Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1892
EURO
37,8736
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.927,930
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUSYA: "1500 KİŞİ ÖLDÜ"
RUSYA:  1500 KİŞİ ÖLDÜ
 
Rus savaş uçakları, Güney Osetya bölgesinde Gürcü mevzilerini bombalamaya devam ediyor. Rus Dışişleri Bakanı bin 500 kişinin öldüğünü duyurdu.
 
9.8.2008 - 10:40
Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'deki askeri bölge ve yerleşim yerlerindeki açık alanda bulunan Gürcü mevzileri, Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor.
Gürcü mevzilerinden de bombardımana karşı ateş açılıyor. Can güvenlikleri tehdit altında olan bölge sakinleri ise Rus bombardımanı nedeniyle büyük panik yaşıyor. Halk, telaş içinde bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Bu arada Tshinvali yolu boyunca Gürcü birliklerine ait yüzlerce zırhlı araç, tank ve diğer askeri ağır teçhizat hareket halinde bulunuyor.

Gori kenti de bombardıman altında

Rus savaş uçakları, bölgenin sınırındaki Gori kentine de bomba yağdırıyor. Kentin dış mahallelerine Rus uçaklarından bombalar atılıyor. Bombardımanda ölen ve ağır yaralanan siviller oldu. Aynı zamanda Gürcü askerlerinden de ölenler ve yaralananlar var. Halk panik içinde kentten kaçmaya çalışıyor. Kentin çıkış yolları sivil araçlara açık bulunuyor.

Rusya: "Barışa razı etme operasyonu"

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus askerlerinin "sivilleri korumak" için, barışı tesis etme operasyonu yürüttüklerini söyledi.

Medvedev, Rusya Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov'u kabulünde yaptığı açıklamada, "Barış gücü askerlerimiz ve takviye birliklerimiz, şu anda Gürcü tarafını barışa razı etme operasyonu yapıyor" dedi.

Rus askerlerinin oradaki nüfusu korumakla görevli olduğunu ifade eden Medvedev, "Onların da şu anda yaptıkları tam olarak bu" diye konuştu.

Irak'taki Gürcü askerleri dönüyor

ABD, Gürcistan'ın Irak'ta görevli 2 bin askerinin ülkelerine gönderileceğini söyledi. Amerikan ordusunun sözcüsü Yüzbaşı Charles G. Calio, askerlerin Gürcistan'a gönderilmesi için tüm nakliye seçeneklerinin gözden geçirildiğini belirterek, Gürcü askerlerinin Irak'tan ayrılmasının yakın dönemde etkisinin görüleceğini, ancak uzun dönemde Irak'ın güvenliği üzerinde önemli bir etkisinin olmayacağını bildirdi.

SON GELİŞMELER... 

- Rus hava kuvvetlerinin, Gürcistan'ın Karadeniz'daki önemli limanı Poti'nin ardından Senaki'deki Gürcü askeri üssünü de bombaladığı bildirildi. Gürcistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Kakha Lomaia, "Rusya, Poti limanını ve Senaki'deki askeri üssü bombaladı. Rusya'nın sivil ve ekonomik altyapıyı bombalamaya başladığı kanısındayız" diye konuştu. Senaki'deki üsle birlikte Rusya, Gürcistan'a ait 4 askeri üssü bombaladı.

- Gürcistan, Irak'tan 1000 askerini çekip kendi ülkesinde konuşlandıracak.

- Güney Osetya yönetimi 1400 sivilin öldüğünü açıkladı. Güney Osetya lideri Eduard Kokoeti, "Bu Gürcistan'ın Osetya halkına karşı üçüncü soykırımı" dedi.

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan'ın Güney Osetya'daki köylerde etnik temizlik yapıldığına dair raporlar aldıklarını söyledi. 

- Rusya, Güney Osetya'daki Gürcü saldırısında 10'dan fazla Rus barış gücü askerinin öldüğünü bildirdi.  

- Rusya'nın Güney Osetya'daki barış gücü askerlerine destek için gönderdiği Rus zırhlı araçları başkent Tshinvali'ye girdi.

- Rusya, Gürcistan ile hava bağlantısını yarından itibaren kesecek.

- Gürcistan, Rusya'ya ait 4 savaş uçağının Gürcistan toprakları üzerinde düşürüldüğünü ifade etti.

- Rus savaş uçakları Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Vaziani üssünü bombaladı. Bombardımanda yaralananlar oldu.  

- Rus savaş uçakları, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 30 kilometre mesafedeki Marneuli havaalanını bombaladı. Bombardımanda 4 asker öldü. Bombardımana katılan uçaklar, Ermenistan istikametinden Marneuli'ye geldi.

- CNN'e konuşan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, "Rusya, bizim topraklarımızda bize karşı savaş halinde" dedi. "Dünden bu yana sürekli Rus bombardımanı altındayız" diyen Saakaşvili, "Özellikle sivil nüfus hedef alınıyor. Rusya topraklarımızda savaş halinde" dedi.

- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Gürcistan-Osetya çatışmasının savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.

- Bush ve Putin durumu değerlendirdi: Çin'de bulunan ABD Başkanı George W. Bush ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, Gürcistan ve Güney Osetya'da tırmanan çatışmalarla ilgili görüştükleri bildirildi.

- BM Güvenlik Konseyi, Güney Osetya'daki durumu görüşmek üzere acilen toplanacak.  

- AB, ABD ve AGİT temsilcilerinin, Gürcistan'ın Güney Osetya özerk cumhuriyetinde ateşkesi sağlamaya yönelik girişimlerde bulunmak amacıyla Gürcistan'a gideceği açıklandı.

- Gürcü birliklerinin geniş kapsamlı harekat başlattığı ayrılıkçı Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti, "Rusya'dan güvenliğimi sağlamasını talep ediyorum" dedi.

- Rus hava kuvvetlerinin, Gürcistan'ın Karadeniz'daki önemli limanı Poti'yi bombaladığı bildirildi.

- Rus İnterfaks ajansı, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin kent merkezindeki kontrolün yerel güçlerde olduğunu ancak kentin güney tarafındaki dış bölgelerde Rus ve Gürcü arasındaki çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Poti limanı kullanılamaz halde: 6 ölü, 30 yaralı 

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Gürcistan'ın önemli stratejik yerlerini bombardımanı sırasında isabet alan Poti limanının kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Dün gece Rus savaş uçaklarının hedefi olan Poti limanı ciddi hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Poti limanında 6 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bryza bölgeye gidecek

Son gelişmelerin ardından, ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Matt Bryza'nın birkaç gün içinde bölgeye gitmesi bekleniyor.

Bryza'nın bölgeye özel temsilcisıfatıyla değil, "zaten bu alanda çalışan bir isim olarak" gitmesi söz konusu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bir alandan sorumlu olan Bryza'nın, Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nıda içeren ortak bir misyonun parçası olması öngörülüyor.

Ancak krizin giderek derinleştiği ve Pentagon'un, bölgedeki 2 bin Amerikalının tahliyesinin yollarını araştırdığı sırada Bryza'nın şimdilik Washington'dan durumu idare etmesi öngörülüyor. Öte yandan, Irak'ta 2 bin kadar asker bulunduran Gürcistan, Pentagon'dan, bu askerlerin Irak'tan Gürcistan'a hava yoluyla taşınmasında ABD'nin yardım etmesini istedi.

Washington'daki gözlemciler, Rusya ile Gürcistan arasında, Gürcistan'ınGüney Osetya bölgesindeki ayrılıkçılar tarafından başlatıldığı önesürülen çatışmaların, Gürcistan'ın NATO üyeliği yoluna girmesinden hoşnutsuz olan Rusya'dan kaynaklandığı görüşünü işliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜRCİSTAN'A ELEKRTİK VERMEYE BAŞLADIK

TÜRK KIZILAY'I HAREKETE GEÇTİ

UZAN'DAN DEHŞET TEKLİF
»  GÜRCİSTAN,GÜNEY OSETYA'NIN TAMAMINI ELE GEÇİRDİ
»  "1. ORDU YAZISININ ÜZERİNİ NEDEN KAPATALIM"
»  DETONE SESLİ MÜEZZİN ALARMI!
»  ERDOĞAN:" PUTİN VE SAAKAŞVİLİ'Yİ ARAYACAĞIZ"
»  GÜRCİSTAN'IN İSTEDİĞİ YARDIMI VERMEYE BAŞLADIK
»  ERKENEKON İDDİANAMESİ DEVLET SIRRI FALAN BIRAKMADI
»  KIŞLAYA SALDIRIYI YENİ BİR ÖRGÜT ÜSTLENDİ
»  CHP- ASKER GERİLİMİNDE YUMUŞAMA
»  GÜRCİSTAN 4 SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK
»  ERGENEKON DOSYASI GİZLİ TANIKLARI KENDİSİ İFŞA ETTİ.
»  ERDOĞAN:"UMARIM ATEŞKES TEMİN EDİLİR"
»  ERDOĞAN, HAYAT FELSEFESİNİ YAZDI
»  THE ECONOMİST'TEN ÇARPIÇI BAŞBUĞ YORUMU
»  MECLİS'İN SAĞLIK FATURASI KABARIK
»  BAHÇELİ, ERCİYES KURULTAYINI NEDEN İPTAL ETTİ?
»  YENİ ŞAFAK, STAR VE ZAMAN'A AMBARGO KALKIYOR
»  KARAKUTU BULDUK, GAYRİMENKUL ZENGİNİ ÇIKTI
»  RESMİ BELGELERLE EN AZILI İŞKENCECİLER AÇIKLANDI!
»  BAKAN ÇELİK.GAY HAHAM'IN MAAŞINA AÇIKLIK GETİRDİ.
»  AKP GRUBUNDAKİ GİZLİ KAMERA GİZLİ DEĞİLMİŞ
»  AKP GRUP SALONUNDA GİZLİ KAMERA BULUNDU İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.