Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2268
EURO
37,9143
IMKB
9.228,000
ALTIN
2.921,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUS LİDER JİRİNOVSKİ: MERAK ETMEYİN AKP KAPATILMAYACAK
RUS LİDER JİRİNOVSKİ: MERAK ETMEYİN AKP KAPATILMAYACAK
 
Jirinovski, "Başsavcı AK Parti'yi kapatmak istiyor, bu buhran olur. Ama merak etmeyin kapatılmayacak" dedi.
 
27.3.2008 - 20:35
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuk sayısı konusundaki tavsiyelerine destek veren Rus Lider Vladimir Jirinovski, AKP'ye açılan davanın da yanlış olduğunu söyledi. Jirinovski, "Başsavcı AKP'yi kapatmak istiyor, bu buhran olur. Ama merak etmeyin kapatılmayacak" dedi.
Galatasaray Üniversitesi'nde, NATO Parlamenterler Asamblesi Güvenliğinin Sivil Boyutu komitesinin toplantısına katılan Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, daha sonra limuziniyle Ortaköy'e geçerek güneşli havanın tadını çıkarttı. Sahilde gazetecilerle 40 yıllık Türkçe'siyle sohbet eden Jirinovski, kameralara dönerek, "Ne mutlu Türk'üm diyene" diye bağırdı. Gazetecilerle sıcak bir diyalog kuran Rus lider, "Ben böyle söylüyorum siz niye Rusya'yla ilgili böyle söylemiyorsunuz?" dedi.

"AKP'NİN KAPATILMASI BUHRAN OLUR"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini belirten Jirinovski, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. AKPye açılan kapatma davasının çok yanlış olduğunu söyleyen Rus lider, "AKP'yi kapatmak istiyor başsavcı, bu buhran olur. Çok tuhaf ben istemiyorum. Barış olsun. Bütün partiler kalsın. Sonra asker geliyor bu iyi bir şey değil. Bu sadece Türkiye'de oluyor. Dünyada benzeri çok az. Bizde de muhalefet partisini kapatmak istediler ancak sebep bulunamadı. Bence AKP de kapatılmaz" diye konuştu.
Kendisi de 3 çocuk sahibi olan Jirinovski, Başbakan Erdoğan'ın çocuk sayısı konusundaki tavsiyelerine de destek verdi. Jirinovski, çocuk sayısı konusunda ailelere önerilerde bulunarak, "Evet bu sayı yeterli. Boşanmalar olmasın sürekli evlilikler olsun" şeklinde konuştu.
ABD'ye de yüklenen Jirinovski, "Ruslar bir şeyden korkmaz, para bol, silah bol, toprak bol. ABD bizden korkar, onlar savaşamaz biz savaşırız" dedi. İngilizce ve Fransızca'yı unutmak gerektiğini, Türkiye'nin batıya değil kuzeye bakması gerektiğini de belirten Jirinovski, "Dünyayı biz idare ediyoruz. ABD tüccar, akıl yok. Dünyaya barış, hürriyet, demokrasi sağlayabiliriz. Size de gaz veriyorum. Siz de bana fındık veriyorsunuz. Olsun küçük kardeşsiniz, fındık yeter, para varsa büyük kardeşsiniz" diye
konuştu.
Jirinovski, Ortadoğu turu kapsamında Türkiye'yi ziyaret eden Dick Cheney ile ilgili olarak da, "Cheney çok tehlikeli bir insan. Nerede Cheney varsa orada harp başlıyor. Irak'ta 3 milyon Müslüman öldürüldü" derken, İran'a karşı duruşun bütün İslam dünyasına karşı duruş demek olduğunu da ifade etti. Rus lider, Türkiye'nin son 500 yıldır Rusya ile harp içinde olduğunu ancak bunun bir faydasının olmadığını dile getirdi. Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi istemediğini savunan Jirinovski, "AB sizi istemiyor.
İstemeden birlik olmaz. Daha 20 yıl bekleyeceksiniz. Başka birliğe girmek lazım" ifadelerini kullandı. Türkiye'yi, Türkçe'yi ve Türkleri sevdiğini söyleyen Jirinovski, "Ama Rusya'da pratik yok. 6 defa Türkiye'ye geldim. Eski Türkçe'yi daha çok seviyorum" derken, İstanbul'a gelen Paris Hilton'u da tanımadığını anlattı.

RUS LİDERİN SAHİL TURU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Ortaköy sahilinde yanındakilerle birlikte orta şekerli Türk kahvesi içen Jirinovski, makam aracına binerken limuzinini göstererek, "İşte görüyorsunuz ben çok zenginim. Bakın bu limuzinim" diye konuştu. Sahilde gezinti yapan Jirinovski'ye bir köpek musallat oldu. Jirinovski'nin yanından ayrılmayan köpek, kendi gölgesiyle oynamaya başlayınca renkli görüntüler ortaya çıktı. Gazetecilere köpeğin cinsini soran Jirinovski, köpekten korkmadığını söyledi. Köpek, Rus lider aracına binerken de yanından ayrılmayınca Jirinovski, "Gel seni de götüreyim" dedi.
Ortaköy'de bir süre gezintiye çıkan Jirinovski daha sonra da Bebek sâhiline geçti. Jirinovski burada da gazetecilerle sohbetine devam etti. Gazetecilerle birlikte gezerek hâtırâ fotoğrafı çektiren Rus lider, Bebek sâhilinde bir bankta oturduktan sonra İstanbul'daki Rus vatandaşı kadim dostu ile sahilde bir süre konuştu. İstanbul sahilinde güneşin tadını çıkartan Jirinovski, daha sonra Valilik'teki programa katılmak üzere Bebek'ten ayrıldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE TÜRKİYE'DE GELİNEN SON NOKTA..!

MECLİS'TE SOSYAL GÜVENLİK DÜELLOSU

YAZICIOĞLU DA ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ÇIKTI
»  KÖŞK' ZİRVESİNDE, "SAĞDUYU' YOK
»  UKRAYNA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ, 12 KAYIP
»  "BAŞBAKAN SOSYAL GÜVENLİK YASASINI OKUDUMADI"
»  GÜL İLE BAYKAL NE KONUŞTU?
»  AP'DEN ŞOK TÜRKİYE RAPORU
»  TSK KOBRA İSTİYOR, ABD VERMİYOR
»  MECLİS'TE DARBECİ KAVGASI
»  GÜL-BAYKAL GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
»  OTOBÜSLERDE AYAKTA YOLCULUĞA SON
»  KÜSTAH BULGARLAR, ERDOĞAN'I KONUŞTURMADI
»  GÜL, CUMHURİYET'E AÇTIĞI DAVADAN VAZ GEÇTİ
»  FETULLAH GÜLEN DÖNÜYOR MU?
»  BİR SAĞDUYU ÇAĞRISI DA HAŞİM KILIÇ'TAN
»  AKP'DE İKNA YEMEKLERİ
»  AHMET ALTAN'DAN AKP'YE:" SAKIN UZLAŞMAYIN"
»  TÜSİAD'DAN TOPTAN'A SÜRPRİZ ZİYARET
»  BAHÇELİ'NİN DEĞİŞEN KAPATMA FİKRİ
»  BÜYÜKANIT, EMEKLİLİKTE NE YAPACAK?
»  SİNAN AYGÜN NE DEMEK İSTEDİ?
»  ASKER ÇOCUĞUNA KIYAK
»  SARIGÜL,BOŞANMA İDDİALARINI YALANLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.