Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2746
EURO
37,4597
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.904,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O ARAÇ ÇÖMEZ'İN PEŞİNDEMİYDİ ?
O ARAÇ ÇÖMEZ İN PEŞİNDEMİYDİ ?
 
Ankara’da Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’e yönelik dinleme skandalı büyüyor. Emniyet gizli izleme operasyonun, Paksüt için değil, aynı yerde bulunan Papermoon Restorandaki bir toplantı için yapıldığını savundu.
 
15.5.2008 - 00:45

 Ancak eski milletvekili Turhan Çömez’in de aynı yerde bulunması, Ergenekon bağlantılarını da gündeme getirdi.
İçinde dinleme cihazları bulunan Emniyete ait bir aracın Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ü izlediği iddiası ortalığı karıştırdı. Emniyet gizli izleme operasyonun, Paksüt için değil, aynı caddede bulunan Papermoon Restorandaki yemekli bir toplantı için yapıldığını savundu. Ancak bazı çevrelerce Ergenekon operasyonu ile bağlantı kurulan eski milletvekili Turhan Çömez’in de aynı yerde bulunması farklı şüpheleri de arttırdı. Bu arada Irak’ta Büyükelçilik yapan ve ‘’Takip-tarassut, kaçma ve kurtulma’’ konularında özel eğitimli bulunan eski Büyükelçi Osman Paksüt’ün, araç içindeki ağır cihazlardan dolayı, arka tekerleklerinin inik ve asfalta yapışmış vaziyette olmasından şüphelenmesi ile olayın ortaya çıktığı bildirildi.

Dün saat 12.30 civarında meydana gelen olayda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, öğle yemeği için Çankaya’da bulunan mahkeme binasından çıkıp, makam aracı ile Kavaklıdere semtindeki Tenis Kulübüne gitmek üzere yola çıktı. Yolda ise arkadan gelen siyah renkli, arka camları filmle kaplı ve içi gözükmeyen bir araçtan kuşkulandı. Bağdat’ta görev yaptığı için bu tür konulara hassas olan Paksüt, aracın arka tekerleklerinin de asfalta çok yapışık olmasından şüphelendi. Bu nedenle aracın arka bölümünde ağırlık olduğunu fark etti.

POLİS YARDIM ETMEDİ
Paksüt’ün aracı Tenis klübü önünde durunca Doblo marka araç da arkasında parketti. Paksüt aracın yanına giderek, neden kendisini takip ettiklerini sordu ve dinleme cihazı olup olmadığını görmek için arka kapının açılmasını istedi.  Kulüp önündeki trafik polisinden de yardım istedi. Ancak trafik polisi, aracın polise ait olduğunu, arka bölümü açtırma yetkisinin de bulunmadığını söyledi. Bu sırada ancak araçtaki iki kişi ‘’Sizi takip etmiyoruz’’ diyerek hızla olay yerinden uzaklaştı.
Bunun üzerine aracın plakasını alan Paksüt, Ankara Emniyet Müdürü Ercümet Yılmaz’ı arayarak durumu anlattı. Olay yerine gelen Yılmaz aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Daire Başkanlığına ait olduğunu ve başka bir konuyla ilgili bölgede bulunduğunu söyledi. Organize Suçlar Daire Başkanı Ahmet Pek de konunun Paksüt ile ilgisi bulunmadığını bildirdi. Organize suçların Tenis Klübünün hemen karşısında bulunan Papermoon restorandaki yemekli bir toplantıyı izlediği bildirildi.

TURHAN ÇÖMEZ FAKTÖRÜ
Polisin izleme konusunun Paksüt ile ilgisi olmadığını açıklamasına rağmen, Kavaklıdere Tenis Kulübünde olay sırasında AKP’den ihraç edilen Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez’in de bulunduğu bildirildi. Bazı çevreler tarafından Ergenekon operasyonu ile ilişkilendirilen Çömez’in de, bu izleme ile bağlantılı olabileceği öne sürülüyor. Olay sırasında Tenis kulübünde ayrıca Yargıtay’ın bazı daire başkanları da bulunuyordu.

YANIK OTO
Kaçakçılık Organize suçlar Daire Başkanlığına ait siyah doblo marka aracın deşifre olması üzerine, bu aracın emniyet parkına çekildiği ve ‘’Yanık oto’’ diye nitelenerek bir süre operasyonlarda kullanılmayacağı öğrenildi. Emniyet teknik takipte kullanılan araçların deşifre olması halinde arabada renk başta olmak üzere çeşitli değişiklikler yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık Organize suçlar daire başkanlığında bulunan izleme ve dinlemeye yönelik bu araçlar, içlerindeki cihazlar aracılığı ile hedefe 300 metre uzaklıktan, konuşmaları izleyip kayda alabiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FETULLAH GÜLEN, HAYIRSEVER Mİ, TEHDİT Mİ?

"İSTANBUL'U YAĞMALIYORLAR"

MECLİS'TE BAYAN VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  İŞTE HERKESİN MERAK ETTİĞİ SORU KRALİÇE NİYE GELDİ?
»  BAYKAL'DAN TUNCAY ÖZKAN'A VERYANSIN
»  MİLLETVEKİLLERİNDEN YEĞENLERİNE KIYAK
»  TÜRKSAT 3A UYDUSUNUN FIRLATILMASI ERTELENDİ
»  IĞDIR'DA ÇATIŞMA 3 ASKER YARALI
»  YOLSUZLUĞU AÇIKLAYANLARA DA TAHAMÜLLERİ YOK
»  KRALİÇE'NİN GEMİSİ İSTANBUL'DA
»  HAVAHARP OKULU'NDA BİR İLK
»  BORDO BERELİLER KUZEY IRAK'A GİRDİ
»  DİNLENEN YARGIÇ TAZMİNAT KAZANMIŞTI
»  BAŞBAKANLIK'TAN "DÖVMEDİLER KORUDULAR" SAVUNMASI
»  VATANDAŞA EK YÜK BELEDİYE TASARISINDAN ÇIKARTILIYOR
»  KRALİÇE'YE CEHENNEM ANLATILIRKEN YÜZÜ BÖYLEYDİ
»  UNAKITAN'A ÖDÜL'E 3 MİLYON DOLAR'LIK KIYAK!
»  KIBRIS'TA YAŞANAN E.T SKANDALI
»  MECLİS BAŞKANLIK DİVANI'NDA KANI BOZUK TARTIŞMASI
»  AHMET TÜRK'TEN ŞAŞIRTAN PKK ÇIKIŞI!
»  PAKSÜT'ÜN PEŞİNDEKİ ARAÇ NARKOTİK ÇIKTI
»  BAYKAL: "TURHAN ÇÖMEZ, ONURLU, DÜRÜST BİR İNSAN"
»  MECLİS'TE DENİZ GEZMİŞ, MENDERES, İLHAN SELÇUK KAVGASI
»  EMİNE ERDOĞAN, KÖŞK'E ÇIKMADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.