Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUM YANLISI DİYE SEZER KABUL ETMİYORDU GÜL ETTİ.
RUM YANLISI DİYE SEZER KABUL ETMİYORDU GÜL ETTİ.
 
Sezer'in Rum yanlısı tutumu sebebiyle, Köşk'e hiç davet etmediği KKTC lideri Talat Gül'ün konuğu olarak 21 pare top atışıyla karşılanırken, Çankaya'da ilk kez milli oldu
 
5.1.2008 - 04:26
CUMHURBAŞKANI seçildikten sonra Türkiye’ye resmi ziyaret için gün sayan, ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet tarafından randevu verilmeyen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, muradına erdi ve Çankaya Köşkü’nde 21 pare top atışıyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanan Talat, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra birlikte basın mensuplarına poz verdi. Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve diğer yetkililer katıldı.

Gül, Çankaya Köşkü’nde Talat onuruna verdiği öğle yemeğinde, seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini KKTC’ye yaptığını hatırlatarak, ‘’Türkiye, anavatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Adası’nın barış ve istikrara ulaşması, Kıbrıs Türkü’nün huzur ve güvenliğe kavuşması için üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz biçimde yerine getirmeye kararlı ve muktedirdir’’ dedi.

Hedefimiz güçlü KKTC

‘’Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı çözüme kavuşturulması ortak hedefimizdir’’ diyen Gül, çözümün iki tarafın eşitliğine dayanacağını belirterek şöyle dedi:

“‘Kıbrıs Türkleri’nin kendi kendilerini yönetme hakkından, eşit statü ve eşit ortaklıktan vazgeçmeleri mümkün değildir. Kıbrıs Türkleri’nin himaye edilen bir azınlık halinde yaşamayı kabul edebileceklerini beklemek boş bir hayaldir. Türkiye, anavatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Adası’nın barış ve istikrara ulaşması, Kıbrıs Türkü’nün huzur ve güvenliğe kavuşması için üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz biçimde yerine getirmeye kararlı ve muktedirdir. KKKC’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla güçlendirilmesi ve Kıbrıs Türkü’nün refah seviyesinin yükseltilmesi ortak ve değişmez hedefimizdir.’’

KKTC CumhurbaşkanıTalat da konuşmasında Türkiye’nin davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böylesine bir ortamda bulunmak, her Kıbrıslı Türk için büyük bir ayrıcalık, onurdur” dedi.

Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Talat, “Bu ziyaret nedeniyle bu güvenceyi içimizde bir kez daha hissettik” diye konuştu.

Eşit statülü ortaklık

Türkiye’nin katkı ve desteğinin çözüm sürecinde de devam ettiğini belirten Talat, “Türkiye, Kıbrıs sorununun barışçıl ve erken bir çözüme ulaştırılması için sürdürdüğümüz çabanın en büyük destekçisidir” dedi.

“Yakın gelecekte Kıbrıs sorununun çözümlenmesi için uluslararası ilginin ve desteğin artacağına dair işaretler var” diyen Talat, Türkiye ile bu fırsatın nasıl değerlendirileceğini kapsamlı şekilde ele alacaklarını söyledi. Talat, KKTC’nin, uluslararası ilgiyi ve desteği karşılıklı kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak için değerlendirme kararlılığında olduğunu belirtti.

Talat, Kıbrıs sürecinde çözümün iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine, iki kurucu devletin eşit statüsüne dayalı yeni bir ortaklık devleti olacağını ifade etti.

Kıbrıs’ta çözümün güvenlik boyutunun da önemli olduğunu belirten Talat, “Yeni ortalık devletinin Türkiye’nin garantörlüğüne duyacağı ihtiyaç dünden daha az olmayacaktır” diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSVEÇ ORDUSUNUN GİZLİ BİLGİLERİ HALK KÜTÜPHANESİ'NDE ÇIKTI

AK PARTİ MYK'YA TERÖR DAMGASINI VURDU

İŞTE MEHMETÇİĞİN KULLANACAĞI YENİ TÜFEĞİ
»  DİYARBAKIR BOMBASINDA, ANKARA BAĞLANTISI
»  BÜYÜKANIT,İŞBİRLİKÇİLERİ İŞARET ETTİ
»  PKK'NIN KAÇIRDIĞI 8 ASKERE 6 SUÇTAN DAVA
»  DİYARBAKIR'DAKİ CENAZE'DE YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER
»  "HAMİLİ KART" SEMAZENLERİ VAR..!
»  DİYARBAKIR KAHPELİĞİNİ PKK ÜSTLENDİ
»  DTP'YE GÖRE SALDIRI, DERİN BİR PROVAKASYON!
»  ERDOĞAN, DİYARBAKIR'A GİDİYOR
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANDAN MEKTUP VAR
»  GÜL,'ÇANKAYA NOTERİ' SÖYLENTİLERİ İÇİN NE DEDİ?
»  PATLAYICI YÜKLÜ YAKALANAN MİNİBÜS SAYISI İKİ OLDU
»  GÜN IŞIYINCA DEHŞETİN BOYUTLARI ORTAYA ÇIKTI
»  GÜL'ÜN DOĞRULARI KÖŞK'E ÇIKINCA DEĞİŞTİ
»  DTP'li AYNA:"PKK İLE BİZ AYNI NOKTADAYIZ"
»  "GÜNEYDOĞU'DA AKP'NİN BURNUNU SÜRTECEĞİZ"
»  "ÇALIŞAN KADIN ALDATIR"DİYEN İMAMA EN AĞIR CEZA İSTENDİ
»  GÜLEN'DEN KADROLAŞMA YANITI: BİZ SIZMAYIZ,GİRERİZ"
»  BARAN'I ÖLDÜREN POLİS KURŞUNU SEKMİŞ
»  YÜCE MAHKEME İŞKENCEYİ TESCİLLEDİ..!
»  İRANLI YILBAŞI TACİZCİSİ SINIRDIŞI EDİLDİ
»  VAN'DA SALDIRI SON ANDA POLİS TARAFINDAN ÖNLENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.