HEDEFİNDE İRAN VAR
»  MEKKE'Yİ SEL ALDI
»  350 KİLOLUK MEKSİKALIYI, HASTANEYE İTFAİYE KALDIRDI
»  DÜNYA'NIN EN YÜKSEK BİNASI ŞİMDİ DUBAİ'DE
»  ABD EBU GUREYB SKANDALINDAKİ TEK SUBAYI AKLADI
»  İŞTE TERÖR'ÜN İNSANLIK DIŞI GERÇEĞİ
»  ABD DENİZ FİLOSUNA TELSİZLE TEHDİT KİMDEN MEÇHUL!
»  ABD,"SİYASİ DİYALOĞ"U BÖYLE DÜZELTTİ.
»  ESKİMOLAR İSYANLARDA
»  50 ERKEKLE BİRLİKTE OLDUM 40'ININ İSMİNİ HATIRLIYORUM
»  ELİNİ TESTEREYLE KESİP FIRINDA PİŞİRDİ
»  ALMANYA'DA TÜRK TOPLUMU AYAKTA
»  AB, PKK BAĞLANTILI TAK'I TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİ
»  ABD KAYIP SİLAHLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
»  DANİMARKA: "ERMENİ İDDİALARINI TANIMIYORUZ"
»  TONY BLAİR, BANKACI OLDU
»  POLİS'E YUMRUK ATAN ÜNLÜ HABERCİ KOVULDU
»  KENYA'DA YAĞMACILARI "KARABÜYÜ" KORKUSU DURDURDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.