Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1856
EURO
37,8936
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.922,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OSMAN ÖCALAN'IN SEKRETERİN'DEN ŞOK AÇIKLAMALAR
OSMAN ÖCALAN IN SEKRETERİN DEN ŞOK AÇIKLAMALAR
 
Osman Öcalan'ın teslim olan sekreteri kadından önemli şok itiraflar:
 
30.3.2008 - 14:37
TERÖR örgütü PKK'nın dağ kadrosunda 10 yıl silahlı faaliyet yürüttükten sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve PKK'nın Kandil dağındaki kamplarında Osman Öcalan'ın sekreterliğini yapan Y.A. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Y.A. güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulundu.

PKK'dan kaçtıktan sonra geçen ay Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan kadın PKK'lı Y.A. hakkında`örgüt üyesi olmak'tan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kendisini örgütün dağ kadrosuna o dönem Bursa Cezaevi sorumlusu olan ve halen Almanya'da tutuklu bulunan örgütün Avrupa sorumlularından Muzaffer Ayata'nın gönderdiğini belirten Y.A., önemli itiraflarda bulundu. İstanbul'da bir tekstil fabrikasında ütücü olarak çalışırken, cezaevinde tutuklu bulunan kuzenini ziyarete gittiğini söyleyen Y.A., şunları anlattı:

"Her ziyarete gittiğimde cezaevinde kalan Muzaffer Ayata da bizimle görüşerek örgüte katılmamı istiyordu. Muzaffer Ayata, Romanya üzerinden örgüte katılmamı istedi ve bana bir telefon numarası verip Romanya Havaalanı'nda beni karşılayacaklarını söyledi. Romanya'nın başkenti Bükreş Havaalanı'na gittiğimde Ayata'nın numarasını verdiği Cihan adlı kişi beni karşıladı. Burada bir örgüt evinde kaldıktan sonra Bulgaristan'a, ardından Yunanistan'ın Selanik ve Atina kentlerine gittik. Burada örgüt kampında 1 yıl eğitim aldım, eğitimleri Güneydoğu'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucu sağ bacağı diz kapağından kesilen Deniz adlı kişi veriyordu. Kampın etrafında Yunanlı köylülere ait evler de vardı. Eğitimi tamamladıktan sonra uçakla Rusya'ya gönderildim. Moskova'ya 3 saatlik mesafede bulunan ve Kürtköy adı verilen kampta bir süre kaldıktan sonra uçakla İran'ın Tahran şehrine, buradan da Urmiye'ye geçerek dağ kadrosuna katıldım."

`YARALI PKK'LILARA HEMŞİRELİK YAPTIM'

Kuzey Irak'daki Kandil Dağı'na geçip Dolaayşe, Dolahırparve, Şehit Harun, Şehit Ayhan, Hınere, Kalatuka, Surede ve Dolakoge kamplarında bomba ve kalaşnikof eğitimi aldığını kaydeden Y.A., itiraflarına şöyle devam etti:

"Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla gönderdiği notları broşür haline getirip kamplara eğitim amaçlı gönderiyorduk. Duran Kalkan beni Türkiye kırsalına göndermek istedi, ancak ben karşı çıktığım için soruşturmaya alındım ve 1 yıl ideolojik eğitime alındım. Ardından örgütün kadınlar partisi olan Kürdistan Özgür Kadın Partisi (PAJK) içinde görev aldım. Surede Kampı'ndaki örgüt hastanesinde yaralılara hastabakıcılığı yaptım. Patlayıcıların tamamı Irak'taki işbirlikçiler ve silah tüccarlarından temin edilir. Örgütün patlayıcı konusunda sıkıntısı yoktur. Kamplar arasında ve başka ülkelerle haberleşme internet üzerinden sağlanır. İnternet adresleri PKK'dan kaçan ya da teslim olan biri olduğunda hemen değiştirilir."

SÜLEYMANİYE'DE ÇOCUK BAKICILIĞI YAPMIŞ

Terör örgütü PKK'nın yürütme konseyi üyelerinden `Topal Nasır' kod adlı Faruk Bozkurt'un Abdullah Öcalan'ın 1999 yılındaki Kuzey Irak'a geri çekilme talimatına karşı geldiği için Kandil Dağı'nda öldürüldüğünü anlatan Y.A. pişmanlığını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Örgüt, önümüzdeki dönemde askeri birlikler ve metropollerde halkın yoğun yaşadığı bölgede bombalı saldırılar düzenlemeyi planlıyor. Ben göz rahatsızlığım nedeniyle Irak'ın Ranya kasabasına gittim. Burada bir şahsın evine sığınarak yardım istedim. Sonra Talabani peşmergelerine teslim oldum. Sonra oturma izni aldıktan sonra Süleymaniye şehrinde Iraklı bir doktorun çocuğuna bakıcılık yaptım, bir mobilya atölyesinde ve turizm acentasında çalıştım. Benden önce örgütten kaçan bir arkadaşımdan Kahramanmaraş'taki bir komutanın telefon ve adresini alıp irtibat kurdum. Beni teslim olmaya ikna edince geldim. Pişmanım."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, DEMİREL'İ BOMBALADI

KAZIM KARABEKİR'İN GÜNLÜĞÜ, KIZLARINI AĞLATTI

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİNDE
»  DEMİREL'İN DENİZ GEZMİŞ PLANI!
»  DP'LİLERİN BİR DÖNEMİ ANLATAN GÜNLÜKLERİ
»  KAYIP TRİLYON DOSYASI SIR OLDU
»  DEMİRÖREN'İN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ
»  MHP'DEN ERKEN SEÇİM SİNYALLERİ
»  EN GARİBAN SİYASİ LİDERLER
»  YARGITAY, ERGENEKON HABERLERİ İÇİN " ÇOĞU YALAN"
»  İŞTE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK CEZAEVİ..!
»  ''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TAKVİMİ ZOR''
»  'TÜRBAN YASAĞI KALKSIN DEMEDİM'
»  AKP'Lİ KUTLU, AYSUN KAYACI'YI ADIYAMAN'A DAVET ETTİ
»  KUZEY IRAK'TA 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  "FENERBAHÇELİ OLDUĞUMU SOLUCANLAR BİLE BİLİYOR"
»  GÜL, LİDERLERLE YAPTIĞI KONUŞMALARI AÇIKLADI
»  GÜL, Lİ,DERLERLE YAPTIĞI KONU
»  ''KAYBEDEN BEN DEĞİL, DARBE ÇIĞIRTKANLARI OLUR!
»  ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE SON SÖZ ERDOĞAN'IN
»  BESTLER DERELERDE TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE
»  BÜYÜKANIT: ''ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ''
»  ULUSALCILIK, TERÖR SUÇU KAPSAMINDA
»  ERDOĞAN, İSVEÇ YOLCUSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.