Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
METAL FIRTINA ROMANI BÜYÜK BİR FİYASKO ÇIKTI
METAL FIRTINA ROMANI BÜYÜK BİR FİYASKO ÇIKTI
 
Yazarlar daha Bor ve Toryum madenlerin direkt olarak ABD’ye satıldığını. Ortadoğu’nun gelecekteki savaşlarının su yüzünden çıkacağını bile bilmiyor.
 
20.2.2005 - 20:23

İki genç yazar tarafından kaleme alınan Metal Fırtına romanı son günlerde piyasada fırtınalar estiriyor. Bilim kurgu türündeki romanları sevenler için belki aşı gibi geldi ama Roman hiçbir araştırma yapılmadan, inceleme olmadan yazılmış gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Yani bunun adı olsa olsa büyüklere masallar  olan bir yapıt.

Romanı anlı şanlı yazarlarımız da  okumuşlar ve  beğendiklerini dile getirmişler. Aynı şekilde Orhan Pamuk’u okuyup 5. sayfasından ileri gidemeyen ama olsun bakın biz okuduk diye  methiyeler düzen enteller gibi. Bunlara Atatürk nereli diye sorarsan Karaman’lı olduğunu bile bilmeyip Selanikli sanırlar aslını araştırmadıkları için  bilmezler. Bunu beğendiklerini söyleyenler de Türkiye gerçeklerinden ne kadar uzakta olduklarını böylece bir kez daha göstermiş oldular diyeceğim ama esasında ispatlamış oldular. Evet hiç biri bu ülkenin gerçeklerini bilmiyor.

Roman tam bir fiyasko, neden mi? Bir kere bu genç yazarlarımız hayali de olsa  bir ön inceleme ve araştırma yapmalıydılar. Bir söyleşilerinde yaptıklarını söylüyorlar ama bu da orada  boşa düşmemek için söyledikleri sözler..

 Roman’da Kerkük konusuyla  ortalık bir birine giriyor ve sonradan bu Türkiye’nin işgaline kadar gidiyor. Sapla samanı karıştırmışlar burada. Bizim birliklerimiz  Amerikalılara ölümüne bir savaşa giriyorlar. Varsayalım girdiler  Kerkük için  lokal olan bir şey hemen ABD Başkanı tarafından Türkiye’nin işgaline yönlendirilecek. Ülkeler  bu olaya karışmayacak, her kes us pus oturduğu yerde oturacak  Yani “Kovboy tabancasını çekip hemen düşmanı vuracak”. “ Hani  Kafamıza çuval geçirildiği gibi“ sesimizi yine çıkartmayacağız. Olasımı  böyle bir şey bu hayal, hayal değil hayal  ötesi! Böyle bir riski alacak bir Amerikan başkanı kendi ülkesinin de  mahvolması gerçeğini göremiyorsa orada ne işi var? Burada diplomasiyi bilmedikleri ortaya çıkıyor. Dışişlerinden bi haber olan  yazarlarımız devam ediyorlar yazmaya.

Gelelim diğer konuya;  Türkiye hep armut toplayanların ülkesi. Biz armut toplarken bu adamlar gelip hem de Ankara’yı da vuruyor öyle mi?  Hem vuruyor hem de Atatürk’ün naşını da alıp götürüyorlar. Bizim halkımız bunlar olurken Ankara  armudu toplamaya devam ediyor.

 Bu arada  Türkiye’nin her tarafı ABD’lilerin  oluyor; bizleri  bozkırlara sürüyorlar bir rüyalarını gerçekleştiriyorlar tıpkı Kızılderilileri topraklarından Arizona çölüne sürdükleri gibi sürüyorlar biz Kızılderilileri’de.

Roman Genel Kurmay  yetkililerince okunmuş ve icazet verilmiş gibi bir izlenim de yaratıldı.Ancak  bu da tamamen yalan çıktı. Nedense bazı kesimlerce Askerler her çorbaya nane edilmeye başlandı  ve burada kullanılmak istendi.

Romanı okuyan kişilere daha bir çok gerçekçi gelmeyen noktalar var. Bunun sebebi ise bunu yazan yazarların (gençliklerine verelim) Türkiye’yi tanımamaları, hayal dünyasında  oldukları.Buda  her halde zamanında  amerikan yapımı içinde bol savaş olan bilgisayar oyunu oynamalarından kaynaklanıyor.  Hayal gücü tamamda birde ortada olan gerçekler var.  O da Türkiye’de ne olup bittiğini yeterince bilmemeleri.

 Romanda anlatılan; Bor, Toryum, Uranyum gibi madenler için   Türkiye ile savaşa tutuşan ABD’nin bunu yapmasına gerek olmadığıdır. Çünkü bu madenler Eti Holding tarafından iç piyasaya verilmeden direkt olarak onlara satılıyor.  Bu madenleri daha ucuza kapatmak için veya bedava almak için savaşa mı girilmesi lazım? Gerekli teknolojiyi bize vermiyorlar    üstelik madenleri alıp kendileri işleyip bize gerisin geriye beş misli fazlasıyla satıyorlar. Böyle altın yumurtlayan tavuğu kim kesmek ister? Amerikalılar bunu düşünemeyecek kadar aptal mı?

Agatha Chrstien bile bir roman yazacağı zaman onun alt yapısını oluşturmak için romanında bahsettiği ülkelere giderek oralarda günlerce araştırma yapmaktadır. Yazacağı olayları yerinde inceleyip daha sonra kaleme almaktadır.  Bizim genç yazarlarımızda maalesef böyle bir çalışma da  yok., böyle bir ince araştırma da yok. Bu bilgiler olmadan hele hele askeri bilgiler olmadan bunu nasıl yazılır   bilemiyorum.  Bildiğim tek şey Amerika’dan bir aferin aldıkları, çok beğenmişler okuduklarıma göre. ( Eğer bu da yalan değilse) Herhalde okuyan Amerikalılar epeyce de gülmüşlerdir.

  Yine Romanda ABD’nin savaşa tutuştuğu bu ülkenin 7 limanının, 6 hava alanının ve İncirlik’i  bakanlar kurulunun kanun kuvvetindeki kararnamesiyle (Kullanabilmeleri için Meclis kararı olması gerekir) yasa olmadan meclis kararı olmadan babalarının çiftliği gibi kullandıklarını da  bilmek gerekiyor.  Ortadoğu’ya hakim olmak isteyen bir ülke böyle  rahat at koşturduğu bir ülkeyi  ele geçirip elindekilerden  mahrum kalmayı göze alabilir mi?

Burada şu akla gelebilir ”hem diyorsunuz ki Türkiye ABD’lilerin değil, hem de işte bu yazılanlarla onların emrinde. Bu nasıl şey? Evet öyle dedik ve bu yazdıklarımızın da arkasındayız. Lakin   satılıkları  değil biz gerçek halkı kast ediyoruz.

Amerikalılar boşuna yalakalarına  “Bizi sevdirin yaptığımız anketlerde bizi dünyada en fazla sevmeyen siz çıktınız ona göre” deyip aba altından sopa göstermiyorlar.

 Son olarak, Su Savaşları diye bir şey duydunuz mu? Keşke  genç yazarlarımız o konuyu inceleyip romanda işleselerdi. İnanın çok daha gerçekçi olurdu. Ortadoğu’da gelecekte ne Petrol ne Bor  ne ,Toryum ne Uranyum savaşı değil, sadece Su savaşları görülecek! Su olmadan hayat olmaz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ VEKİLLER'DEN ÇÖLAŞAN'A "YOLSUZLUK" YAZILARI İÇİN TEŞEKKÜR..

"DENİZ FENERİ" YAPIMCISI UĞUR ASLAN'A SALDIRI

STAR'A YENİ MEDYA GRUP BAŞKANI...
»  YENİ ŞAFAK'A ABD TEPKİSİ!!!
»  HÜRRİYET TE PALAVRA YAZARSA... "ÇORBA NOTASI" YALANMIŞ!!!
»  TRT'DE YUMRUKLAR KONUŞTU!!!
»  AYRILIĞIN PERDE ARKASI... TATLISES: DEMİREL İBO SHOW'A ÇIKACAKTI, KABUL ETMEDİLER !!
»  TRT'DE KAÇAK İŞÇİ SKANDALI!!..
»  İBRAHİM TATLISES STAR İLE YOLLARINI AYIRDI!!!
»  TBMM BASIN KORİDORUN'DA SİGARA YASAĞI...
»  EL CEZİRE ANKARA'DA BÜRO AÇTI
»  KAÇIRILAN İTALYAN GAZETECİNİN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI
»  BEKİR COŞKUN, ERKAN MUMCU'NUN İSTİFASINI YORUMLADI...
»  FATİH ALTAYLI: AKP HIZLA KİRLENİYOR!!!
»  CİNER'İN İLK İCRAATI TENSİKAT OLDU!!!
»  CHP: "STAR'I SATIN"
»  TRT İÇİN YOLSUZLUK SORUŞTURMASI
»  "BİRİLERİYLE YATARAK YAZAR OLANLAR VAR"!!!
»  KAMERAMANLAR ÇOK DERTLİ!!
»  TRT'DEN DİZİ İÇİNDE DİZİ!!
»  DÜNYA BASIN FOTOĞRAFI ÖDÜLÜNÜ HİNTLİ GAZETECİ KAZANDI
»  ALTAYLI'DAN PAMUK'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  "DOĞU"YA ULUSAL TV
»  "BİLİRKİŞİ: "DİNÇ BİLGİN ZİMMET SUÇU İŞLEDİ"..
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.