Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ORDU'DA OPERASYON
ORDU DA OPERASYON
 
Genelkurmay askeri savcılığı, 12 Haziran 2007 tarihindeki Ümraniye’de bir gecekonduya yapılan baskın sırasında ele geçirilen 27 el bombasından sonra genişleyerek Ergenekon’a dönüşen soruşturmayla yakından ilgileniyor.
 
1.9.2008 - 10:20

ŞAMİL TAYYAR-STAR

Genelkurmay askeri savcılığı, 12 Haziran 2007 tarihindeki Ümraniye’de bir gecekonduya yapılan baskın sırasında ele geçirilen 27 el bombasından sonra genişleyerek Ergenekon’a dönüşen soruşturmayla yakından ilgileniyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar da Genelkurmayla yakın ilişkide. Emekli askerlerin ev ve ofislerinde ele geçirilen ‘gizli’ nitelikteki askeri evrakı, ele geçirilen mühimmat ve silahlarla ilgili ekspertiz raporlarını, Ergenekon’la bağlantısından şüphe duyulan askeri personel listesini delilleriyle birlikte 1 yıldır periyodik olarak askeri savcılığa intikal ettiriyor.

O nedenle askeri savcılık, yürüttüğü soruşturma sonucunda Ergenekon’la bağlantılı subay, astsubay ve askeri öğrencilere yönelik yeni bir dosya açabilir.

İsmail Küçükkaya’nın 18 Temmuz tarihli Akşam’da yayınlanan haberindeki Ergenekon soruşturmasının sonucu da merakla bekleniyor. Hava Kuvvetleri’nde görevli 6’sı kurmay albay 20’den fazla subay, askeri öğrenci ve sivil memur hakkında Ergenekon’la ilişkisi olduğu gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Genelkurmay aynı gün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada soruşturmanın varlığını kabul etti ama Ergenekon’la ilgili olmadığını bildirdi. Küçükkaya ise haberinin arkasında durduğunu yazdı.

Şimdi yeni bir duyum aldık. Havacı bir üsteğmen ile 4 harp okulu öğrencisi Ergenekon’la bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmış. Ayrıca, akçalı bir mevzudan dolayı bir kurmay albayın gözaltına alındığı iddiası ulaştı.

Gözaltılar doğru mu, doğruysa Ergenekon’la bağlantılı mı kesin değil. Akreditasyon sorunu nedeniyle Genelkurmay’dan teyit etme imkanımız olmadı. Açıklama yapılırsa kamuoyu bilgilenmiş olur.


Parti kurarsan aradan çekilirim
Bu hafta yoğun geçti.
Geçtiğimiz Perşembe günü Kayseri Gündem Gazetesi’nin konuğu olarak Kayseri’deydim. Büyükşehir Belediyesi’ne ait 500 kişilik tiyatro salonunda Ergenekon Konferansı düzenlemişler. Tek konuktum ve salon doluydu. Sağolsunlar, güzel bir organizasyon yapmışlar.
Konuşmaya ‘Bu kalabalığı görünce içimden şöyle geçirdim, ‘Allah’ım aklıma sahip ol, Tuncay Özkan gibi parti kurdurtma’ Kitaplardan üç beş kuruş kazandım o da heba olur gider’ diye başlayınca salon alkışla inledi.
Konferans 1 saat olarak planlanmıştı ama yoğun ilgi nedeniyle 2 saati aştı, bir başka program nedeniyle daha fazla devam edemedim, bu yüzden çok sayıda soruya cevap veremeden salondan ayrılmak zorunda kaldım.
Salonda iki ilginç konuk vardı. Biri İşçi Partisi il başkanı, diğeri Kafkas Derneği temsilcisiydi. İşçi partili konuk son derece zarif bir üslupla görüşlerimize katılmadığını ifade etti. Ancak dernek temsilcisi çok provokatifti. Yurtsever Kafkas kökenli vatandaşlarımızı tenzih ederek söylediğim Ergenekon yönetimindeki Kafkas ağırlığına yönelik sözlerime tepki için gelmişti.
Tüm salon ayağa kalkıp protesto edince susmak zorunda kaldı, en iyi cevabı onlar verdi. Üstelik konferans organizasyonundaki üç kişiden ikisi Çerkez’di.
Cuma gecesi Ankara’da AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın küçük kızı Ayşe’nin düğünündeydik. Düğün çok kalabalık ama sadeydi.
Çiftin nikah şahitliğini yapan Başbakan Erdoğan’la bir ara sohbet etme imkanımız oldu. Laf dönüp dolaşıp Ergenekon’a gelince, piyasaya yeni çıkardığımız ‘Gölge İktidar’ isimli kitabı okuduğunu söyledi, sonra ‘Kaç sattı?’ diye sordu. ‘20 günde 30 bini geçti’ deyince ‘Hadi hayırlısı’ demekle yetindi.
Bu arada Kayseri Konferansı’ndan söz ettim. Parti kurmayla ilgili Tuncay’a yaptığım göndermeyi tekrarladım. Başbakan gülerek, takıldı: ‘Sen parti kurarsan artık bize aradan çekilmek düşer...’
Cumartesi gecesi ise Dağıstanlı meslektaşım İklim’in düğünündeydim. Gelin ve damat ‘Şeyh Şamil’ dansıyla girdiler salona.
Kimsenin yarası yoktu ve hiç gocunmadılar.
SAVCININ AÇIKLAMASI

Fatih Cumhuriyet Savcısı Sadık Gülyaz, İstanbul Organize Şube’ye yapılan baskın sırasında emniyet görevlilerine ‘Neden önceden haber vereceğiz, siz Fenerbahçe Orduevi’ne böyle girmediniz mi?’ şeklinde veya o anlama gelebilecek ifadesinin olmadığını açıkladı.
Gülyaz, 25 Ağustos tarihli yazıma istinaden yaptığı açıklamanın son bölümünde ise ‘...suç ve suçluyla mücadele eden kurumları karşı karşıya getirmeyi ve bundan nemalanmayı hedef alan bir iddianın...’ şeklinde ‘siyaset kokan’ ifadelere yer verdi.
Dikkat çeken bir başka nokta, açıklamanın yazıdan tam 6 gün sonra (cumartesi) elden tebliğ edilmesiydi. Emniyetten ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
Savcı ‘yasal haklarım saklıdır’ diyor. Doğrudur, dava da açabilir. Biz de operasyona katılan tüm emniyet görevlilerini mahkemeye davet ederiz. Herkes orada namusu, şerefi, haysiyeti üzerine doğruyu söyler. Savcının böyle bir cümlesi yoksa cezamıza razı oluruz.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EVLİLLERİ BOŞANMAYA GÖTÜREN 45 NEDEN

TELEFONU BEDAVA YAPACAK BULUŞ

ERBAKAN HOCAYA BİR DARBE DE ASYA BANK'TAN!
»  MİLLİ GÖRÜŞTEN ASKERİ VEFA
»  BALIK ÇİFTLİKLERİ YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜLECEK
»  MEMUR ZAMMI "YAKIN MARKAJLA" ARTTI
»  DEREYE UÇAN ARABADA CAN PAZARI
»  4,5 MİLYON YTL'LİK MECLİS TV İHALESİ İPTAL EDİLDİ
»  YENİ BAKANLIKLAR GELİYOR
»  HAVA HARP OKULU'NDA MEZUNİYET TÖRENİ
»  BAYKAL, O SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
»  YILMAZ'IN, "JAPON TUTKALI MODELİ" EYLÜL'DE ?
»  DTP'DEN,TERÖRİSTLERE ÖVGÜ BİLDİRİSİ
»  KANDİL KUTLAMACILARI DÜN NEREDEYDİNİZ?
»  DÜMEN: CİNSEL ORGAN GİBİ ADAMMIŞ
»  DİYANET'TE BİR TEK KADINA BİLE YER YOK
»  TOKİ ADRESE TESLİM İHALEDEN VAZ GEÇTİ
»  RUSYA BİR DARBE DAHA VURDU
»  CUMHURBAŞKANI GÜL ŞAPKA GİYDİ
»  MONTRÖ'YÜ DELECEKLER Mİ?
»  "BAŞBUĞ'UN UYARILARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"
»  ASKERİN YENİ SLOGANI BELLİ OLDU
»  İBO AZILI FUHUŞÇU, FATİH ÜREK AZILI İŞKENCECİ
»  KILIÇ: ARKA KOLTUKTA OTURMAM PROTOKOL HATASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.