Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2561
EURO
37,6606
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.913,450
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÜSLÜMAN DİYE ANNE KIZI AYIRDILAR
MÜSLÜMAN DİYE ANNE KIZI AYIRDILAR
 
Alman adaleti, psikolojisi bozuk iddiasıyla, Türk anneden Elif'ini kopardı Ancak mahkeme Türk kızını akraba yerine Katolik bir aileye evlatlık verdi
 
5.12.2007 - 11:55
dışındaki Türklerin durumuyla ilgili tartışmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez iddianın sahibi Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez... Almanya’da Türk toplumu temsilcileriyle görüşen Çömez, 3 bin kadar Türk çocuğunun asimilasyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrendi. Çömez, buna örnek olarak da Türk kızı Elif’in, Katolik bir Alman aileye verilmesini gösterdi.

‘Yavruma sahip çıkın’

Çömez, Almanya turu sırasında Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Bu sırada Gelsenkirchen kentinde yaşayan Ayşe Yaman adlı bayan Çömez’e gelerek yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Yaman, kendisinin ve kızı Elif’in dramını şöyle dile getirdi:

“36 yaşındayım. 1991 yılında evlendim. Bir yıl sonra kızım Elif dünyaya geldi. Bir süre sonra eşimle aramızda geçimsizlik baş gösterdi. Ayrı yaşamaya başladık. Bir dizi talihsiz olay yaşadım. Kızım beş yaşına gelince Osnabrück’te Kadınlar Evi’ne sığındım. Yaşadığım zor durum ve stres nedeni ile kızımı bir gün dövdüm. Buna sonradan çok pişman oldum ama iş işten geçmişti. Beni şikayet etmişler. Bir süre sonra Osnabrück Gençlik Dairesi gelerek çocuğumu elimden aldı. İki ay süre ile çocuğum Gençlik Dairesi’nde kaldı. Bu arada hukuki süreç başlattım. Gençlik Dairesi ile yaptığım görüşmelerde ‘Çocuğumu lütfen benden almayın, onsuz yaşayamam, ölürüm’ dedim. Bu sözüm üzerine yetkililer, intihara eğilimim olduğu gerekçesi ile beni psikolojik muayeneye gönderdiler. Muayene eden doktorlar bir hastalık bulamamalarına rağmen, benim yeterince iyi bir annelik yapamayacağıma karar verdiler. Bunun üzerine ben de başka bir doktora giderek aksini kanıtlayan rapor aldım ama onu da dikkate almadılar ve kızımı benden kesin olarak aldılar. Dokuz aydır bana göstermiyorlar. Ben Müslümanım, inançlıyım, çocuğumun da Müslüman olarak yetişmesini istiyorum. Ama onu koyu Katolik bir aileye vermişler ve kiliseye götürmeye başlamışlar. Bana da kesin olarak göstermiyorlar. Bu bir insanlık ayıbı, yavruma lütfen sahip çıkın.”

3 bin Elif var

Sorunu, iki avukat, sivil toplum örgütleri ve Türk toplumu temsilcileriyle konuşan Çömez, bir hekim olarak Ayşe Yaman’da psikolojik bir rahatsızlık olduğu izlenimini edinmediğini vurgularken, “Son derece makul, sağlıklı ve duygulu bir konuşması vardı. Asıl sorun Elif Yaman’ın annesinden alınması değil. Mahkeme kararı ile Müslüman olamayacağına hüküm verilmesi. Alman mahkemeleri Elif’in Müslüman olarak hayatına devam etmemesi gerektiğine hükmetmişler. Bu, insan haklarına aykırı bir tutum. Elif halen koyu Katolik bir ailenin yanında Hıristiyan anlayışa göre yetiştiriliyor” dedi. Bunun, Almanya’nın asimilasyon politikasının bir ürünü olduğunu öne süren Çömez, Başkonsolos Asım Temizgil’in de benzer vakalarla karşılaştığını anlattı. Bu durumda olan 3 bin Türk çocuğunun bulunduğu bilgisini aldığını söyleyen Çömez, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin bu duruma derhal bir çözüm bulması gerek. Bu yavrunun Almanya’dan resmen istenip, Türkiye’de kendi değerlerimize göre yetiştirilmesinin sağlanması gerek. Ayrıca bu durumda olan 3000 civarındaki yavrunun da akıbetinin araştırılması şart. Türkiye, Elif’ine, Almanya’nın tecavüze yeltenen Marcos’una sahip çıktığından daha fazla ilgi göstermeli.”

Çömez, anne Ayşe Yaman’ın verdiği dilekçeyi de Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya gönderdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KÜRTLERİN ASIL TEMSİLCİSİ AKP'DİR"

JAPON KAİ: BIRAKIN BEN DE PKK İLE SAVAŞAYIM

ABD İSTİHBARATI BUSH'U BİTİRDİ
»  PEŞMERGELER SINIRDAN GERİ ÇEKİLİYOR
»  13 YAŞINDA BABA OLDU
»  HASTA YATAKLARINI GÜNDE 5 VAKİT KIBLEYE ÇEVİRELİM
»  BUSH'U ŞOK EDEN İRAN RAPORU
»  POLİS OTOSUNDA BÖLÜNMÜŞ TÜRKİYE HARİTASI
»  İRAN'LA İSTİHBARAT PAYLAŞIMI
»  AHMEDİNEJAT: ABD'NİN SEÇME ŞANSI YOK
»  MAYMUN ÜNİVERSİTELİLERİ SOLLADI
»  PUTİN SONUÇTAN MEMNUN
»  EFSANE KAR ADAM "YETİ" Yİ ARAMA EKİBİ
»  BU KEDİ TAM 120 YAŞINDA
»  AB VATAN HAİNİ'NE ACIMIYOR,YA BİZDE ?
»  ABD'Yİ, 'RİCE LEZBİYEN'DEDİKODUSU SARDI
»  RUSYA'DA ZAFER PUTİN'İN PARTİSİNİN
»  RUS KOZMONOT, OYUNU UZAYDAN KULLANDI
»  KÜBA LİDERİ CASTRO, MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY GÖSTERİLDİ
»  2007, AFGANİSTAN'DA EN KANLI YIL OLDU: 6 BİN ÖLÜ
»  YÖNÜ KABE'YE DÖNÜK RÜKÜ HALİNDEKİ AĞAÇ
»  İRAN'DA KADIN GİYİMİNE YÖNELİK KIŞ OPERASYONU
»  ALMAN BAKAN'DAN MERKEL'E TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ
»  SINIR ÖTESİ'NE ABD'DEN DESTEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.