Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2076
EURO
37,9004
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'DAKİ İÇ KAVGA, TELSİZLERE YANSIDI
PKK DAKİ İÇ KAVGA, TELSİZLERE YANSIDI
 
Terör örgütünün üst düzey sorumlularından ve Murat Karayılan'a yakınlığıyla tanınan Abdülkerim Ertaş'ın Bestler-Dereler bölgesinde ölü ele geçirilmesi örgütte büyük şok yaratırken, teröristler arasında yapılan telsiz konuşmalarında “Kurtay Faraşin” kod adlı Ertaş'ın öldürülmesinden Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in sorumlu tutulduğu bildirildi.
 
3.4.2008 - 12:05
Irak sınırında keşif uçuşu yapmayı sürdüren “Heron” adlı insansız hava aracının, bir süre önce Şırnak'ın Uludere Bestler-Dereler Bölgesi'nde kalabalık bir terörist grubu tespit etmesinin ardından özel eğitimli timler tarafından gerçekleştirilen operasyonda aralarında terör örgütünün silahlı kanadının üst düzey sorumlularından “Kurtay Faraşin” kod adlı Abdülkerim Ertaş, yardımcılarından “Piling Hakkari” kod adlı Şaban Aktaş, “Şiyar Van” kod adlı Mustafa İşçan ve Suriye kökenli “Brüsk Kobani” kod adlı Ali Mürşit adlı teröristler etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne 1992 yılında katılan “Kurtay Faraşin” kod adlı Abdülkerim Ertaş'ın, 2004 yılında terör örgütününİran 'daki kanlı eylemlerini organize ettiği, 2005 yılında ise Murat Karayılan'ın talimatıyla örgütün üst yönetim kadrosuna getirildiği kaydedildi. Karayılan'a çok yakın olan ve 2006-2007 tarihleri arasında Irak 'ın kuzeyinde terör örgütünün önemli kamplarından olan Haftanin bölgesinin sorumluluğunu yürüten terörist Abdülkerim Ertaş, terör örgütünün “silahlı kanat sorumlusu” Suriyeli “Dr. Bahoz” kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın adamı olan “Dr. Ali” kod adlı Yusuf Turhallı'nın yerine Ocak 2008'de “Şırnak, Siirt, Bingöl, Bitlis” sorumlusu olarak atandı.

Terörist Abdülkerim Ertaş'ın etkisiz hale getirildiği örgüte telsizle duyurulurken, terör örgütü mensuplarının büyük şok ve moral çöküntüsü yaşadığı belirlendi. Örgütün telsiz anonslarında, Ertaş'ı riskli eylemlere gönderdiği için Fehman Hüseyin suçlandı. “Suriyeli Dr. Ali'nin intikamını Kurtay yoldaşı harcayarak aldı”, “Suriyelinin hırsı daha ne kadar arkadaşımızın başını yiyecek” şeklinde anonslara yol açtığı kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, Fehman Hüseyin'in, Abdülkerim Ertaş'ın yakın adamı Yusuf Turhallı'nın yerine “Şırnak, Siirt, Bingöl ve Bitlis” sorumluluğuna atanmasını hazmedemediği ve Ertaş'ı sürekli riskli eylemlere yönlendirdiğini iddia ederken, güvenlik güçlerinin böyle bir eylem hazırlığındayken Ertaş'ı etkisiz hale getirdiğini belirttiler.

Bu arada Abdülkerim Ertaş'a bağlı bazı teröristlerin örgütten kaçtıkları ve yakında “teslim” olacakları da iddialar arasında yer alıyor.

Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ve Suriye uyruklu Fehman Hüseyin arasında yaşanan liderlik kavgasında bugüne kadar bazı terör örgütü mensupları zehirlenerek, bazıları da silahla vurularak öldürülmüştü.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UFUK URAS'TAN AYSUN KAYACI YORUMU

RÜŞVET PAZARLIĞINA BAKAN DA BULAŞTI

VELİ KÜÇÜK'TEN MEKTUP VAR
»  "BEN BAŞBAKAN'A TUZAK KURMADIM"
»  BUSH,: "YA ASKER, YA DA 11 EYLÜL"
»  AB'Yİ TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR KORKUSU SARDI
»  "ULUSALCILIK TÜRKİYE'NİN KURULUŞ SLOGANI"
»  AHMEDİNEJAD'DAN MARADONA'YA TEŞEKKÜR MEKTUBU
»  HIZLI TRENİ GECİKTİREN UNUTKANLIK..!
»  BAHÇELİ, AKP'YE ÇOK SERT ÇIKTI
»  KOMİSYONDA ALBAY KRİZİ
»  BAYKAL'IN RAKİPLERİ DÖRDE BÖLÜNDÜ
»  BAKAN, EMEKÇİLERLE DALGA GEÇTİ
»  BÖLÜCÜLERDEN İSVEÇ'TE ERDOĞAN'A ÇİRKİN SALDIRI
»  'TERBİYESİZ' MECLİS'İ KARIŞTIRDI
»  "EMEKLİLİKTE 65 YAŞ GEÇERLİ"
»  AKP'DEN İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ ATAĞI
»  ORHAN ASLITÜRK İSPANYA'DA YAKALANDI
»  AFGANİSTAN'A MUHARİP GÜÇ GÖNDERİLMEYECEK AMA...
»  BAŞSAVCI'DAN ELEŞTİRİLER İÇİN UYARI
»  "BEN MİLLETVEKİLİYKEN SEN KISA DONLA DOLAŞIYORDUN"
»  O GECE TÜRK DONANMASINI VURMALIYDIK..!
»  İNTERNET KURULU, YENİDEN OLUŞTURULDU
»  GÜÇLÜ TÜRKİYE, AK PARTİ'NİN YEDEĞİ OLUR MU?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.