Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAPA TÜRK DOSTU OLARAK GELİYOR MUŞ!
PAPA TÜRK DOSTU OLARAK GELİYOR MUŞ!
 
Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa'nın Türkiye ziyaretinin en önemli amacının dinler arası uyuma katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
 
26.11.2006 - 16:30

Türkiye'nin AB üyeliğine Vatikan'ın karşı olmadığını belirten Lombardi, Abdullah Gül'ün yemek davetinin hatırlatılması üzerine de hiçbir Papa'nın siyasi kişilerle yemek yemediğini söyledi. Lombardi, "Papa, Türkiye'ye Türk dostu olarak geliyor" dedi.

Lombardi, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün yemek davetinin Papa 16. Benedikt tarafından reddedildiği haberlerinin hatırlatılması üzerine, hiçbir Papanın politikacılarla yemek yemediğini ve kendisi ev sahibi olduğunda da hiçbir politikacıya yemek vermediğini belirtti.

BAŞBAKAN'IN KENDİ TERCİHİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Papa ile görüşemeyecek olmasına ilişkin olarak da Lombardi, "Başbakan Erdoğan, eğer NATO zirvesini daha önemli görüyorsa bu kendi seçimidir ve bu konuda bizim söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

"VATİKAN PROTESTOLARA ALIŞIKTIR"

Papa'nın ziyaretine karşı Türkiye'de bazı çevrelerin düzenlediği protestoların anımsatılması üzerine Federico Lombardi, "Bu tür gösterilere Vatikan'ın alışkın olduğunu" ifade ederek, ancak Türk halkının büyük çoğunluğunun Papa'yı misafirperver bir biçimde karşılayacaklarına inandıklarını belirtti.

Lombardi, Papa 16. Benedikt'in Türkiye'yi ziyaretinin en önemli amaçlarından birinin dinler arası uyuma katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Papa'nın ziyaretinin dinler arası karşılıklı güven ve anlayışı geliştirmeyi hedeflediğine işaret eden Lombardi, "Dinlerimiz barışa katkıda bulunmalı, şiddete değil" dedi.

"TÜRK DOSTU OLARAK GELİYOR"

Papa'nın Türkiye'ye bir Türk dostu olarak geldiğini vurgulayan Lombardi, ziyaretin Müslüman dünyasıyla yakınlaşmak ve Türkiye ile Hristiyan dünyası arasında karşılıklı anlayışı artırmak için bir fırsat teşkil edeceğini söyledi.
Kendilerini dinler arası diyaloga adadıklarını ifade eden Lombardi, bu diyalogun dünya barışına katkıda bulunacağını belirtti. "Dünyada çok fazla gerginlikler yaşanıyor, birlikte barış mesajları vermeye ihtiyacımız var" diyen Lombardi, İslam ile Hristiyanlık arasında, insan haklarına saygı, temel özgürlükler, kanunlara saygı ve demokrasi gibi değerlerin ortak olduğuna ve bu ortak değerleri daha da ileri götürmeleri gerektiğine dikkati çekti.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI DEĞİLİZ"

Lombardi, Vatikan olarak Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmadıklarını vurguladı. Bununla birlikte, bunun politik bir konu olduğunu söyleyen Lombardi, Vatikan'ın da AB üyesi olmadığına işaret etti. Vatikan'ın bu konuda herhangi bir resmi demecinin de bulunmadığını ifade eden Lombardi, Türkiye'nin üyeliğinin AB'nin kriterlerini yerine getirmesine bağlı olduğunu belirterek, "Eğer bu koşulları yerine getirirse neden olmasın?" ifadesini kullandı.

 "AMAÇ DİNLER ARASI UYUM"

Lombardi, Papa'nın ziyaretinin İslam ile diyalogdan çok Ortodoks-Katolik yakınlaşmasını amaçladığı yönündeki iddialara ilişkin soruyu yanıtlarken, ziyaretin gerek Hristiyanlık ve İslamı, gerekse Katolik, Ortodoks, Protestan ve diğer Hristiyan mezheplerini birbirine yaklaştıracağını anlattı.

Hristiyan mezhepleri arasındaki yakınlaşma hareketlerinin Türk halkı veya başka kimselere karşı olmadığını belirten Lombardi, bu konunun siyasi bir yönünün bulunmadığını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BARBAR ABD ASKERLERİNİN VAHŞETİ DURMUYOR

İRAN PEJAK İÇİN SINIRDIŞI YAPTI

RUS AJANI KİM ÖLDÜRDÜ?
»  PAPA TÜRKİYE'DE NE DİYECEK?
»  BAKAN KOLTUĞUNDA BİR AJAN
»  KAİNAT'IN BAŞLANGICINI GÖREN TELESKOP
»  GİZLİ SERVİS USULÜ CİNAYET
»  ABD'Lİ ALBAY'DAN ŞOK İTİRAFLAR
»  ERMENİLER ALMANYA'DAN SOYKIRIM TAZMİNATI İSTEDİ
»  IRAK'TA 21 KÖYLÜ KAÇIRILIP, ÖLDÜRÜLDÜ
»  AZERBAYCAN'DA MUHALİF BASIN KORDON ALTINDA
»  PAPA MERYEMANA EVİNDE MERYEMANA'NIN SIRRINI ARAYACAK
»  OTOMOBİLİN ÜZERİNE UÇAK DÜŞTÜ
»  BAŞBAKAN EHLİYETİNİ RÜŞVETLE ALDIĞINI AÇIKLADI
»  FİNANS PİRAMİT ÇÖKTÜ ALTINDA TÜRKLERDE KALDI
»  ZEHİRLENEN RUS KGB AJANI ÖLMEDEN KONUŞTU
»  BAĞDAT'IN EN KANLI GÜNÜ
»  IRAK'TA REKOR KAYIP: 3 BİN 709 ÖLÜ
»  30 TORUNLU İNTİHAR EYLEMCİSİ
»  TÜRKİYE'YE GÜRCÜ DESTEĞİ
»  ALMANYA'DA TÜRK KASABA NORMAL KESİM YAPMA İZNİ VERİLDİ
»  PAKİSTAN'DA TECAVÜZ, SERİAT KANUNUNDAN ÇIKARTILIYOR
»  VATİKAN, PREZERVATİF TABUSUNU YIKIYOR
»  ÇILGIN SİHİRBAZIN SON NUMARASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.