Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4474
EURO
44,0043
IMKB
9.307,000
ALTIN
4.133,860
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Polis Alımında Mülakat Dönemi!
Polis Alımında Mülakat Dönemi!
 
Polis Koleji'ni kaldıran AKP şimdi de KPSS yerine mülakatla polis alımına başlıyor.
 
9.4.2015 - 12:05

GÖKHAN ÖZDAĞ / MİLLET GAZETESİ - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde tüm kamu kurumlarında personel alımı ve yükselmelerde KPSS’nin ortadan kaldırılması ve mülakatın geçerli olması talimatı emniyet teşkilatında uygulamaya konuluyor. Meclis Genel Kurulu’ndan geçen iç güvenlik yasası ile emniyet teşkilatı kanununda da değişiklikler yapıldı. Daha önceden ÖSYM ve MEB tarafından merkezi yazılı sınavlarla terfi eden polis amirleri de bundan sonra mülakatlarla terfi ettirilecek. Edinilen bilgiye göre, terfileri mülakatla yapmak için Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün koordinesinde rütbe terfi yönetmeliği taslağı da hazırlandı.
MERKEZİ SINAV KALDIRILIYOR
Taslakla birlikte ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınav kaldırılarak yerine uzaktan sınav ve mülakat getiriliyor. Düzenleme ile uzaktan yapılacak yazılı sınavın etkisi terfilerde artık yüzde 30 olacak. Mülakat puanı ise terfileri yüzde 70 oranında etkileyecek. Tartışmalı düzenlemeyle torpil döneminin açılacağı ve partilere yakın isimlerin terfi ettirileceği belirtiliyor.
DANIŞTAY İPTAL ETTİ
Yasanın TBMM’den geçmesine rağmen Danıştay'ın kurumlardaki torpilin önünü açan mülakat sınavları ile ilgili dikkat çeken kararları bulunuyor. Danıştay, mülakatın terfilerde belirleyici etkiye sahip olduğu sistemi haksız bulan bir çok iptal kararına imza attı.
Öte yandan sıkıyönetim paketi ile 5 yıl terfi edemeyenlerin zorla emekli edilmesinin önü açılmıştı. Bu kapsamda, personelin göstermelik mülakat sınavıyla meslekten uzaklaştırılabileceği iddia edildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AOÇ’den Saray’a 8 dönüm daha verildi

MHP'den Umutsuz İllere 'Tanıdık' Formül!

Cemaat, "Fetullahçı Terör Örgütü'!
»  ‘Biz Barajın , AKP iktidarın Sınırında'
»  Bu İstifa CHP'yi Çok Karıştıracak!
»  Erdoğan Doğal Lider, Davutoğlu 2. Adam!
»  Bakan Eşinden AKP'nin Listesine Tepki
»  Karayolunda Nisan Karı Kabusu!
»   'Seni Aldatmadılar,Sen MilletiAldattın'
»  Alman Dergisinden Kan Donduran İddia
»  AKP'nin Gazeteci Aday Adayları Şokta!
»  CHP'nin Filmimde Başrolde Bir Kedi!
»  Fatih Erbakan'dan Saadet Partisi'neSitem
»  İnönü Haberleri İçin Flaş Karar
»  YSK'dan Sandıklara Kedi Önlemi
»  ''Eyy Baro Başkanı...''!
»  AKP'de 2 Aday,Adaylıktan Çekildi!
»  CHP'de Kamer Genç Depremi
»  Davutoğlu'nun Çizdiği İsimler!
»  Gül, Aday Listeleri İçin ne Dedi?
»  Gökçek'in Robotuna Suç Duyurusu
»  Seçmen Pusulasında 19 Parti Yer Alacak
»  HDP Listelerinde Öcalan Sürprizi!
»   Listelerde Kadın Aday Damgası!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.