Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O MÜDÜR KAZA'NIN BİLİR KİŞİSİ
O MÜDÜR KAZA NIN BİLİR KİŞİSİ
 
Unakıtan’ın, “Başbakan’dan habersiz görevden almayın” dediği TDİ genel müdür yardımcılarından birinin Eyüp Çakmak olduğu belirtildi. Çakmak, Erdoğan’ın oğlunun, TRT sanatçısının hayatını kaybettiği kazada, “Suçlu 8/8, ölen Sevim Tanürek’tir” diye rapor yazan Adli Tıp bilirkişisi...
 
26.1.2008 - 02:05
Unakıtan’ın, “Başbakan’dan habersiz görevden almayın” dediği TDİ genel müdür yardımcılarından birinin Eyüp Çakmak olduğu belirtildi. Çakmak, Erdoğan’ın oğlunun, TRT sanatçısının hayatını kaybettiği kazada, “Suçlu 8/8, ölen Sevim Tanürek’tir” diye rapor yazan Adli Tıp bilirkişisi...

‘Açık mikrofon’da ilginç detaylar

“Unakıtan’ın Başbakan’dan habersiz görevden almayın” dediği TDİ genel müdür yardımcılarından birinin Eyüp Çakmak olduğu belirtildi.

Çakmak, Erdoğan’ın oğlunun yaptığı, TRT sanatçısının hayatını kaybettiği kazada, “Suçlu 8/8, ölen Tanürek’tir” raporunu yazan Adli Tıp bilirkişisi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın 23 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında “bürokratların görevden alınma taktikleri” açık kalan mikrofondan salona yansımıştı. Şimdi de bürokratların o koltuklara nasıl oturdukları günyüzüne çıkıyor. Vatan gazetesindeki dünkü köşesinde “Bir mikrofon açık unutuldu ve açık unutulan o mikrofondan 72 milyon hepimizin fakat özellikle siz türbanlı hanımların ’alması gereken faydalı bir ders çıktı” diye yazan Necati Doğru, şöyle devam etti: .... Maliye Bakanı bir yanda, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci öbür yanda oturuyorlardı. Basın toplantısı başlayacaktı ve gazeteciler yerlerini almıştı. Koca Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, koca Maliye Bakanı’na, sesi duyulmuyor zannederek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk ile 4 genel müdür yardımcısını (Muzaffer Sebah, Tevfik Küçük, Eyüp Çakmak, Fevzi Tezel) yerlerinden alacağını (yani görevlerine son vereceğini) söylüyordu. Bakan da Özelleştirme İdaresi Başkanı’na; “Söyle Binali’ye Başbakan’dan izin almadan yapmasın...”  diyordu. Maliye Bakanı, Ulaştırma Bakanı’na, yüksek bürokratı aracı yaparak, haber gönderiyor. (...)
Bunların derdi sizin geleceğiniz değildir. Devlete ve her yere “kendi kadrolarını” yerleştirmektir. Biliyor musunuz, görevden almak istedikleri insanları da zaten kendileri getirmişti. Çok başarılı bir çizgisi olan ve Galataport Projesinin ilk mimarı olan Erkan Arıkan’ı apar-topar görevden alıp yerine Genel Müdür olarak Burhan Külünk’ü getirmişlerdi. Çünkü Burhan Külünk, o sıralarda AKP’nin İstanbul Teşkilat Başkan Yardımıcısı ve Başbakan’ın memleketlisi Metin Külünk’ün amcaoğluydu.
Dört genel müdür yardımcısından biri olan Eyüp Çakmak da Başbakan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Sevim Tanürek’i otomobille ezip öldürmesinden sonra; “Bu kazada suçlu 8/8, ölen Sevim Tanürek’tir” diye rapor yazan Adli Tıp bilirkişisidir. Oysa polis raporunda Başbakan’ın oğlu sekizde üç (8/3) oranında kusurlu diye yazılmıştı. (...)
Denizcilik İşletmeleri’ne yerleştirdikleri tanıdık-bildik kadroları şimdi ilgili bakan değiştirmek istiyor, öbür bakan da “Başbakan’a sor, izin ve olur al...” diye açık unutulan mikrofondan haber yolluyor.

BÖYLE KONUŞMUŞLARDI

Bürokrat: Dün ulaştırma bakanı ile görüştüm efendim. bu TDİ‘nin kapsamından çıkarma kararını aldık ama işleme koyamadık. dedi ki ‘siz oradaki adamların hepsini alın‘. Yerine yeni isimler verecek...Burhan (Türkiye denizcilik işletmeleri genel müdürü Burhan Külünk) dahil, genel müdür yardımcıları....ondan sonrada kararı işleme koyacağız sizce de uygunsa...

Bakan Unakıtan:
Başbakan‘a sorup yapsın Binali.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KİRALIK KATİL ARAYAN TABANCASIZ DERİN DEVLET

İSTANBUL'UN İSMİNİDE "COSTANTİNEPOLE" YAPACAKMISINIZ?

'CUMHURBAŞKANI OLUNCA SİYASİ KİMLİĞİMDEN ARINDIM'
»  BU HABERİN HANGİSİ DOĞRU SİZ BULUN..?
»  TEZİÇ UYARDI: ANAYASA'NIN DEĞİŞMEZ MADDESİ DELİNİYOR
»  MHP'NİN TÜRBAN SINIRI
»  "JANDARMA BİZE SELAM VERSİN"
»  HALİÇ KÖPRÜSÜNDE YANAN OTOMOBİLDEN BU KIZ SAĞ ÇIKTI
»  ULUDAĞ'DA EKSİ 3 DERECE DE KAR ÜSTÜN'DE CUMA NAMAZI
»  TUNCAY ÖZKAN'IN GÖZÜ CHP KURULTAY'INDA
»  YAYIN YASAĞI VAR AMA ALDIRAN KİMSE YOK!
»  SÜREYYA'YI BİTİRDİLER..!
»  KANADOĞLU'DAN "KAPATILMA" UYARISI
»  CHP'YE GÖRE TÜRBAN YASAĞI NİYE KALKMAZ?
»  "TÜRBANDA ÜNİVERSİTE İŞİ BİTSİN SIRA KAMUYA GELECEK""
»  ANKARA'DA CANLI BOMBA ŞÜPHELİSİNE GÖZALTI
»  MHP'NİN TÜRBAN TİMİ
»  "MHP, AKP'YE YEDEKLENECEK"
»  TÜRBAN AİHM'DEN GEÇMEZ. ÇÜNKÜ.!
»  TÜRBANA KARŞI DON EYLEMCİLERİ!
»  MALİYE BİR TUŞLA 20 MİLYAR YTL'Yİ UÇURDU
»  AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AKVARYUMU ANKARA'DA AÇILIYOR!
»  "ÖCALAN SÜREKLİ TALİMAT YAĞDIRIYOR"
»  YALÇIN KÜÇÜK: "İÇ SAVAŞ BAŞLADI"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.