Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUSYA'DAN HACKLEDİ TÜRKİYE'DEKİLER VURGUNU YAPTI
RUSYA DAN HACKLEDİ TÜRKİYE DEKİLER VURGUNU YAPTI
 
Kimlik bilgilerine ulaştıkları kişilerin banka hesaplarından, akıl almaz yöntemlerle 7 milyon YTL'ye civarında para hortumlayan çeteye mensup olduğu ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.
 
1.6.2007 - 00:12
Kimlik bilgilerine ulaştıkları kişilerin banka hesaplarından, akıl almaz yöntemlerle 7 milyon YTL'ye civarında para hortumlayan çeteye mensup olduğu ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Çetinin lideri konumundaki kişiler ile çeteye Rusya'dan destek veren "hacker"ın arandığı öğrenilirken, Ahmet B. ve Şafak N. isimli iki zanlı, çıkartıldıkları İstanbul nöbetçi mahkemesi hakimliğince tutuklandı.

Savcılığa yapılan şikayet dilekçesiyle 5 kişinin banka hesaplarından 3 gün içerisinde yaklaşık 150 bin YTL çekildiği öğrenildi. Savcılık talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından soruşturma açıldı. Yapılan araştırmada şikayeti yapan mağdurların banka hesaplarındaki paraların internet ortamından transferinin bir hesap numarasına transfer edilmek suretiyle çalındığı belirlendi.

Polis banka yetkilileriyle yaptığı görüşmede, yüksek miktarda para transferi talimatı geldiğinde hesap sahibinin kayıtlı olan cep telefonu numarasından kendisine ulaşılarak onay aldıklarını öğrendi. Bunun üzerine ayrıntıları inceleyen polis, Rus bir hacker tarafından bankada hesabı olan kişilerin tesbit edildiğini, sonra da bu kişilerin bilgilerine ulaşılarak, kendilerine ait belli bir hesap numarasına para transferi talimatı yapıldığı bilgisine ulaştı.

Bankanın, transfer konusunda müşterilerden cep telefonuyla onay aldığını bilen çetenin, önce hesap sahibinin cep telefonu numarasını da belirledikleri öğrenildi. Hesap sahibi kişiye ait bilgilerle oluşturulan sahte kimlik kartını kullanan bir çete mensubunun ise abone merkezine giderek hattının çalındığını, iptal edilerek kendisine yeni bir sim kartı verilmesini istediği, bu sayede eski sim kartının kullanılmaz hale gelmesinin sağlandığı ileri sürüldü. Böylece bankadan onay için aranan cep telefonuna, hesap sahibi yerine çete mensubunun çıktığı, dolayısıyla da her türlü para transferi konusunda rahatlıkla onay verdiği iddia edildi.

Polis yaptığı araştırmada, çete üyelerinin "Kurtlar Vadisi" dizisine özenerek her vurgun için birer cep telefonu ile birer hat aldıkları, işin bitmesinin ardından da bu telefonlarla sim kartlarını denize attıkları bilgisine ulaştı.

Edindiği bilgilerden sonra bu kişilerin Karaköy'de bir banka şubesinden para çekeceklerini öğrenen polis, bu kişilere pusu kurdu. Hazırladıkları sahte kimliklerle bankadan para çekmeye çalıştıkları ve çete üyesi oldukları ileri sürülen Ahmet B. (30) ve Şafak N. (20) isimli iki zanlı, neye uğradıkları anlayamadan gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadelerine başvurulan iki zanlının, 5 aydır bu işin içinde olduklarını söylediği ve yaklaşık 7 milyon YTL para çaldıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartıldı. Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda Nöbetçi Mahkemeye çıkartılan iki zanlı, tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KUZAY IRAK DEVLETLEŞİYOR

FELLUCE'DE İNTİHAR SALDIRISI: 25 ÖLÜ, 50 YARALI

AVUSTRALYA'DA GAY'LAR BAĞIMSIZ DEVLET KURDU
»  GÜMRÜKTE PREZERVATİF ŞARTI
»  PRENS HARRY AFGANİSTANDA
»  İRAN ASKERLERİYLE PKK ÇATIŞTI
»  BİLLBORDLARDAKİ KIZLARA BAKARKEN TAKLA ATTI
»  KOSOVA'DA KOMUTAYI HARBİYE MARŞIYLA DEVRALDIK
»  YAĞSIZ SÜT VEREN İNEK YETİŞTİRDİLER
»  MAHMUR'UN KAPATILMASI BİR BAŞKA BAHARA
»  AVRUPA ÖNCE BU İNSANLIK AYIPLARINI TEMİZLESİN
»  MOSKOVA'DA GAY'LERE GEÇİT YOK
»  ARILAR AZDAHA UÇAK DÜŞÜRÜYORLARDI
»  AYNI EVDE ESKİ KOCASI VE ERKEK SEVGİLİSİYLE KALIYOR
»  LEZBİYEN ÇİFT'İN ÇOCUKLARI BABALARINI BİLEMEYECEK
»   FRANSA'DAN TÜRKLERE DİLENCİ MUAMELESİ
»  "PUTİN, GERÇEK BİR DEMOKRAT DIŞINDA HERŞEY"
»  İSTİFA EDEN WQLFOWİTZ, MEDYAYI SUÇLADI
»  IRAK'TAN TÜRKİYE'YE SOĞUK DUŞ!
»  ABD'Yİ DOLANDIRAN TÜRK HACKER'E 56 YIL HAPİS İSTENDİ
»  İSPANYA'DA ANA MUHALEFET İKTŞİDAR PARTİSİNİ EZDİ
»  İNSAN BEYNİ İLK AŞKI HİÇ UNUTMUYOR
»  DÜNYA'NIN EN BÜYÜK DOMUZUNU 11 YAŞINDAKİ ÇOCUK VURDU
»  İSTANBUL'U KURTARILMAMIŞ VATAN TOPRAĞI GÖRÜYORLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.