Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2833
EURO
37,5031
IMKB
8.920,000
ALTIN
2.922,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'LI HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
PKK LI HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
 
Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
15.11.2007 - 14:31

Tekçe, düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, 15 yıllık siyasi hayatı süresince HEP, DEP, HADEP ve Özgür Parti'de çeşitli görevlerde bulunduğunu, 2004 yılında da Hakkari'den belediye başkanı seçildiğini söyledi. Tekçe, şöyle konuştu:

“Yurtsever Hakkari halkının şunu çok iyi bilmesini istiyorum, bu kararım 2004 yılında seçilmiş olduğum belediye başkanlığı görevimde başarısız olduğumdan dolayı bir kaçış değildir. Bu, başarısızlığın karşısında hesap vermek ve belediye çalışmalarına olumlu anlamda ivme kazandırmak üzere arkadaşlarımın önünü açmak üzere almış olduğum bir karardır.”

Hakkari halkına iyi bir hizmet sunamadığının farkında olduğunu bildiren Tekçe, 3.5 yıllık belediye başkanlığı döneminde belediyenin mevcut fakat az olan imkanlarını en uygun şekilde kullanmanın rahatlığı içerisinde olduğunu ifade etti.

“22 TEMMUZ SEÇİMLERİ BİR YENİLGİYDİ”

Tekçe, görevini, hiçbir zaman bireysel, ailevi ve siyasal çıkarlar lehine kullanmadığını ve kullanılmasına müsaade etmediğini ifade ederek, istifasının nedenlerini şöyle açıkladı:

“22 Temmuzda Hakkari'de 3 aday ile seçimlere girmemizdeki en büyük etkenin ben olduğumu hepinizin bilmesini isterim. Seçimlerdeki nihai hedefimizin ilimizde 3 parlamenter çıkarmaya dönük olmasından dolayı sadece 1 milletvekili çıkarışımız benim açımdan bir yenilgiyi ifade etmiştir.

Ben bir taktiksel hataya düştüğümden dolayı binlerce kez özür diliyorum. Bu hatanın bir sorumlusu olarak ve halkla birlikte çalışma yürütmedeki başarısızlık duygusu ile halka daha iyi bir hizmet sunamamanın vermiş olduğu vicdani rahatsızlıktan kurtulamadım ve karşılaştığım ciddi sağlık sorunlarından dolayı belediye çalışmalarına yeteri kadar zaman ayıramadığım için yapmış olduğum görevimden ayrılarak bunun hesabını ödemeyi kararlaştırmış bulunmaktayım.”
Tekçe, konuşmasında vatandaşlardan özür diledi.

"ÖCALANI ASMAK 3 MİLYON KÜRDÜ ASMAKTIR" DEMİŞTİ

Hızlı bir PKK'lı olan bu belediye Başkanı  20 Temmuz günü yaptığı konuşmada Leyla Zana'nın çirkin sözlerinin ardından Hakkari Belediye Başkanı Tekçe de, "Sayın Öcalan, 3 milyon kişinin iradesidir. Öcalan'ı idam etmek, Türkiye'deki 3 milyon insanı idam etmek anlamına geliyor" demişti.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız adaylar, düzenlenen mitingde halka seslendi. Mitingde konuşan Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, "Sayın Öcalan, 3 milyon kişinin iradesidir. Öcalan'ı idam etmek, Türkiye'deki 3 milyon insanı idam etmek anlamına geliyor" dedi.
Bugün öğle saatlerinde Van'dan karayoluyla Hakkari'deki mitinge katılmak üzere gelen DTP Eş Başkanları Nurettin Demirtaş ile Selma Irmak ve şarkıcı Diyar, Hakkari-Van Karayolu üzerindeki Erziki mevkiinde yaklaşık bin 300 araç konvoyu eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri çarşı merkezinin değişik noktaları ile mitingin yapılacağı Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada geniş güvenlik önlemleri alırken, vatandaşlar ise tek tek arandıktan sonra alana alındı.

Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı miting öncesinde bayanlar, üzerlerine giydikleri rengarenk yöresel kıyafetlerle erkeklerle birlikte çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Bağımsız adaylardan Sabahattin Suvağcı, Av. Hamit Geylani ve Hetem İke'nin yanı sıra DTP Eş Başkanları Selma Irmak ile Nurettin Demirtaş halka hitaben birer konuşma yaptı. Daha sonra kamyonet kasasına kurulan platforma çıkan Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe ise, 22 Temmuz seçimlerinin çok büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Hakkari'nin hem güneyde hem de doğuda sınırı olduğunu dile getiren Tekçe, "Hakkari, Irak ve İran'a da sınırı olan bir kenttir. Dolayısıyla daha önce yapılan onlarca operasyonunun boşa çıktığını, aslında bugün itibariyle de devletin bütün yetkililerinin de PKK'yı Türkiye'nin bir gerçekliği olarak gördüğünü hepiniz de gördünüz. PKK'yı bitirmek, Kürt sorununu çözmek değildir. Dolayısıyla operasyon da yapmak, savaşı tekrardan tırmandırmak da çözüm değildir. Bizler bu aşamada yapılacak bir operasyonun sadece PKK'ya dönük
değil, Kürtler'in birliğine dönük olduğunu görüyoruz ve kabul etmiyoruz. Bütün siyasi partilerin 22 Temmuz seçimlerinde en önemli seçim malzemeleri Kürtler olmuştur. Her biri 'Kürtler'i nasıl yok edecek, nasıl inkar edecek' yarışına girmişler. Adeta birbirlerine ip uzatıyorlar, kimi asacaksınız? Sayın Öcalan, 3 milyon kişinin iradesidir. Öcalan'ı idam etmek, Türkiye'deki 3 milyon insanı idam etmek anlamına geliyor" dedi.

Türkiye'deki bütün siyasi partilerin ırkçı ve şoven politikalar yürüttüğünü iddia eden Tekçe, "Oysa partimizin de desteklemiş olduğu 'Bin Umut Adayları', Türkiye'nin demokratikleşmesi, barışın kalıcılaşması ve sizlerin özgürlüğü için çaba sarf edecekler" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sahne alarak bir konser veren Diyar, vatandaşlara neşeli saatler yaşattı. Vatandaşlar, Diyar'ın söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi. Konserin ardından son bulan mitinge katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'DEP'E DOKUNANLAR, DOKUNULMAZLIK İÇİN NE DEDİ?

DTP, TBMM'DE GENEL AF İSTEDİ

35 BİN TAKSİ ŞOFÖRÜ'NE SINAV ŞARTI
»  "ASKERLİĞİNİ YAPMAYAN BAKAN VAR MI?"
»  SİNİRLENEN KOCA DEHŞET SAÇTI
»  EVDE KAMUSAL ALAN YOK
»  PKK'YA TALİMAT GÖNDEREN ÖCALAN'A HÜCRE CEZASI
»  DEMİRKAZIK, ÖCALAN'IN AVUKATI İLE AŞK YAŞIYOR
»  "FETULLAH GÜLEN HOCA ÇOK HASTA"
»  İLK HIZLI TRENİMİZ RAYLARDA
»  ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİREN UNAKITANLAR
»  GÜRCÜ LİDER BÜYÜK SIRRI TV'DE HALKA AÇIKLADI
»  AKP'Yİ KARIŞTIRAN SKANDAL
»  EVDE ERKEN KANSER TEŞHİSİ YAPAN CİHAZ GELİŞTİRİLİYOR
»  12 ŞEHİDİN KANINDA BARZANİ PARMAĞI VAR
»  ''TERÖRİST BAŞI İKİ KEZ DIŞARIYA TALİMAT VERDİ''
»  PENTAGON:''SINIR ÖTESİ OPERASYON OLMADI''
»  BAŞBAKAN'DAN 5 ÖNEMLİ MESAJ
»  KİRACI VE EV SAHİPLERİNİN BEKLEDİĞİ YASA ÇIKTI
»  TERÖR KAMPINDA HAMİLE KALDI, İSTANBUL'DA TESLİM OLDU
»  BÜROKRAT ATAMALRI SON SÜRAT SÜRÜYOR
»  DP'DE KONGRE İPTALİNE ADAY TEPKİSİ
»  KÜRTLER’İN YÜZDE KAÇI PKK’YI DESTEKLİYOR?
»  KRAL ABDULLAH'A VERİLEN MADALYA MAHKEMELİK OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.