Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2384
EURO
37,8366
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.924,020
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAŞALARDA AĞLAR,İŞTE BÜYÜKANIT'IN GÖZYAŞLARI
PAŞALARDA AĞLAR,İŞTE BÜYÜKANIT IN GÖZYAŞLARI
 
''En büyük Harbiyeli'' Ulu Önder Atatürk'ün Kara Harp Okuluna öğrenci olarak girişinin 109. yıl dönümü dolayısıyla, Kara Harp Okulu öğrencileri ''Ulusal Savaş Yıllarından Düşünce ve Eylemlerde Devrime'' isimli gösteriyi sahneledi.
 
13.3.2008 - 22:55

Gösterinin andından Harbiyeliler tarafından Harbiye Marşı okundu. Marş okunurken eşlik eden Orgeneral Büyükanıt'ın duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kara Harp Okulu Atatürk Amfisi'ndeki gala gösterisine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, eski Genelkurmay Başkanlarından Doğan Güreş ve Hilmi Özkök, bazı emekli orgeneraller, bazı üniversitelerin rektörleri, çok sayıda üst düzey komutanlar ile Harbiyeliler katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, Atatürk Amfisi'ne gelişinde Harbiyeli öğrencilere, ''Harbiyeli merhaba. Bu anlamlı gününüz kutlu olsun'' dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç, anlamlı olarak yaşanılan her günün kuşkusuz büyük bir önemi bulunduğunu, ancak Harbiye ve Harbiyeli için 13 Mart'ın anlamı ve öneminin çok daha büyük olduğunu söyledi.

Tümgeneral Özkılıç, ''13 Mart 1899, yorgun, yoksul ve çaresiz sanılan bir ulusun bütün dünyaya meydan okuma gücünü ve cesaretini verecek ve tüm hayatını bu yolda adayacak olan Mustafa Kemal'in Harbiye'ye adım attığı gündür'' dedi.

Tümgeneral Özkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''13 Mart asil Türk ulusunun tam bağımsızlığa ve çağdaş bir yaşama kavuşması için yaptığı büyük hizmetlerinden dolayı Atatürk unvanına layık gördüğü Mustafa Kemal'in feragat, fedakarlık ve mücadelelerle dolu meslek hayatının da başlangıcıdır.

Sadece Harbiyelilerin değil, tüm Türk gençliğinin kendini örnek aldığı bir dahi olan büyük Atatürk, sahip olduğu yüksek komutanlık ve liderlik yeteneklerini Harbiye'de geliştirmiştir. Onu anlatmak, Türk ulusunun tarihini bilmek demektir. Onu anlamak, gerçekleştirdiği tüm devrimlerin özünü kavramak ve devrimlerini bir yaşam felsefesi olarak benimsemekle mümkündür. Çünkü, tutsaklığa sürüklenen Türk ulusunun tarihinde az rastlanır olumsuz koşullara karşın kurtuluşunu ve Türkiye'nin toplumsal yapısını 1919 yılından 1938 yılına kadar gerçekleşen baş döndürücü ve olağanüstü büyük devrimlerin kendisidir Mustafa Kemal.''

Özkılıç, Atatürk'ün 57 yıllık yaşamının 37 yılını 'önce vatan' anlayışı için cephelerde, sonra Türk ulusunu aydınlığa kavuşturmak için okullarda, bilim kurullarında ya da elinde tebeşiri kara tahta önünde geçirdiğini, böylece yalnız düşmanı değil, Ortaçağ kalıntısı karanlık bir zihniyeti de yenmeyi başardığını söyledi.

Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkılmasını hedef alan aklın ve ilmin yol göstericiliğini rehber edindiğini belirten Özkılıç, ''Bir dünya görüşü olan Atatürkçü düşünce sistemi, özünde ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet anlayışlarını barındırmakta ve ve biz Harbiyeliler için onu anlamaya giden yolda değişmez bir yaşam felsefesi olmaya devam etmektedir'' dedi.

''ÜMMET ANLAYIŞINDAN LAİK ÜNİTER ULUS DEVLET ANLAYIŞINA''

Tümgeneral Özkılıç konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu nedenledir ki 13 Mart; onun fikirlerini bir kez daha ve yeniden keşfetme isteğimizi, yaşadığı zorluklara karşın sahip olduğu entelektüel kişiliği ve dehasıyla ümmet anlayışından laik üniter ulus devlet anlayışına giden yolda mücadelesini anlama ve anlatma çabasının bir ifadesidir.

Tüm bunların ışığında büyük önder Atatürkümüzün bizlere, Türk ulusuna bırakmış olduğu emanetlerin ve çağdaş kazanımların değerini bir kez daha gözler önüne sermek, bugünü ve yarını daha iyi anlayabilmenin dünü unutmamaktan geçtiğine olan inancımızla bu yılki etkinliklere 'Ulusal Savaş Yıllarından Düşünce ve Eylemlerde Devrime' adını verdik.

Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşu ve gelişimi bir büyük devrimdir. Atatürk devrimlerinin ana amacı ırksal ve dinsel ögelere bağlı olmayan, dolayısıyla aklın ve bilimin egemenliğinin kabul edildiği Türk ulusunun yaratılmasıdır.

Türkiye'nin toplumsal yapısındaki devrimler Atatürk'ün, aklın öncülüğündeki yürekli savaşımı, bilinçli tutumu, azmi ve kararlılığıyla gerçekleşmiştir.''

Konuşmanın ardından Harbiyeli Ahmet Sağlam geleneksel okul yoklamasını yaptı. Sağlam, Atatürk'ün okul numarası olan ''1283''ü sorduğunda, tüm Harbiyeliler ayağa kalkarak, ''İçimizde'' diye ses verdi.


GÖSTERİ

Daha sonra, Harbiyelilerin, devlet tiyatrosu sanatçıları ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırladığı gösteri sahnelendi.

Kara Harp Okulu Bandosunun da görev aldığı gösteride, Türk ulusunun ulus olma bilincine varması, Cumhuriyet'in ilanı ile demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin inşası, kurulan yeni devletin bilimsellik ve akılcılık yoluyla çağdaşlaşmaya yönelik gayretleri yorumlandı.

Gösterinin andından Harbiyeliler tarafından Harbiye Marşı okundu.

Marş okunurken eşlik eden Orgeneral Büyükanıt'ın duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Konuklar daha sonra Atatürk'e ait fotoğrafların ve Atatürk'ün yazdığı eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi ve kokteyle katıldı.

Kokteyl, basına kapalı gerçekleşti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ

ERDOĞAN'IN KONUĞU BAŞBAKAN KARAPARACI ÇIKTI

GÖKTÜRK UYDU PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ
»  KRAL'IN VERDİĞİ HEDİYELERDEN HALÂ HABER YOK
»  YAKALANAN PKK'LI APO'NUN SEVGİLİSİ DEĞİLMİŞ
»  YOUTUBE ERİŞİM YİNE ENGELLENDİ
»  MECLİS PTT'Sİ BAKAN ÇİÇEK'E MAKAM OLUYOR
»  MHP'Lİ MEHMET GÜL, YAŞAMINI YİTİRDİ
»  CHP'DE BAYKAL'A KARŞI BİR ADAY DAHA
»  ŞIRNAK'TA TERÖR OPERASYONUNDA 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  DTP’DEN, RANDEVU VERMEYEN BAŞBAKAN’A JET YANIT
»  ÖCALAN HAKKINDA BİLİNMEYENLER!
»  MALİYE GÖREVLİSİYİZ DİYE İŞ YERLERİNİ DOLANDIRDILAR
»  SU KESİNTİLERİ KAPIDA
»  GÜL İLE ERDOĞAN ARASINDA DTP ÇATLAĞI
»  AĞRI DTP İL BAŞKANI TUTUKLANDI
»  5 YILDIZLI OTELE KAÇAK SU KULLANIMI BASKINI
»  ERDOĞAN, DTP'YE NEDEN RANDEVU VERMEDİ?
»  BAYKAL: "‘BÜYÜKANIT İLE SORUNUM YOK"
»  MHP'Lİ ESKİ VEKİLİN KIZI PKK'LI MI?
»  ERDOĞAN, DTP'LİLERİ KABUL ETMEDİ
»  EMEK PLATFORMUNDAN EYLEM UYARISI
»  YAĞMURDERELİ, GÖZYAŞLARI iÇİNDE VASİYETİNİ AÇIKLADI
»  TUZLA TERSANESİNDEKİ GEMİ'DE BÜYÜK PATLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.