Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2153
EURO
37,8895
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.925,050
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PARA'NIN KAYNAĞINI AÇIKLADI
PARA NIN KAYNAĞINI AÇIKLADI
 
Ergenekon iddianamesinde Danıştay ve Cumhuriyet Gazeteleri saldırıları sonrası banka hesap hareketlerinde dikkat çekici artış olduğu ileri sürülen saldırgan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan “Devlet bu paranın kaynağını biliyor. Savcı sorsaydı söylerdim” diye konuştu.
 
28.7.2008 - 19:31
“Hesabımızdaki paranın kaynağını devlet biliyor. Alparslan’ın sattığı dairesi, olayda kullandığı aracın satışından elde edilen para, emekli ikramiyem ve bir avukatlık ücretinden oğlumun kazandığı 20 bin YTL’lik çekin tahsil edilmesidir.”

Ergenekon iddianamesinde Danıştay ve Cumhuriyet Gazeteleri saldırıları sonrası banka hesap hareketlerinde dikkat çekici artış olduğu ileri sürülen saldırgan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan “Devlet bu paranın kaynağını biliyor. Savcı sorsaydı söylerdim” diye konuştu.

İddianamede, Arslan’ın anne babasının hesaplarındaki artış tutarının toplam olarak 32 bin 200 Euro, 30 bin ABD doları olduğu, 1 ABD doları 1.25 YTL ve 1 Euro 1.95 YTL kurları dikkate alınarak hesaplama yapıldığında toplam para giriş tutarının 100 bin 290 YTL karşılık geldiği belirtilmiş “Emekli maaşıyla bunun olamayacağı” vurgulanmıştı.

“Belgelerle açıklayabilirim”

VATAN’a konuşan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan “devletin paranın kaynağını bildiğini”, “kendilerine sorulması durumunda da bunu belgeleriyle açıklayabileceklerini” söyledi.

2006 yılı Eylül ayında Milli Eğitim Müfettişliği görevinden emekliye ayrılıp Elazığ’dan İstanbul’a taşındıklarını hatırlatan baba Arslan, bankadaki paranın 48 bin YTL’sinin 2006 Eylül ayında emekli olması nedeniyle verilen ikramiye parası olduğunu, 40 bin dolara yakın kısmının olaylardan 2-3 yıl önce Alparslan’ın bir arkadaşıyla Kadıköy’de ortak aldığı bir evin satışından geldiğini, 16 bin YTL’sinin Danıştay saldırısı sırasında da kullanılan Alparslan’ın Opel marka aracının satışıyla sağlandığını, 20 bin YTL’sinin de saldırı sırasındaki soruşturmada da gündeme gelen çantasındaki çekin tahsilinden geldiğini söyledi.

Kalan para ne kadar?

Bunların hepsinin ilgili kurumlardan belgelerinin temin edilebileceğini kaydeden Arslan, “ilk hesap açılırken yanında kimlik olmaması nedeniyle zorunlu olarak eşinin adına hesap açtırdıklarını ancak daha sonra kendi adına da bir hesap açtırıp paranın bir kısmını buraya yatırdıklarını” anlattı.

Yaklaşık 2,5 yıllık dava sürecinde 180 bin kilometre yol gittiğini kaydeden baba Arslan, bu nedenle harcamalar yaptıklarını belirterek, şu anda kendi hesabında 20 bin Euro, eşinin hesabında da 7 bin Euro ve 24 bin dolar bulunduğunu ifade etti. Arslan, “Biz şerefimiz için yaşayan insanlarız, 100 bin- 200 bin dolarlarla işimiz olmaz” dedi.

Kur’an da gönderdim

Alparslan’ın isteği üzerine cezaevinde bulunan diğer arkadaşlarına zaman zaman küçük miktarlarda para yatırdığını kabul eden İdris Arslan, “Benim devletten gizli yaptığım birşey yok. Herşey kayıtlı. Oğlum bana ’Baba bunların ekonomik durumları kötü. Ayrıca benden para da istiyorlar. Bunlar adına da para yatır’demesi üzerine, bu kişiler adına para yatırdım” dedi. Arslan, bunlardan ikisinin parayı iade ettiğini de vurguladı. İdris Arslan, yine oğlunun isteği üzerine cezaevindeki bu kişilere Kuran-ı Kerim gönderdiğini de belirtti.

Polis, ilk ifademi okumadan imzalattı

İdris Arslan iddianamede Danıştay saldırısının ardından Ankara Emniyeti’nde verdiği ifade ile sonrasındaki açıklamaları arasındaki farklılığın nedenini ise şöyle açıkladı: “Ankara Emniyeti’nde arkadaşlar, gece 1,5- 2 gibi ifademi almaya başladılar. Müfettiş olduğum için ifade alma işlemini bilirim. ’Ben söyleyeyim siz yazın’ dedim. Birşeyler söyledim. Sonra okumak istedim ama ’Hocam çok geç oldu’ dediler. Sonra beni Avukat Abdurrahman Bey uyardı. İfademi hatırlattı. Ama bizim arkadaş çevremiz bizi tanıyor ve biliyor.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TABANİ'DEN DTP'YE "KEMALİZM'İ AKP SARSTI İYİ GEÇİNİN"

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN TUHAF AÇIKLAMA

SANATÇI EMEL'DE ERGENEKON'DAN ÇIKTI
»  TERÖR KURBANLARI SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI
»  CUMHURBAŞKANI GÜL:" TERÖR, TÜRKİYE'Yİ ASLA YILDIRAMAZ"
»  "YARGI, KİMSEDEN EMİR VE TALİMAT ALMAZ"
»  "BİR YILDA 4 KAZA GEÇİRDİM, ÇARPANLAR BULUNAMADI"
»  ERGENEKON TUTUKLULARI SİLİVRİ YOLCUSU
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNGÖREN'DE
»  PKK, 'BİZ YAPMADIK ' DEYİP SUÇU ERGENEKON'A ATTI
»  VATANDAŞ, "KEY ÖDEMELERİ.COM" U ÇÖKERTTİ
»  BAYKAL GÜNGÖREN'DE
»  BAKANLAR KURULU TOPLANTISI İPTAL
»  BAYKAL: "BERBER PARAMIZ YOKTU"
»  POLİS'E ESKTRA ZAM
»  İŞTE ÖLENLERİN KİMLİKLERİ
»  BİNGÖL'DEKİ BOMBALI SALDIRIDA SON DURUM
»  ERDOĞAN: "HUNHARCA SALDIRIYI NEFRETLE LANETLİYORUM"
»  FLAŞ..FLAŞ.. 3 ŞÜPHELİ GÖZ ALTINA ALINDI
»  ÖLÜ SAYISI 15 OLDU, CUMHURBAŞKANI GÜL SALDIRIYI LANETLEDİ
»  EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ İSTANBUL'A GELİYOR
»   EĞLENCE PROGRAMLARI PATLAMAYA ALDIRMADI
»  CUMHURİYET'İN REKLAM FİLMİ'DE SUÇ SAYILDI
»  3. BOMBA İHBARI VAR! VE İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.