Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-4 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÜŞERREF, İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI
MÜŞERREF,  İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI
 
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref istifa edeceğini açıkladı.
 
18.8.2008 - 19:30
Müşerref, istifa kararını, istişarelerde bulunduktan sonra aldığını söyledi.

Müşerref,  televizyondan yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, hukuk danışmanları ve yakın siyasi destekçileriyle görüşmeler yaptıktan ve tavsiyelerini aldıktan sonra "istifa etme kararını aldığını" açıkladı.

Pervez Müşerref, konuşmasının başında istifasını bugün Meclis başkanlığına göndereceğini belirtmişti. Suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi öncülüğündeki koalisyon hükümeti, 8 Ağustos'ta, Müşerref hakkında azil işlemi başlatmayı planladığını açıklamıştı.

Hükümet, azil sürecinde Müşerref hakkındaki suçlamaları, anayasayı ihlal ettiği ve yetkisini kötüye kullandığı konularında yoğunlaştırmıştı.

Müşerref, Pakistan'da 1999 yılında ordunun müdahalesiyle iktidarı elegeçirmiş, daha sonra devlet başkanı olmuştu.

Koalisyon liderleri buluşacak

Müşerref'in istifasını açıklamasının ardından koalisyon liderlerinin bugün azil konusunu ele alacakları belirtildi. Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, iktidardaki koalisyonun liderlerinin bugün ilerleyen saatlerde bir araya geleceklerini ve Müşerref'in yargı önüne çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunu ele alacaklarını söyledi.

Bu arada, Enformasyon Bakanı Şeri Rehman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müşerref'in istifasını "demokratik güçlerin zaferi" olarak yorumladı. Rehman, "uzun bir süreden beri ülkenin üzerinde bulunan diktatörlüğün gölgesinin" kalktığını belirtti.

Suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun lideri olduğu iktidardaki Pakistan Halk Partisi'nin sözcüsü Ferzana Raca da Müşerref'in istifasını, "Bu tüm demokratik güçlerin, Benazir Butto'nun ve demokrasi için hayatını kurban edenlerin zaferi" sözleriyle karşıladı.

Müşerref: "Herşeyi halkım için yaptım"

Devlet Başkanı Müşerref, bugün istifasını açıkladığı ulusa sesleniş konuşmasında, ülkeyi "tehlikeli azil tartışmasına" sokmamak istediğini, "her şeyi halkı ve ülkesi için yaptığını" belirtti.

 Devlet Başkanlığı görevini 9 yıl sürdüren Müşerref, duygusalkonuşmasında, "Umarım, ülke ve halk, hatalarımı affeder" dedi. Müşerref, azil girişimiyle ilgili olarak, bunun ülkenin ve devlet başkanlığı makamının itibarını etkileyeceğini söyledi.

Müşerref'in kararına tepkiler


Afganistan hükümeti sözcüsü, Müşerref'in istifasının Afganistan'a olumlu etkisi olacağını düşündüklerini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemeri Beşeri, Müşerref'in "fiiliyatta değil, sadece sözde" ABD'nin müttefiki olduğunu söyledi. Beşeri, Kabil'in Pakistan istihbaratının Afganistan'daki saldırılarda parmağı olduğu suçlamalarına işaret ederek, Müşerref'in ülkesi için iyi olmadığı ifadesini kullandı.

Hindistan, Müşerref'in kararını kaygıyla karşıladı. Müşerref döneminde Pakistan ile diplomatik ilişkiler bakımından en iyi dönemi yaşadığı belirtilen Hindistan, komşusunda zayıf bir sivil hükümetin güçlü ordu ve istihbarat servisi üzerinde Müşerref kadar sağlam bir denetim kuramayacağı endişesi taşıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Müşerref'i "dünyada, terörle ve aşırı unsurlarla savaşa en çok bağlı ortaklardan biri" diye niteledi ve kendisinin "ABD'nin dostu" olduğunu kaydetti.

ABD'nin aşırı unsurlarla mücadelesinde Pakistan'a yardım etmeyi sürdüreceğini bildiren Rice, Pakistan hükümeti ve siyasi liderleriyle, aşırı unsurlarla mücadele, enerji ve gıda sıkıntılarının giderilmesi ve ekonomik istikrarın güçlendirilmesinde birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Pakistan hükümeti ve siyasi liderlerine bu konularda çabalarını yoğunlaştırmaları çağrısında bulunan Rice, "ABD'nin, Pakistan'ın istikrarlı, refah içinde, demokratik, modern, Müslüman bir ülke olma hedefine ulaştığını görmek için bu yöndeki çabalara destek olacağını" kaydetti.

Rice, ABD'nin Pakistan'daki yeni, demokratik seçimle gelen sivil hükümeti desteklediğini vurguladı.

Müşerref, 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD'nin ilan ettiği terörle savaşında önde gelen müttefiki olmuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKERLERİNİN ALTINA BEZ BAĞLADILAR

KAPIDAKİ DÜŞMAN:"TÜRKİYE"

RUSYA G.OSETYA'YA FÜZE YERLEŞTİRDİ
»  İRAN UYDU ATTI, ABD KORKTU
»  İRAN, YAKIT ALMADAN 3 BİN KM UÇAN SAVAŞ UÇAĞI YAPTI
»  AKŞAM NAMAZINDA CAMİ'YE EL BOMBASI, 8 ÖLÜ
»  BUSH ,BUSH OLALI BÖYLE DALGA GEÇİLDİĞİNİ GÖRMEDİ
»  BUDA İNGİLİZ USULÜ HALKI HORTUMLAMA
»  NÜKLEER SANTRAL YERİNE GÜNEŞ ENERJİSİ
»  AVRUPADA AŞIRI SICAKLAR SOKAK DUŞU YAPTIRTTI
»  RUS'LAR ANLAŞMAYA RAĞMEN ÇEKİLMİYOR
»  SAVAŞIN DEHŞETİNİ ANLATAN O RESİMDEKİ KADIN BULUNDU
»  EFSANE KAR ADAMI BULDUK İDDİASI..!
»  İRAN BİR ŞEY FIRLATTI AMA NE FIRLATTI!
»  "ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ"
»  ADAM KAÇIRMAYA ÖZEL POLİS BİRİMİ
»  NAZİLERİN" TÜRKLERİ NASIL YAKARIZ" PLANLARI
»  VAMPİR YARATIK YİNE ORTAYA ÇIKTI
»  MÜŞERREF'E "2 GÜNDE BAVULLARINI TOPLA" SÜRESİ
»  RUSYA'DAN ABD'YE MİSİLLEME
»  MÜŞERREF'E İSTİFA ETMESİ İÇİN İKİ GÜN SÜRE
»  "TÜRKLERİ, NASILYAKARIZ?"
»  İŞTE ABD'DE CİA'YI KURTURTAN ÜNLÜ YAZAR
»  PENGUEN ALBAY TEFTİŞTE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.