Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2573
EURO
37,6677
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.908,260
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NUR SERTER'İN TARİKAT BAĞLARI
NUR SERTER İN TARİKAT BAĞLARI
 
Beyti Dost tarikatının çıkardığı 'Sevgi Yolu' isimli dergide makaleleriyle ilgili geçmişte hakkında çeşitli yazılar yazılan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, tekrar aynı konuyla gündeme geldi.
 
14.12.2007 - 08:10

AKP'lilerin ya da AKP'ye yakın isimlerin geçmişte yaptıkları açıklamaların kendilerine anımsatılıp sorulmasını köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bu tarzın CHP'li vekiller için işlemediğini ifade ederek CHP'li Serter'e geçmişine dair sorular yöneltti. Serter'in cevabı ise gecikmedi: “O yazıları yazan benim. Hakan bana saldırıyor.”

RUHİ DESTEK Mİ KAZANDIRDI

Akşam gazetesine, asıl amacının Serter'in bir açıklama yaparak sorularını cevaplamasını istediğini ifade eden Hakan, Serter'e şu soruları yöneltti: “Tarikat üyeliğiniz söz konusu mu? Beyti Nur adlı tarikatın içine girdiniz mi? Yayın organında makale yayınladınız mı? Bir yayın organında doçentlik sınavınızı Beyti Dost tarikatının size sağladığı ruhi destekle kazandığınızı yazdınız mı?”

HAKAN BANA SALDIRIYOR

Ahmet Hakan'ın yazısı üzerine Akşam Gazetesi'nin sorularını TBMM muhalefet kulisinde cevaplayan Serter, “Herhangi bir tarikata üyeliğim söz konusu değildir. Ahmet Hakan'la geçmişte de mahkemelik olduk, ben mahkemeyi kazandım, şimdi onun için ikide bir aynı malzemeyi ısıtıp ısıtıp bana saldırıyor” dedi. 20 yıl önce “Sevgi Dünyası” isimli dergide hobi amaçlı yazılar yazdığını belirten Serter, “O dernek hümanist yaklaşımı olan bir dernekti. Birden bire Hıristiyan tarikatı mı oldu şimdi. Ne tanırım böyle bir tarikatı ne de bilirim. Benim bildiğim kadarıyla bu bir dernekti, tarikat değil. Dernekte de üyeliğim falan yok” dedi.

DOST TARİKATI NASIL İŞLİYORDU

Kuruculuğunu Dr. Refet Kayserilioğlu'nun yaptığı tarikatta Kayserilioğlu, Hz. İsa'nın ruhunu taşıdığını iddia ediyor ve kendisine “Dost” payesini yüklüyor. Söz konusu “Dost” da aslında Hz. İsa ve talimatlarını Refet Bey vasıtasıyla yazdırıyor. UFO'ların dünyayı korumak için görevlendirildiklerine, bu görevin de Beyti Dost tarafından verildiğini savunan grubun faaliyetleri geçtiğimiz yıllarda durduruldu.

Hz. İsa'nın emriyle Tandoğan'da mı?

AHMET Hakan'ın tekrar gündeme getirdiği Serter'le ilgili konuyu Sabah gazetesi yazarlarından Murat Bardakçı da köşesine taşımıştı. Bardakçı, “Hz. İsa'nın emriyle Tandoğan'da mı” başlıklı yazıda şu cümlelere yer vermişti: “Sevgi Birliği isimli bir grup vardı... Mürid sayısı yüksekti ve o yılların İstanbul'unun kalburüstü isimleriydi. Dr. Refet Kayserilioğlu, “Sevgi Dünyası” adında aylık bir dergi çıkartırdı. Derginin yazarlarından birinin ismi, “Nur Serter” idi ve ruhçu Sevgi Dünyası'nda bilgelik, kehanet ve Nostradamus bahislerinde yazıları çıkıyordu. Rektör yardımcılığı yapan, sonra Atatürkçü Düşünce Derneği' nin başkan yardımcılığına gelen ve Ankara'daki Cumhuriyet Mitingi'nin düzenleyicilerinden olan Nur Serter ile aynı adı taşıyordu....”

Cenk Koray da grubun içindeydi

ÜNLÜ sunucu Cenk Koray da Sevgi Birliği grubunun üyelerindendi ve Beyti Dost'un son üç peygamberden biri olduğuna o da inanmıştı. Ruhçu çevrelerde çıkan o dönemin söylentisine göre, Koray' ın da Şit Aleyhisselâm' ın reenkarnasyonu olduğu, yani peygamberin ruhunun Koray'ın bedenine girdiğine inanıldığı anlatılıyordu.

Jüriyi Beyti Dost etkiledi

NUR Serter, daha önce de bir dergide kaleme aldığı yazıda, doçentlik sınavını dünyayı yönettiğine inandığı 'Beyti Dost' isimli bir tarikatın ruh gücüyle kazandığını söylemişti. Tarikatın yayın organı 'Sevgi Dünyası' dergisinde 1984 yılındaki sınav anını anlatan Serter, kendisini sevmeyen jüri başkanının düşüncesinin Beyti Dost'un gücüyle değiştiğini iddia ediyor.

Haber: Rezzak Oral/Akşam



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KADIN HOCA CİNAYETİNDE 15 YIL SONRA DAVA

BAM BAM İÇİN ÖZEL TABUT

AKP, ALEVİ DEDELERİNİ MAAŞA BAĞLAYACAK
»  MECLİS'TE KEMAL ANADOL-CEMAL KAYA KAVGASI
»  UMUT DAVASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ
»  ''AHLAK ZAAFİYETİ OLANIN DİYANETTE YERİ YOK''
»  JANDARMA KAYIP ÜSTEĞMENLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
»  DTP'Lİ SAKIK İLE AKP'LİLERİN PİŞMANLIK SOHBETİ
»  "SİZ PARLAMENTODA HİÇ PKK'LI GÖRDÜNÜZ MÜ?"
»  YENİ TİCARET KANUNU MECLİS'TE, TÜCCARLARA SIKI DENETİM
»  EDİP BAŞER'DEN DTP'YE TEPKİ, BÜYÜKANIT'A DESTEK
»  GABAR'DA ÖLDÜRÜLEN İKİ TERÖRİST ŞANLIURFALI ÇIKTI
»  HAREMBÜS SIRRAKADEM BASTI
»  MALATYA KATLİAMINDA KULLANILAN SİLAH'IN SIRRI?
»  CHP'Lİ NUR SERTER'DEN , AHMET HAKAN'A,: 'İFTİRACI''
»  KAYMAKAM'DAN CAMİ'DE BAYRAMLAŞMA RANDEVUSU
»  TÜSİAD'DAN ANAYASA UYARISI
»  VEKİL OLUNCA,''ARTIK MAAŞINDAN UTANMIYORUM''DEDİ
»  İŞTE MALATYA KATLİAMINDA KULLANILAN SİLAHIN SIRRI
»  SARIGÜL:" BAYKAL BOŞUNA SEVİNMESİN"
»  MECLİS'TEKİ YUMRUK, YILIN FOTOĞRAFLARI ARASINA GİRDİ
»  DANIŞTAY'IN KUR'AN-I KERİM KARARI
»  BAHÇELİ, BÜYÜKANIT'I ELEŞTİRENLERLE AYNI FİKİRDE DEĞİL
»  SIRTINA YEDİĞİ BIÇAKLA ADAM KOVALADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.