Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ORDU EVİ'NDE TOPLU NAMAZ
ORDU EVİ NDE TOPLU NAMAZ
 
"Büyükanıt Paşa'nın izniyle Orduevinde toplu iftar verdim, üstüne Genelkurmay Başkanı'nın özel odasında toplu namaz kıldık, üstüne müftüyü protokole soktum"
 
2.1.2008 - 14:14

İşte Vakit Gazetesi'nin bomba haberinin tam metni:

1994-1999 yılları arasında Refah Partisi'nden Diyarbakır Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Ahmet Bilgin, o döneme ilişkin ilginç anılarını Vakit'e anlattı

ORDUEVİ'NDE İFTAR YEMEĞİ
1997 yılının Ramazan ayında Diyarbakır'da iftar yemeği verilebilecek düzgün bir mekan arıyordum. O dönem Diyarbakır'da şimdiki gibi lüks oteller bulmak oldukça zordu. Uygun bir mekan ararken aklıma birden Diyarbakır Orduevi geldi. Diyarbakır'ın o günkü şartlarında orduevi, ilin olanakları açısından en uygun mekândı.”

BÜYÜKANIT İLE YÜZ YÜZE
“Bu düşüncemi paylaşmak üzere o dönem 7. Kolordu Komutanı olan Yaşar Büyükanıt Paşa'nın yanına çıktım. Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri verebileceğim uygun bir mekan aradığımı ve en uygun mekanın da orduevi olduğunu kendisine ilettim. Yaşar Paşa teklifim karşısında 'Olur' dedi.

MÜFTÜ İLE GENERALLER PROTOKOLDE AYNI SIRADA
“Paşa'dan aldığım olumlu cevaptan sonra Ramazan'da sık sık orduevinde iftar yemeği veriyordum. Generaller, vali, ilçe belediye başkanları ve muhtarların yanı sıra müftüyü de orduevinde verdiğimiz iftar yemeklerine davet ettim. Protokol sırasında yeri olmayan müftüyü, vali ve generallerle aynı protokol sırasına aldım.”

MÜFTÜYE İTİRAZ!!
“Müftüyü (dönemin Diyarbakır Müftüsü Mehmet Köse) iftar sofrası protokolüne almam üzerine, orduevinde askerler arasında gözle görülür bir telaş yaşandı. Üst düzey rütbeli askerden tepki alacaklarını bilen askerler 'Başkanım, müftünün protokol sırasında yeri ve ismi yok. Eğer müftüyü oturtursan komutanlarımız bize kızar' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar. Yaşar paşa müftünün protokolde yer almasına saygı gösterdi.”

TOPLU NAMAZ
Emir subayına 'Namaz kılacağız, mescid nerede?' diye sordum. Emir subayı 'Orduevlerinde mescid olmaz' dedi. Bu cevap beni şaşkına çevirdi. 'Hiçbir şeyin eksik olmadığı, her şeyin düşünüldüğü orduevinde mescidi mi düşünemediniz?' dedim. Masadan kalktım. Orduevinde namaz kılınacak uygun bir yer ararken aklıma birden orduevlerinde Genelkurmay başkanlarına tahsis edilen ve geldiği zaman kalması için sürekli hazır tutulan özel daireleri geldi. Emir subayına özel dairede namaz kılacağımızı söyledim. Genç subayın rengi bir anda kül gibi oldu. 'Nasıl olur başkanım. Özel dairede namaz kılmak görülmüş şey değil.' Ama ben ısrarlı tavrımı sürdürdüm. 'Bir şey olmaz. Aç! Sadece namaz kılacağız' dedim.”

VE ÖZEL DAİRENİN KAPILARI AÇILDI
“Bu sözlerim üzerine emir subayı askerlere 'odanın kapısını açın' talimatı verdi. Odadan içeriye girdiğimizde bu odalara neden özel daire dendiğini daha iyi anlamıştım. Mescidi olmayan orduevinde seccade olamayacağını bildiğim için askerlerden temiz çarşaf getirmelerini istedim. Çarşafları seccade niyetine yere serdikten sonra müftü imam oldu. Ve cemaatle o özel dairede namaz kıldık. Tabii namazı cemaatle kıldığımız için sesler dışarıdan rahatlıkla duyuluyordu. Çetin Doğan Paşa, çok sinirlendi. Durumu Yaşar Paşa'ya iletti. Durum müzakere edildi ve Yaşar Paşa, namazın özel dairede kılınmasına razı oldu. Biz o namazı orduevinin özel dairesinde kıldık yani!.. Kıyamet mi koptu!..”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CUMHURBAŞKANI GÜL, TRT'DE CANLI YAYINDA

VATANDAŞLIK KANUNUNDA YENİ DÜZENLEME

TAKSİM SAPIKLARI, 57 YTL CEZA İLE SERBEST BIRAKILDI
»  TARLA ÇİFTÇİ KARDEŞİN
»  OGÜN SAMAST'IN YAŞI 19 ÇIKTI
»  FİZİKÇİ BİLGE DEMİRÖZ'E ÇARPAN BULUNDU
»  "DİN ANKETİ"SKANDALI KAHRAMANINA ÖDÜL GİBİ TERFİ
»  VEKİLLERE MECLİSTE BİR DİZİ YASAK BAŞLADI..!
»  KAZDIKÇA SKANDALLARI ÇIKARTAN TARİH
»  PKK SEVER ROTH'A HADDİNİ BİLDİRDİ
»  MALEZYALI BAKAN'IN SEKS SKANDALI/VİDEO
»  PERİNÇEK'İN KANALI'NA KARA PARA BASKINI
»  TERÖRİSTLERE İCRA TAKİBİ
»  GÜL, KÖŞK'E GELEN BÜTÜN YASALARI ONAYLADI
»  BAYKAL İLE ERDOĞAN'IN SİGARA KARDEŞLİĞİ
»  İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI
»  ANITKABİR'İN KARANLIKTA KALMASI KORKUTTU
»  "LÜTFEN BENİ YARGILAYIN"
»  2050'DE TÜRKİYE NÜFUSU KAÇ OLACAK?
»  PATLAYICILARIN YANINDA UYUŞTURUCU!
»  ABDULHAMİT'İN PETROL KUYULARI GASP EDİLDİ
»  ALEVİ DEDELERİ SINAVLA SEÇİLECEK
»  SAVAŞAN ŞAHİNLERE "MİLLİ YAZILIM"
»  KARDAK GERGİNLİĞİNİ MEDYA ABARTMIŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.