Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2057
EURO
37,4931
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.886,810
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'Lİ VEKİLİN ABARTILI HAYVAN SEVGİSİ
MHP Lİ VEKİLİN  ABARTILI HAYVAN SEVGİSİ
 
Bıldırcın, saka, sülün, iskete, kanarya, tavus kuşu, Afrika bülbülleri, dahil bin adet kuş, maymun, ceylan ve kangal köpekleri... Hepsi MHP'li vekilin bahçesinde.
 
15.1.2008 - 09:45

Kuş beslemek, Türk insanının tutkularının başında gelir. Hele güvercin sevgisi, kimilerinde hastalık derecesinde kendini gösterir. MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, bunlardan biri. MHP'li vekil, kendi ifadesiyle tam bir 'kuş hastası'. Torlak, İstanbul'daki evini çevreleyen 1,5 dönümlük bahçesinde bine yakın kuş besliyor. Bahçede ne yok ki; çeşitli renk ve büyüklükte güvercinler, bıldırcın, saka, sülün, iskete, kanarya, muhabbet kuşu, tavus kuşu, Afrika bülbülleri, Arap kuşu ve papağanlar... Ayrıca maymun, ceylan ve kangal köpekleri. Hayvanat bahçesini andıran bahçe, Torlak'ın hayatında ayrı bir yeri var. Her şeyden önce huzuru burada buluyor. Siyasetin tüm yorgunluğunu kuşları seyrederek atıyor. Ankara'dan İstanbul'a geldiğinde kendisini bahçeye attığını belirten MHP'li vekil, "Eve geldiğimde 5-10 dakika anneme çıkarım, sonra bahçeye inerim. Saatlerce kuşları seyrederim. Kafamı boşaltırım. Onları seyretmekten büyük zevk alırım. Rahatlatırlar beni. Haftanın tüm yorgunluğunu atarım. Daha çok Ankara'da olduğum için çok özlüyorum hayvanlarımı. Ankara'daki evimde hayvan yok. Oraya da birkaç tane götüreceğim." diyor.

Durmuş Ali Torlak, bahçeyi daha da büyütmeyi planlıyor. Bunun için yeni bir arazi arayışında. Eğer düşündüğü gibi bir yer bulabilirse şahin ve atmaca da beslemek istiyor. Torlak, kuş hastalığının kendisine nasıl bulaştığını ise şöyle anlatıyor: "Küçük kardeşim güvercin beslerdi. Ben de bunun boş bir iş olduğunu düşünürdüm. Bir gün bana birkaç güvercin verdi. Güvercin uçurarak başladım. Kuş hastası olup çıktım. Şimdi hayvansız bir hayat düşünemiyorum. Kızımın bir köpeği var, köpeğe bir şey olsa, ev ayağa kalkıyor. Eşim, hayatta köpeğin, kedinin, hayvanın yanına gitmezdi, o bile alıştı. Artık seviyor."

MHP'li vekil, kuşlarla bu kadar iç içe olunca onlar hakkında ilginç gözlemlerde bulunuyor. Hayvanların da insanlar gibi sevdiğini, özlediğini ve keyifsiz zamanları olduğunu söylüyor: "Bazen, bakarım kuşlardan bazıları köşeye çekilmiş, öyle duruyor. İlgi gösteririm... İlgime karşılık vermezse, o zaman kesin olarak hastadır. Ya da keyifsizdir. Kuşlar da insanlar gibidir. Dertlenirler, üzgün olurlar."

Bine yakın kuş arasında papağanlar da var. Papa gadu cins papağanlardan biri koyu Galatasaraylı. Canı istediği zaman 'cim bom bom' diye bağırıyor. Torlak, "Siz mi öğrettiniz?" sorusuna, şu karşılığı veriyor: "Hayır. Eski sahibi. Bahçemden haberi olan biri. Bu civarda herkes bahçemi bilir... 'Ben artık bu papağanlara bakamayacağım, siz bakabilir misiniz?' diye sordu. Kuş olsun da bakmaz mıyız? Hemen kabul ettik. İçlerinde en büyük olanı, kafasına estiğinde 'cim bom bom' diye bağırır. Ama her zaman değil."

Durmuş Ali Torlak, en çok sevdiği kuşlardan birinin de Arap bülbülü olduğunu kaydediyor. Torlak, "Kuşun, Arap olduğuna bakmayın. Türk milliyetçisi gibi yetişti o." esprisinin ardından şöyle devam ediyor: "Yanına her gittiğimde hemen bana yanaşır. Benim dışımda kimseye yanaşmaz. Üzüm ister. Ellerimle ona üzüm yediririm. Çok hoşlanır. Üzümleri yedikten sonra da gider. Tarifi zor bir zevk alıyorum."

Bahçeli'yi babam gibi görüyorum

Durmuş Ali Torlak, MHP'de aktif siyasete 1995 yılında Tuzla ilçe başkanı olarak adım attı. Daha sonra İstanbul il başkanlığında yöneticilik yaptı. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğinde bulundu. Torlak'ın aktif siyasete atılmasında MHP lideri Devlet Bahçeli etkili olmuş. Bahçeli'yi ilk kez Tuzla'daki tersanelerini ziyaretinde görmüş. Bahçeli'nin duruşu, konuşması Torlak'ı çok etkilemiş. O tanışmadan sonra aktif siyasete girmeye karar vermiş. "Devlet Bahçeli'yi babam gibi seviyorum." diyen Torlak, Genel Başkanı'nı şöyle anlatıyor: "Bahçeli, devleti, milleti için sosyal yaşantısını bir kenara koymuş, sade bir vatandaş gibi yaşıyor. Sevilmeye layık. Babamı da bu kadar seviyordum. Bahçeli'yi, genç yaşta kaybettiğim babamın yerine koydum. Siyasette, Bahçeli varsa varım, yoksa ben de yokum."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKEŞ'İ KURŞUNA DİZECEKLERDİ.

DTP'Lİ VEKİL, PKK'YI SİYASİ PARTİ OLARAK TANITTI

BAYKAL, ERDOĞAN'A KARŞI KAZANDI
»  URANYUM İÇİN TARİHİ KARAR
»  ''KAYNAĞINI GÖSTER BAKALIM'' YASASI GELİYOR
»  PKK'LIYA AVRUPA'DAN SOSYAL YARDIM
»  KÖŞK'TE ATATÜRK TABLOLARI DEPOYA KALDIRILDI
»  KANLARIYLA BAYRAK YAPAN GENÇLER KONUŞTU
»  IRAK'A GİDECEK ZIRHLI ARAÇLAR GERİ GÖNDERİLİYOR
»  GALERİCİ KARDEŞLERE İNFAZ
»  BUGÜN İŞLER YAVAŞLAYACAK
»  PKK, SOKAK ÇOCUKLARINI CANLI BOMBA YAPIYOR
»  BARZANİ'NİN ZIRHLILARI GERİ GÖNDERİLDİ
»  "AKP ALEVİLERİN HİÇ BİR SORUNUNU ÇÖZMEDİ"
»  MECLİS'TE TÜRBANLILAR KUAFÖRÜNE VEKİL BASKINI
»  ERDİL PAŞA YENİDEN CEZAEVİ'NE DÖNDÜ
»  MEMURLAR'DAN İŞE GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ
»  KABİL'DE BÜYÜK PATLAMA
»  BULDAN, AĞAR VE ÇİLLER'İN PEŞİNDE
»  85 YILLIK CHP OLDU CHB
»  AKP'NİN İLGİNÇ AJANDASI VE İÇİNDEKİLER!
»  İSTENMEYEN BEBEĞE DEVLET ELİ
»  İRAN'DAN GAZ GELMEDİ. KISINTIYA DEVAM
»  ERDOĞAN'DAN TÜRBAN ÇIKIŞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.