Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2801
EURO
37,5039
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'DEN İZMİR'DE," SÖZÜN BİTTİĞİ YER MİTİNGİ"
MHP DEN İZMİR DE,  SÖZÜN BİTTİĞİ YER MİTİNGİ
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Deniz Baykal'ın Kuzey Irak açılımını eleştirirken, "CHP’nin bu açılımı, Barzani ve peşmergelere bağımsız devlet olma yolunda verilmiş bir sigorta poliçesidir” dedi.
 
13.11.2007 - 14:45
Bahçeli, “Kuzey Irak’a karşı niye yaptırımlar uygulanmıyor” diyen, hükümeti harekete geçmediği gerekçesiyle sürekli sorgulayan CHP’nin, şartlar değişmediği halde şimdi çok keskin bir viraj aldığını söyledi.

Devlet Bahçeli Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hassas ve tehlikeli bir dönemden geçtiğini, böyle bir dönemde, Baykal’ın Kuzey Irak açılımı olarak adlandırılan “Barzani’ye yardım paketi”ni açıklamasının her bakımdan düşündürücü olduğunu belirtti.

Bahçeli şöyle konuştu:
“Bu paketin Yüce Atatürk’ün 69’uncu ölüm yıl dönümünün arifesinde açıklanması ve PKK sözcülerinin Bulgaristan modeli ve siyasi çözüm çağrılarıyla aynı güne rastlaması kendileri açısından ilave bir talihsizlik sayılmalıdır. Daha düne kadar Kuzey Irak’a karşı niye yaptırımlar uygulanmıyor diye ortaya çıkan, gün hesabı tutarak hükümeti niye harekete geçmediği konusunda sürekli sorgulayan CHP, şartlar değişmemişken şimdi çok keskin bir viraj almıştır. Bu köklü tutum değişikliğinde etkili olan iç ve dış unsurları ve mülahazaları bilmemiz mümkün değildir.”
-"BARZANİ'NİN GELECEĞE YATIRIM PROJESİ"
Bahçeli, açılımın aynı zamanda içeriğinin çelişkilerle dolu ve zamanlamasının da çok yanlış olduğunu kaydetti. Bu projenin Barzani’nin geleceğe yatırım projesi olduğunu dile getiren Bahçeli CHP'nin açılımıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“CHP’nin bu açılımı, Türkiye’nin güneydoğusunu karıştıracağı ve Diyarbakır’a müdahale edeceği tehditleriyle meydan okuyan Barzani ve peşmergelerine bağımsız devlet olma yolunda verilmiş bir sigorta poliçesidir. CHP Genel Başkanı bu devlet oluşumunun sadece alt yapısının hazırlanmasına değil, bunun insan kaynaklarının yetiştirilmesi misyonunu da talip olmaktadır. Bu beklenmedik açılımı Barzani’nin, DTP’nin, PKK’nın ve etnik bölücülerin hararetle desteklemesi, burada bir yanlışlık ve sakatlık olduğunu göstermeye esasen yetecektir. Bu ihanet ve husumet cephesinin sevinçle karşıladığı bir projenin nasıl Türkiye’nin geleceğine yatırım olacağını Türk milletine anlatmak, artık Sayın Baykal için kaçınılamayacak bir sorumluluk haline gelmiştir.

-"CHP'NİN GENEL AF TARAFTARI OLDUĞU SONUCU ÇIKIYOR"
CHP Genel Başkanı, özetle, Türkiye’nin henüz siyasi af aşamasında olmadığını söylemiştir. Bu beyanlardan, CHP’nin terör saldırılarının durması sonrası uygun bir aşamada PKK militanlarına genel af ilanına taraftar olduğu sonucu çıkmaktadır. Elinde şehit kanı olan teröristleri kapsayacak bu aftan daha ileri bir aşamada İmralı canisinin de yararlanmasının öngörülüp öngörülmediği tabiatıyla merak konusu olarak kalacaktır. Teröristlere siyasi af çıkartılmasının PKK’nın siyasi eylem planının en önemli unsurlarından birisi olduğu hatırlandığında, CHP’nin bu konuda nerede durduğu hakkında ciddi endişe ve tereddütlerin doğması kaçınılmaz olmaktadır. Sayın Baykal’ın bu önerilerinin fiiliyatta doğurduğu sonuçlar şunlar olmuştur:
-"BAYKAL, ERDOĞAN'A HİÇ BEKLEMEDİĞİ SİYASİ DESTEK SAĞLADI"
Kuzey Irak’a askeri harekatı gündemden çıkarmaya çalışan Başbakan Erdoğan’a hiç beklemediği siyasi bir destek sağlamıştır. Temel mantığı sınırötesi operasyonu sorgulamak ve gereksiz kılmak üzerine bina edilmiş bu açılımın yapılmasından sonra, hala askeri harekatın gerekliliğinden bahsetmek şekli ve göstermelik olmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir. CHP Genel Başkanı, PKK hamisi Barzani’yi meşru siyasi muhatap almak için zaman ve zemin kollayan Başbakan Erdoğan’a bu konuda da yardımcı olacak bir açılımda bulunmuştur.

-"MUHAFAZAKAR DEMOKRATLARLA SOSYAL DEMOKRATLAR İTTİFAK TEMELİ ATTI"
Türkiye’nin geleceğine yatırım adı altında muhafazakâr demokratlar ile sosyal demokratlar bu konuda da bir ittifakın temel harcını atmışlardır. Başbakan Erdoğan’ın Başkan Bush’la yaptığı görüşmenin sonuçlarını Başbakan’ın dışında olumlu olarak değerlendiren ikinci liderin CHP Genel Başkanı olduğu düşünülürse, bu birlikteliğin alt yapısının titizlikle hazırlandığı sonucunu çıkartmak yadırganmamalıdır. Bütün bunlar CHP’nin farklı bir fotoğraf karesi içinde yer almaya hazırlandığı göstermektedir. DTP’nin ve AKP’nin de bu açılımı olumlu karşıladıkları gerçeği karşısında safların giderek belirgin hale geldiği tespitini yapmak herhalde yanlış olmayacaktır.

-"MHP'Yİ PAYANDALIKLA SUÇLAYANLAR"
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milliyetçi Hareket’in demokratik meşruiyet anlayışının ve sorumluluğunun gereğini yapmasını AKP’ye payandalık olarak haksız biçimde suçlayanların, şimdi payandalık konusunda geldikleri nokta hazin bir tecelli olarak görülmelidir.”
-MHP’DEN MİTİNG YAPACAK
Devlet Bahçeli, Türkiye’nin "imtihandan geçtiği" bir dönemde bulunulduğunu, bu dönemde MHP'nin tarihi misyonunun ve demokratik sorumluluğunun gereklerini yerine getireceğini söyledi. "Türk milliyetçileri, bedeli ne olursa olsun hain emellere geçit vermeyecektir" diyen Bahçeli, bunun ilk adımını 9 Aralık günü İzmir Meydanları’ndan görüleceğini söyledi. (ANKA)
(MLT/KEN/ZG)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ TÜRK"BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"

MECLİS'TE KRAL ABDULLAH GERGİNLİĞİ

FATMA KURTULAN: "DAĞDAKİ BEN DEĞİLİM"
»  ERDOĞAN, DAMADIYLA İLGİLİ İDDİALARA SİNİRLENDİ
»  GABAR'DA ÇATIŞMA 4 ŞEHİT 9 YARALI
»  JETLER IRAK'TA KARAKOL BOMBALADI
»  ODTÜ'DEN RADAR'DA GÖRÜNMEZLİK ÇALIŞMASI
»  "PARASI OLMAYANI İSTANBULA ALMAYALIM"
»  ANKARA'DA TARİHİ GÜN
»  LE FİARO:"KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR"
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANLAR TUTUKLANMADI
»  PKK ABD'Lİ BİNBAŞIYA SALDIRDI
»  ÖZKÖK'TEN ARINÇ'A DAĞLICA DESTEĞİ
»  GENEL BAŞKAN SAHTE ÇÜRÜKÇÜ
»  SUUDİ KRALI'NA UYGULANAN PROTOKOL SKANDALI
»  İŞTE ADNAN KAHVECİ'NİN TURGUT ÖZAL'A SUNDUĞU O RAPOR
»  8 ASKERLE İLGİLİ HBERLERE YAYIN YASAĞI KONULDU
»  BABACAN, MUHALEFETİ TERÖR KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEK
»  DTP'Lİ HASİP KAPLAN'IN BÜYÜK DENSİZLİĞİ
»  BAŞBAKANLIKTA KRİTİK ZİRVE
»  ÇİÇEK YİNE, 'TEZKEREYİ LAF OLSUN DİYE ÇIKARMADIK' DEDİ
»  İSTİHBARATTAN MÜTHİŞ PKK DOSYASI
»  GÜL, SUUDİ KRALININ AYAĞINA NİYE GİTTİ?
»  ASKERLERE YILDIRIM İSABET ETTİ, 2 ER ŞEHİT , 1 YARALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.