Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MTA'DA ŞOK KÖSTEBEK OPERASYONU
MTA DA ŞOK KÖSTEBEK OPERASYONU
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü bir süredir aralarında Turgay Ciner’e ait Park Enerji’nin de bulunduğu bazı şirketlere maden sahaları ile ilgili bilgi sızdırıldığı söylenen Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nde (MTA) ’köstebek operasyonu’ başlattı.
 
27.2.2008 - 08:36
MADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nde (MTA) maden arama ruhsatları verilirken usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla dün sabah ’köstebek operasyonu’ düzenlendi. Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Enerji’ye köstebeklik yaptığı ileri sürülen bürokratın da aralarında bulunduğu ileri sürülen operasyonda, 19 bürokrat ve işadamı gözaltına alındı.

BİLGİLER SATILMIŞ: Ankara  Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, MTA Genel Müdürlüğü, Maden Analizleri ve Teknoloji Daire Başkanlığı, Etüd ve Arama Daire Başkanlığı, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Ruhsat Daire Başkanlığı’nda, özellikle kömür arama ruhsatı almak için başvuru yapan işadamlarına gizli kalması gereken bilgilerin satıldığı yönünde istihbarata ulaştı. ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda 9 ay önce başlatılan soruşturmada, bazı bürokrat ve işadamlarının suç teşkil eden ilişkilerini belirleyen polisler, dün sabah saatlerinde kuruma şok operasyon düzenledi. Operasyonun yaklaşık 300 milyon dolarlık maden arama işiyle ilgili düzenlendiği öğrenildi.

ÇUVAL ÇUVAL BELGE: Polis, operasyonda, MTA’ya ait yüzlerce resmi belgeye el koydu. Minibüslerle emniyete getirilen dosyalar, poşet ve çuvallarla operasyonun yürütüldüğü şubeye polislerce taşındı. MTA bürokratlarının bilgisayarlarına da el konulan operasyon kapsamında, işadamlarının ev ve iş yerlerine de baskın düzenlendiği öğrenildi.

RÜŞVET VE HAKSIZ ÖDEME: Polisin dokuz ay süreyle yaptığı takiplerde, madencilik alanında faaliyet gösteren bazı büyük firmaların kurum çalışanı maden mühendislerini kendi personeliymiş gibi saha çalışmalarına götürdükleri, bürokratların ihalelere fesat karıştırdıkları, bazı şirketlere haksız ödeme yaptıkları ve bunun karşılığında rüşvet aldıkları belirlendi.

2.2 MİLYAR TON REZERV: MTA birkaç yıldır, farklı kurumlar tarafından geçmiş yıllarda petrol, doğalgaz gibi değişik amaçlarla yapılan sondaj verilerini değerlendirerek, yeni teknolojilerle kömür, jeotermal gibi aramalar gerçekleştiriyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler, en son yaptığı açıklamada, bu aramalar sonucunda 830 milyon ton kesin, 632 milyon ton da muhtemel kömür rezervi tespit ettiklerini açıkladı. MTA’nın kömür aramalarında yeni rezervler bulunduğu yeni linyit rezervlerinin 2.2 milyar tona ulaştığı açıklandı.

Ciner yüzünden açığa alınan bürokratlar da gözaltında

ESKİŞEHİR’deki bir sondaj sırasında saptanan zengin linyit yatağını, MTA Ruhsat Dairesi yerine 25 dakika farkla Turgay Ciner’e ait Park Enerji kapatmıştı. MTA’nın ruhsatı Ciner’e kaptırması üzerine Enerji Bakanı Hilmi Güler, "zengin linyit yatağını bildiren köstebek kim" sorgusu başlatmış, iki bürokratı da açığa aldırmıştı. Park Enerji de anında manevrayla ruhsat harcını geciktirip, alanın MTA’ya kalmasını sağlayarak, çekilmişti. Park Enerji tarafından yapılan açıklamada, bunun sadece bir ’tesadüf’ olduğu iddia edilmişti. Dün, MTA’da gözaltına alınan bürokratlar arasında Hilmi Güler’in açığa aldırdığı iki bürokratın da bulunduğu belirtiliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK ELEBAŞLARI AFRİKA YOLCUSU MU?

TÜRK ASKERİ ÜSLERİNE KAPATMA KARARI

MECLİS'TE OPERASYON GERGİNLİĞİ
»  CHP'NİN TÜRBAN BAŞVURUSU BUGÜN
»  ŞEHİT BABASINDAN MHP'Lİ VURAL'A "KENDİNİZE GELİN"
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'A 'ŞEYHÜLİSLAM' NİŞANI
»  MECLİS, HRANK DİNK CİNAYETİNİ ARAŞTIRIYOR
»  ENERJİ BAKALIĞI'NDA BİR YOLSUZLUK OPERASYONU DAHA
»  "MİLLETVEKİLİNİN İTİBARINI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"
»  HAREKAT'TA 2 ŞEHİT DAHA VERDİK
»  DTP'LİLER, VAN'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ
»  GENELKURMAY'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
»  PLAN VE BÜTÇEKOMİSYONU'NDA VEKİL MAAŞI GERGİNLİĞİ
»  AKP'Lİ KAFKAS, CEM UZAN7A TAZMİNAT ÖDEYECEK
»  HÜKÜMETİN. KIDEM TAZMİNATINI YUTMA FORMULÜ
»  "KİMSE TSK'NIN ELİNİ KOLUNU TUTMASIN"
»  DTP'NİN OPERASYON ÖFKESİ BİTMİYOR
»  BAŞBAKAN'DAN CEPHEDEKİ MEHMETÇİĞE ŞİİRLE SELAM
»  BAYKAL: "MHP, AKP'NİN İPİYLE KUYUYA İNDİ"
»  BÜLENT ERSOY'UN ÇIKIŞINA EN ÇOK DTP' LİLER SEVİNDİ
»  ÜNİVERSİTE KAPISINDA TÜRBAN YUMRUKLAŞMASI
»  DTP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİNE SORUŞTURMA
»  EŞCİNSELLER ANAYASA'DA EŞİTLİK İSTİYOR
»  "SINIR ÖTESİ OPERASYON MEŞRU MÜDAFAA HAKKI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.