Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Meclis'te Dönek-Hırsız Kavgası
Meclis te Dönek-Hırsız Kavgası
 
Meclis Genel Kurulu’nda süren 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Tasarısı üzerine görüşmeler sırasında AKP'li vekiller ile CHP’li milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı.
 
11.12.2017 - 21:51

Bütçe üzerine söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş’un konuşmasının tamamını görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye ayırmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Muş’un sözlerini yalanladıktan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Söz aldı ve görevden alma kararını savundu. Bakan Soylu’nun sözlerine CHP’li vekiller tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Haydar Akar’ın Bakan Soylu’ya “Dönek” diye seslenmesi AK Partili vekiller ile CHP’li vekilleri karşı karşıya getirdi. Bakan Soylu’nun da “Dönek senin genel başkanındır” diye cevap vermesi ile iki parti vekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman oturuma ara verdi. Arbedeyi araya giren vekiller engelledi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bütçe görüşmelerinde grup adına söz aldı ve konuşmasının tamamını CHP'li Ataşehir Belediyesindeki iddialara ayırdı. Muş ”CHP iktidara gelirse Türkiye'yi nasıl Ataşehirleştireceğini anlatıyorum” dedi. CHP'liler sık sık ‘Bütçe ile ne alakası var' diye itirazda bulundu.

FOTOĞRAFLAR: ZEKERİYA ALBAYRAK
Başkan İsmail Kahraman ise, itiraz eden vekilleri, “Kürsüdeki konuşmaya karışmayın, onun takdiri öyle. Size ne, bana ne?” diye susturdu. Tartışmalar büyüyünce milletvekilleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birbirlerine, ”Dönek, hırsız, terbiyesiz” diye bağırdı.

11122017-tbmm-89

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, Muş’a “Biz iktidar olursak Türkiye'nin tamamını Ataşehir gibi yapacağız. Yarım saat yalan söyledin burada. Benim gibi öğretmen olan Ziya İlgen'in (Cumhurbaşkanının dünürü) nasıl milyoner olduğunu anlat. Siz burada Battal İlgezdi'yi değil devleti yargılıyorsunuz. Bu kadar devlet kurumu nasıl karar almış. Ortaklardan biri de AKP'li bir belediye başkanının oğludur. Orada bir pislik varsa siz varsınız” cevabını verdi.

“RÜŞVET HEPİMİZİ ÜZER”

CHP ve AKP'liler arasında sözlü atışma yaşanınca TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Rüşvet hepimizin üzüldüğü bir konu, neden konuşmayalım” diye konunun tartışılması gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Ataşehir Belediyesi ile ilgili CHP'lilere ‘Bu işin arkasında durmayın' uyarısı yaptı. Soylu, “Kim hata, kim hırsızlık yapmışsa bilmenizi isterim ki cezasını vermek bizim sorumluluğumuz. Genel başkanınızı yanıltmayın” dedi.FOTOĞRAFLAR: ZEKERİYA ALBAYRAK


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, Bakan Soylu konuşurken ayağa kalkarak “AKP'nin paçalarından pislik akıyor' diyordun, bunu bir açıkla..” diye bağırdı. CHP sıralarından “Dönek” diye laf atılmasına sinirlenen Bakan Soylu, ayağa kalkarak “Terbiyesizlik yapma….Edepsizlik yapma….Dönek senin genel başkanın..” diye bağırdı. Bu sırada AKP'li Zeyit Aslan ile CHP'li Atilla Sertel arasında başlayan karşılıklı atışma tansiyonu yükseltti. İki parti milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis Başkanı birleşime ara verdi.

kaynak:sözcü

Fotoğraflar:Zekeriya Albayrak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP İl Başkanından Flaş İddia

'Sizi İdam Etmeyceğim, Rezil Edeceğim'

Kılıçdaroğlu'ndan 10 Aralık Mesajı
»  "Trump Sen Kendin Çalar Kendin Oynarsın"
»  Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Suç Duyurusu
»  Ahmet Akın'a Kritik Bir Görev Daha
»  Netanyahu'dan Küstah Kudüs Açıklaması
»  Akşener, Partisinin oy Oranını Açıkladı
»  Nur Yerlitaş'tan Skandal Sözlere Savunma
»  Erzurum -25 Dereceyi Gördü
»  İş Dünyasını Yasa Boğan Ölüm
»  Fetö'nün Yeni Rüyası!
»  'Bu Ne Vidansızlık' Dedirten Fotoğraf
»  "Kılıçdaroğlu sen Bittin"
»  Burak Yılmaz Ölümden Döndü
»  Bahçeli'den Yeni İttifak Açıklaması
»  May'den Fetöcü Kaçak İş Adamını İstedi
»  İstanbul'da Lodos Alarmı,Seferler İptal
»  CHP'li Belediyelere Büyük Gözaltı
»  TÜrkiye İle İran Anlaştı
»  "Kudüs'e Yapılan Büyük Bir Provakasyon"
»  CHP'li İnce'den Çok Konuşulacak İddialar
»  Erdoğan'dan ABD'ye Tarihi Yanıt
»  Bahçeli'den Davadan Dönenlere Mesaj!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.