Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAŞALARIN SORGUSUNU KESEN ZAMANLAMA HATASI
PAŞALARIN SORGUSUNU KESEN ZAMANLAMA HATASI
 
Savcılıkta sorguları sürerken gözaltı süreleri dolan emekli paşalar Hurşit Tolon ile Şener Eruygur, savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.
 
6.7.2008 - 00:05
Emniyetteki sorgularının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevkedilen emekli orgeneraller Hurşit Tolon ile  Şener Eruygur'un gözaltı süreleri savcılık sorgusu sırasında saat 07.00'de tamamlandığı belirtildi. Ancak şüphelilerin Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilişleri sırasında ve hastanede geçirilen toplam 8 saatlik sürenin gözaltı süresinden düşürülerek gözaltı süresini uzatıldığı ifade edildi.

Avukatların verdiği bilgiye göre soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz, "Yol tutuklaması" denilen, zanlıların yolda geçen sürelerini de gözaltı süresine sayma işlemini yaparak şüphelilerin gözaltı süresini 15.00'e kadar uzattı. Bu şekilde Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u sorgulamaya başlayan Zekeriya Öz'ün bu süre sonunda da zanlıların sorgularını bitiremediği belirtildi.

Gözaltı süreleri uzatmalarla saat 15.00'da biten emekli orgeneral Hurşit Tolon ile Şener Eruygur, ifadeleri tamamlanamadan, savcının tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

ADİL YARGILAMA TARTIŞMASI
Avukat Ali Rıza Dizdar, gözaltı süresi dolmuş olan ama savcılık ifadesi tamamlanmamış olan bir zanlının hangi gerekçeyle tutuklanacağını merak ettiğini belirterek, "İfadesi tamamlanmayan, yani adil yargılama hakkı elinden alınan adamın tutuklamaya sevkedilmesi savcılık makamının yetersiz delillerle hareket ettiğini göstermekle birlikte, devrim niteliğinde sayılan CMK'nın 250 ve devam maddelerinin de "fos" çıktığını ortaya çıkarır" dedi. 

"OLAY NEMRUT MUSTAFA'NIN MAHKEMESİNİ HATIRLATTI"
Dizdar, yargıçların bu şekilde bir tutuklama talebini kabul etmeleleri gerektiğini, aksi takdirde bu yargılamanın tarihte Mustafa Kemal'i idama mahkum eden Kürt MUstafa'nın (Nemrut Mustafa) mahkemesinden farkı kalmayacağını da savundu.  

-Kürt Mustafa Mahkemesi-
(Ermeni tehcirine ilişkin suçlar konusunda ilk Divan-ı Harp 16 Aralık 1918'de kuruldu. Damat Ferit paşa sadrazam olunca, yavaş işlediği düşünülen Divan-ı Harp'in başına daha sonra zulmü dolayısıyla 'nemrut' lakabıyla anılan Mustafa Nâzım paşayı getirdi. Hızla harekete geçen mahkeme 8 Nisan'da Boğazlayan Kaymakamı Kemal beyi, 8 Temmuz'da da Bayburt Kaymakamı Nusret beyi, ciddi kanıtlara dayanmaksızın idama mahkûm etti.

Mahkemede Ermeni meselesine ilişkin davalar küçük bir bölümü oluşturdu. Hürriyet ve İtilaf hükümetinin asıl amacı, can düşmanı olduğu İttihat ve Terakki'yi bu mahkeme vasıtasıyla tasfiye etmekti.

Bu nedenle yargılamada sanıkların savunma hakkı sürekli ihlal edildi. Yaratılan terör havasında sanıklar canlarını kurtarmak için birbirlerini suçladılar ve yargıçların istedikleri ifadeleri verdiler. )

KARTAL: "SÜRE DOLUNCA ŞÜPHELİNİN KAYITSIZ ŞARTSIZ SERBEST BIRAKILMASI GEREKİRDİ"
Ceza Av. Kadir Kartal: Mevcut ceza kanununa göre gözaltı süresi 4 gündür. Bu süre sonunda gözaltındaki şüpheliyi kayıtsız şartsız serbest bırakması gerekir. Mevcut yasa bunu emreder. Ancak gözaltı süresi 'mücbir sebeplerle' uzatılabilir. Mücbir sebep burada yolda ve hastanede geçen süredir. Bu süre de gözaltı süresine eklenir. Bu süre sonunda da sorgu tamamlanmamışsa şüpheli kayıtsız şartsız hemen bırakılması gerekir. Bu süre sonunda kişi 1 dakika bile tutulamaz.

DİĞER ZANLILARIN MAHKEMELERİ DEVAM EDİYOR
Sabah saatlerinde tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Osman Gürbüz ve Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın buradaki işlemleri ise devam ediyor.

Son operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran ve Barbaros Hayrettin Altıntaş'ın Metris Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEKTUP'LA OY VERMEYE MAHALLE BASKISI İPTALİ

TFF,3 AY İÇİNDE SEÇİME GİDECEK

ADNAN HOCA BİR DARBE DE EBRU ŞİMŞEKTEN YEDİ
»  NASRETTİN HOCA'NIN GÖLÜ KURUDU MAYA DEREYE ÇALINDI
»  YÜKSEK MAHKEME ÇİÇEK'E NEDEN SORU SORMADI?
»  GÖBEKTEKİ KENEYİ ASTRONOT ELBİSELİ DOKTOR ÇIKARTTI
»  İNCİRLİK'DE TÜRKLERİ ÇALIŞTIRAN ABD'LİLER CİMRİ ÇIKTI
»  MEMUR, İLK KEZ MUAYENE ÜCRETİ ÖDEYECEK
»  FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI HASAN DOĞAN'I KAYBETTİK
»  KÜÇÜK: BU YAŞANANLAR BOP'UN BİR PARÇASI
»  BAHÇELİ'DEN ERCİYES KURULTAY'INA TUHAF TEPKİ
»  TFF BAŞKANI DOĞAN KALP KRİZİ GEÇİRDİ
»  BALBAY: "TERÖR YARALISIYIM"
»  EV ALANA CİP BEDAVA
»  SİYASİ KRİZ SATIŞLARINI PATLATTI
»  "GİDECEĞİNİZ KARANLIK YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYIN BAŞBAKAN"
»  MUSTAFA BALBAY SERBEST BRAKILDI
»  TUTUKLANAN AYGÜN'DEN AÇILIŞA ÇİÇEK
»  SİNAN AYGÜN, METRİS CEZAEVİNE KONULDU
»  SAKAL-BIYIK POLEMİĞİNDE SON NOKTA
»  1 MİLYON 400 BİN ÇOCUĞUN SİGORTASI İPTAL
»  GLOCK'LU,UZİ'Lİ, ŞİFRELİ SUİKAST TİMİ
»  HARP OKULU ESKİ KOMUTANI UCUZ KURTULDU
»  MHP'Lİ VEKİLE,YASAK VIZ GELDİ SINIRI GEÇTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.