Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2667
EURO
37,6449
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.919,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RÜŞVET'İN YASALLAŞTIRILMASI BUNA DENİR!
RÜŞVET İN YASALLAŞTIRILMASI BUNA DENİR!
 
Tapu Genel Müdürü ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Rüşveti "rüşvet değil bahşiş" diye değerlendirmesinin nerelere geldiğimizi göstermesi açısından çok önemli.
 
10.2.2008 - 18:55

Türkiye'nin çürümüşlüğünü ve kokuşmuşluğunu en iyi şekilde anlatan Tapu Kadastro Genel Müdürü kendi memurlarını korumuş ve Rüşvetin adını " Bahşiş" koymuştu. Şimdi buna Bayındırlık ve iskan bakanı'da dahil oldu ve tapucuların rüşvet almasını bahşiş almak diye masum göstermeye çalıştı.

Devletin belli bir kurumunun başına kadar getirilen bu zatın söyledikleri ve Rüşveti Bahşiş olarak tarif etmesi ve bunu olağan göstermesine  Bayındırlık ve iskan bakanı'da katılarak  rüşveti meşrulaştıran yönde açıklamalarda bulundu.Hiç bir zaman bu kadar kokuşmuşluk ve çürümüşlük  olmamıştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Atlı, tapu sicil müdürlüklerindeki rüşvet iddialarıyla ilgili çoğu zaman haksız suçlamalara maruz kaldıklarını belirterek şöyle demişti: 

“Vatandaşın verdiği 15-20 milyon, rüşvet olarak yansıtılıyor, bizde insanlar evlenirken ya da ev alırken, böylesi mutlu anlarında bahşiş verir. Ev aldığı zaman onun mutluluğu içinde oradaki memura üç beş kuruş bahşiş bırakıyor. Bizde en büyük sıkıntı bu. İnsanlar sırasını beklememek için iş takipçilerini de araya sokup, üç beş kuruş verip, oradaki bir iki memurla da anlaşıp, işini öne alma gibi hoş olmayan şeyler yapıyorlar."

Bu açıklama üzerine Türkiye'de "Rüşvet mi, bahşiş mi?" tartışması başladı. Tartışmaya bugün iki önemli isim katıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Atlı'ya destek vererek şöyle dedi:

“Bahşiş ile rüşveti bir birine karıştırmamak lazım. Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız. Çok az da olsa, böyle sorunlar yaşayabiliriz. Ama bunu abartmamak lazım."

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Atlı'ya ikinci destek, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü ve Uluslararası Osmanlı Çalışmaları Topluluğu Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan geldi. Ortaylı şunları söyledi:

"BEN DE BAHŞİŞ VERDİM"

“Bahşiş, hediyedir. Hukuki değildir ama ahlakidir. İyi izah edilmemiş bir olay. Ben de ev aldım, sattım. 5 sene tapu dairesine gittim. 10-15 parayı ben de verdim hediye diye. Yalan yok, rüşvet değil... Bu gibi yollarda lazımdır ta ki telafi edilene kadar. Tapu memurlarının eskimiş kıyafet ve kravatla vatandaşın karşısında durması caiz değildir. Tapu ve kadastro personeline döner sermayeden pay aktarılması sorunun çözümüne katkıda bulunur."

Bakan'a buradan soruyuyoruz, rüşvetle bahşişi ayırt edebilecek bir makineniz veya cihazınız var mı, bu söylediklerinizle Rahmetli Özal'ın "benim memurum işini bilir" deyimiyle aynı değilmi, Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanı ucu nerelere kadar varabilecek bir rüşvet olayını bahşiş diye yorumlayabilir mi? Bu sizin bulunduğunuz makamı hak etmediğinizi göstermiyor mu?

Laf ebelimkeriyle rüşveti mazur göstermenin hiç bir gerekçesi yoktur, büyük işler yaptırmaya kalkanların büyük bahşiş verme şeklini nasıl kamufle edeceksiniz. Rüşvet rüşvettir ve bunu bir bakanının olabilir diye dile getirmesi ise bu ülke için en büyük talihsizliklerinden birisidir.

 

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"CHP, HALKI GALEYANA GETİRMEK İSTİYOR"

ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISINA SORUŞTURMA

TÜRBAN'DA UZLAŞAN AKP VEMHP BU KEZ KAPIŞACAK
»  DTP'Lİ TUĞLUK YİNE HADDİNİ AŞTI
»  ÖSYM'DEN SIRA DIŞI SINAV ÖNERİLERİ
»  DÜNYA, TÜRBAN'I KONUŞUYOR
»  ERDOĞAN, ERMENİ BAKAN'I AZARLADI
»  RESMİ DAVETTE KARA ÇARŞAF
»  TÜRBAN, GAZETE MANŞENTERİNDE
»  UZAN'LARA 33 BİN MAĞDURLU YENİ DAVA
»  DANIŞTAY'A TEHDİT MEKTUBU
»  "POLAT ALEMDAR, ATATÜRK'TEN ÜNLÜ OLDU"
»  BAYKAL: KAVŞAK NOKTASINA GELDİK
»  GENELKURMAY: 14 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  ŞENER: "DİYALOG ORTAMI OLMADI ORTADA YANLIŞLAR VAR"
»  DTP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN TAHRİK DOLU SÖZLER
»  TERÖRİST DURSUN KARATAŞ ÖLDÜ MÜ?
»  İSTANBUL'UN YENİ İLÇELERİ
»  PKK'YA AİT, 94 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
»  “CHP’YE ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMESİNİ ÖNERMEM”
»  SIHHİYE, KIRMIZI BEYAZ OLDU
»  BİR OYLAMA BÖYLE GEÇTİ
»  TOPTAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE SİGARA UYARISI
»  TUNCAY ÖZKAN: “BU TASARIYI ONAYLAYANLAR YARGILANACAK”
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.