Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O TEPE ARTIK DÜMDÜZ OLDU
O TEPE ARTIK DÜMDÜZ OLDU
 
Bordo Bereliler kaçırılan 8 askerimizin DTP’li milletvekillerine teslim edildiği Çemço Tepesi’ni dümdüz etti.
 
24.2.2008 - 15:35
TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik geçen perşembe gecesi başlattığı ’Güneş’ adı verilen sınır ötesi kara operasyonu, hava destekli olarak tüm hızıyla sürerken; birlikler sınırın yaklaşık 20 kilometre kadar içine girdi. 

ADRESE ULAŞTILAR

Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam Kuzey Irak’a kara harekátıyla ilgili yeni fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda bir askerin, birazdan teröristlerin üzerine düşecek bombalardan birinin üzerine "Şehitler ölmez" yazdığı görülüyor. Fotoğraflarda komandolar, K. Irak dağlarında eller tetikte geziyor.

Kuzey Irak’taki Zap Kampı bölgesinde Bordo Bereliler ile özel eğitimli komandolar dün sabahın ilk saatlerinden itibaren, Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerin DTP’li milletvekilleri ve Kuzey Irak’lı yetkililere teslim edildiği Çemço Tepesi ile vadisine operasyon düzenledi. Saatlerce süren çatışma sonucu bölge teröristlerden tamamen temizlenerek güvenlik güçlerinin eline geçti. Çok sayıda sığınak da dümdüz edildi.

7 NOKTADA ÇATIŞMA ÇIKTI     

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta örgütün Kandil’den sonra en önemli kampları olan ve Kandil’de eğitildikten sonra teröristlerin Türkiye’ye gönderildiği Zap ve Hakurk’u hedef aldı. Bordo Bereliler, Zap Kampı’na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi. Zap Kampı’nın 7 ayrı bölgesinde komandolarla teröristler arasında şiddetli çatışmalar önceki geceden beri sürüyor.

2 BATARYA İMHA

Operasyon sırasında da Süper Kobra tipi helikopterler Zap Kampı’nda bulunan 2 uçaksavar bataryasını imha etti. Bölgeye havadan Sikorsky tipi helikopterlerle komandoların indirilmesi sürerken, savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterlerde havadan bombalama yapıyor. PKK’lı teröristler, komandoların ilerlemelerini ve kampları girişlerini önlemek için çevresine mayınlı tuzaklar döşedi. Helikopterlerin inebileceği alanlara da mayınlar döşenmesi üzerine Mehmetçik bu mayınları devre dışı bırakmak için teknolojinin son sistemlerini kullanmaya başladı. Özellikle helikopterlerin ineceği alanlardaki mayınların büyük bölümü devre dışı bırakıldı.

60 TANK DAHA GİRDİ     

Hakkári’nin Çukurca İlçesi’nde dün sabah erken saatlerinde top atışları gerçekleştirildi. Çukurca 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’ndan PKK’lı teröristlerin yuvalandıkları noktalar 40 kilometre menzilli toplarla dövüldü. Hakkári Dağ ve Komando Tugayı’ndan kalkan helikopterler gün boyu sınır içi ve dışında uçuşlar gerçekleştirdi. Toplarla Amediye, Zap, Hakurk ve Avaşin bölgeleri hedef alındı. Ayrıca sınırda bekletilen 60’dan fazla tank dün Kuzey Irak’a girdi. Kara harekátına F-16’ların hava taarruzlarıyla destekleri de sürdü. Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, sınırı yaklaşık 20 kilometre kadar geçti ve daha önce PKK’lıların kullandığı geçiş güzergáhlarını tuttu.

3’ERLİ OLDULAR

Kuzey Irak’ın Haftanin, Sinaht, Avaşin, Zap, Hakurk ile Serzere bölgesinde bulunan PKK kamplarının bir çoğunun ise harekátla birlikte tasfiye edildiği, alana dağılmış olan 10-15 kişilik grupların 2-3’er kişilik gruplara bölünerek daha risksiz derin vadilere dağıldıkları kaydediliyor. Teröristlerin zorunlu olmadıkça Mehmetçikle çatışmaya girmediği, operasyonun yapıldığı bölgelerde uzaktan kumandalı mayınlama yöntemiyle Türk askerinin ilerlemesini durdurmaya çalıştıkları kaydediliyor.

SEVKIYAT SÜRÜYOR

Kuzey Irak’taki teröristlere yönelik kara operasyonu devam ederken, sınır birliklerine de sevkiyat gerçekleştiriliyor. Hakkári’den yola çıkan 15 araçlık askeri konvoy dün öğle saatlerinde Çukurca İlçesi’ne geldi. Kar kıyafetli askerleri taşıyan araçlar, Çukurca 3’üncü Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’ndan 5 helikopterle sınırın sıfır noktasında bulunan Çayırlı ve Işıklı Köyü yönüne doğru gittiler.

Böyle şov yapmışlardı/_newsimages/5050006.jpg

TERÖR
örgütü PKK’nın 21 Ekim’de gerçekleştirdiği ve 12 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısının ardından 8 askerle irtibat kesilmişti. PKK’lılar tarafından Kuzey Irak'a götürüldükleri belirlenen 8 asker, 4 Kasım sabahı saat 07.00’de DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan’a teslim edilmişti. DTP’li milletvekilleri askerleri teslim almadan önce, önünde Abdullah Öcalan’ın posterinin bulunduğu bir masada bazı belgelere imza atmışlardı. DTP’li milletvekilleri, daha sonra yaptıkları açıklamada teröristlerin teslim edildiği bölgenin neresi olduğunu bilmediklerini söylemişlerdi.

Vatandaşlar ise, tepenin dümdüz edilmesinin yetmeyeceğini ve şehit analarını kesmeyeceğini belirterek o tepeye giden ve kocaları bile o tepede bulunan ovadaki PKK'lılarında dümdüz edilmesini beklediklerini belirterek" bunu yapmayanlara hakkımızı helal etmeyeceğiz. İçimizdeki hain işbirlikçi PKK'lılarında temizlendemediğini görmek bizi kahrediyor. Bunlarda dümdüz edilmeli" diye tepkilerini dile getirdiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YANDAŞ ATAMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR AMA..!

ERGENEKON HİKAYE ÇIKTI, MEĞER TÜRKLER UZAYLIYMIŞ

BOZACI BEYAZ'IN ŞIRACI ŞAHİDİ
»  RÜŞVET ALMAYAN BÜROKRATIN ADI İDDİANAMEYE GİRDİ
»  MEHMETCİK, KIŞ KOŞULLARINDA PKK'NIN ENSESİNDE
»  TÜRKİYE, BAL GİBİ İRAN OLUR
»  TÜRBAN PROTOKOLÜ YENİDEN ELE ALINACAK
»  ZEBARİ: ''OPERASYON DURDURULSUN''
»  LEYLA ZANA, YAS İLAN ETTİ
»  TÜRBAN'A VETO PAZARLIĞI
»  CHENEY, TÜRKİYE'YE NEDEN GELİYOR?
»  BARZANİ'DEN,'KARŞILIK VERİN' EMRİ
»  MHP'DE, 40 YIL ÖNCEKİ YOL AYRIMININ ÖYKÜSÜ
»  ALMAN SAVCI ERDOĞAN'I SORGULAMAK İSTEDİĞİNİ BİLDİRDİ
»  DENKTAŞ, ERDOĞAN VE TALAT'A YÜKLENDİ
»  "PKK'YA, 'ŞEHİTLER ÖLMEZ' MERMİSİ
»  BU KUYRUK BAKAN BEKLEME KUYRUĞU!
»  İŞTE KARA HAREKATINDAN EN SON FOTOĞRAFLAR..
»  ANKA AJANSI BİRİLERİNİN CANINI FENA ACITTI
»  2 ŞEHİT İMHA EDİLEN TERÖRİST SAYISI 79
»  SİVRİ ZEKALI BELEDİYECİ'NİN İLGİNÇ BULUŞU
»  KAÇIRILAN ASKERLERİN TESLİM EDİLDİĞİ KAMPA GİRİLDİ
»  TÜRBAN SERBESTLİĞİNE "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YETMEZ"
»  AKP'YE TEPKİ İSTİFASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.