Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2086
EURO
37,8648
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.936,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DEN İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ ATAĞI
AKP DEN İMAJ DEĞİŞİKLİĞİ ATAĞI
 
Emeklilerin birçok hakkını elinden alan Sosyal Güvenlik Reformu tasarısını savunan Bakan Faruk Çelik, kendilerine haksızlık yapıldığını ilginç bir örnekle
 
2.4.2008 - 18:02
 AKP, kapatma davasına karşı formüller ararken, partinin hukukçuları tarafından bir süredir üzerinde çalışılan yasal değişikliklerin ne olacağı dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da netleştirilemedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan ve yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısında parti hakkında açılan kapatma davası ayrıntılarıyla ele alındı. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in de katıldığı MYK’da milletvekillerinin davayla ilgili görüşleri de değerlendirildi. Alternatifli olarak hazırlanan değişikliklerden birinde karar kılınacağı ve söz konusu değişikliğin de bu hafta içinde meclise getirilmesinin kararlaştırılması beklenen toplantıda farklı bir karar çıktı.

-GERİLİMİ DÜŞÜRÜLECEK-
ANKA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MYK üyeleri hangi yasal değişikliğin meclis gündemine getirilmesi konusunda karar birliğine varamadı. Toplantıda “Bu formüller üzerinde biraz daha çalışılmalı” kararında hemfikir olunurken değişikliler konusunda da acele edilmemesi kararlaştırıldı.

AKP yönetimi bu süreçte öncelikle gerilimin düşürülmesi ve kapatma davasının ardından yaşanan tartışmaların azaltılmasını amaçlayacak. Bunun için Başbakan Erdoğan’ın son dönemlerde söylediği “Türkiye kazanacaksa biz kaybedelim” ifadesini ön plana çıkarılacak. Avrupa Birliği sürecinin hızlandırarak reformlara hız verecek olan AKP, “Önceliğimiz Türkiye” imajını kamuoyuna benimsetmeye çalışacak.

-ABD VE AB'NİN TAVRI-
Bu arada, toplantıda sadece partiyi kurtaracak formüllerin tartışılmadığı son günlerde özellikle yabancı basının değerlendirmeleri, ABD ve AB’nin yaklaşımı da dikkate alındı. Dünya basının yaklaşımı olumlu karşılandı. Özellikle ABD’nin, AKP’nin kapatılmasını kaygıyla karşılamaları, AB’nin uyarıları bu süreçte “olumlu gelişmeler” olarak değerlendirildi. AB’nin, “Reform” hatırlatması ise AKP’de taktik değiştirilmesine neden olduğu öğrenildi.

Bu çerçevede, komisyonlarda bekleyen ve AB müktesebatı çerçevesinde hazırlanan tasarılara kaldığı yerden devam edilecek. Bunun için ilgili komisyonlara gündem için talimat verilerek komisyonlarda bekleyen Türk Ticaret Kanunu ve Yargıtay Kanunu ile Türk Borçlar Kanunu’nun alt komisyon çalışmalarına hız verilecek.

-UZLAŞMA YOLLARI ARANACAK-
AKP, Avrupa Birliği’nden gelen uyarı ve çağrıları dikkate alarak yeni bir çalışma da yapacak. Bu çerçevede, mini anayasa paketini Meclis gündemine taşımadan önce Avrupa Birliği reformlarına ağırlık verecek. Tartışmalı TCK’nın 301. maddesi gibi değişikliklere öncelik vererek, “Önceliğimiz Türkiye, AB ve Demokratikleşme” projesi ile "kendine demokrat" imajını silmeye çalışacak.

Bu süreçte özellikle MHP ve ardından CHP ile uzlaşma yollarını arayacak olan AKP yönetimi yasal değişiklikler için bu iki partinin nabzını yoklayacak. AKP’nin kapatılmasını ve özellikle Başbakan Erdoğan’ın siyasi yasaklı olmasını engelleyecek değişiklikler için her iki parti ile uzlaşılmadığı takdirde mini Anayasa değişikliği paketi yine gündeme getirilecek ve bunun için referanduma gidilebilecek.

-SAVUNMA İHMAL EDİLMEYECEK
Bir taraftan yasal değişiklikler üzerinde çalışan AKP öte taraftan ise savunma hazırlıklarına başladı. Daha önce Fazilet Partisi hakkında açılan kapatma davasının savunmasını hazırlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek bu iş için görevlendirilirken savunma da demokrasi vurgusunun ön plana çıkarılması bekleniyor. Güçlü bir savunma hazırlamak isteyen AKP’nin Anayasa Mahkemesi’nden savunma için ek süre talep edeceği de bildirildi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ORHAN ASLITÜRK İSPANYA'DA YAKALANDI

AFGANİSTAN'A MUHARİP GÜÇ GÖNDERİLMEYECEK AMA...

BAŞSAVCI'DAN ELEŞTİRİLER İÇİN UYARI
»  "BEN MİLLETVEKİLİYKEN SEN KISA DONLA DOLAŞIYORDUN"
»  O GECE TÜRK DONANMASINI VURMALIYDIK..!
»  İNTERNET KURULU, YENİDEN OLUŞTURULDU
»  GÜÇLÜ TÜRKİYE, AK PARTİ'NİN YEDEĞİ OLUR MU?
»  AKP, GÜL'Ü KENAN EVREN ÖRNEĞİ İLE SAVUNDU
»  PARTİ'DEN ŞENER'İ ARAYIP SORAN YOK
»  "PETRUS GETİRSELER YİNE SU İÇERDİM"
»  İHLAS'A ÖZEL VERGİ AFFI MADDESİ
»  TMSF, ÇAVİT ÇAĞLAR'IN KÖŞK'ÜNE GEÇ EL KOYDU
»  AKP'YE REFORM UYARISI
»  "TÜRK BAYRAĞINI RÜZGAR UÇURDU DESEK"
»  ABD'DEN OY ORANINA ATIF
»  OTOMOBİL FİYATLARI ZAMLANDI
»  AKP'Lİ VEKİLLERE, 'SAKİN OLUN' TALİMATI
»  DANIŞTAY'DAN ADALET BAKANLIĞI'NA KÖTÜ HABER
»  CUMHURBAŞKANI OLARAK KALABİLİR Mİ?
»  KUZEYIRAK'TAN ÇUKURCA'YA HAVAN SALDIRISI
»  "KİM BU DARBECİLER?"
»  FIRILDAK KUBİ..!
»  AKP MYK SONRASI FIRAT AÇIKLAMA YAPTI
»  AKP, YOL HARİTASINI BELİRLEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.