Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2410
EURO
34,7096
IMKB
10.337,000
ALTIN
2.402,770
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SABAH'IN SATIŞI 1 HAFTAYA HAZIR
SABAH IN SATIŞI 1 HAFTAYA HAZIR
 
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, satış takvimi ve yönteminin haftaya belli olacağını belirtirken, "Satıştan 1-1.5 milyar dolar gelebilir. Satış geliri Ciner’i, Bilgin’i ve TMSF’yi memnun edecek düzeyde olacak" dedi.
 
8.8.2007 - 08:05
İhaleye Ciner’in katılamayacağını belirten Ertürk, ancak mutabakat sağlanırsa el konulan şirketlere aktardığı kaynaklar ile bazı şirketlerin Ciner’e iade edileceğini açıkladı.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Fon’un yönetim ve denetimini devraldığı Merkez Grubu’nun ve Medya Grubu şirketlerinin satışıyla ilgili takvimin ve satış yönteminin önümüzdeki hafta netleşeceğini söyledi. TMSF, Etibank’ın hakim ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubu’nun patronu Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin ortaya çıkmasının ardından, Bilgin ve Merkez Grubu’nun medyada faaliyet gösteren 73 şirketinin yönetim ve denetimlerini 1 Nisan’da devralmıştı. TMSF’nin Bilgin’e ait Etibank’a 2000 yılında el koymasının ardından Ciner, 2005’te Bilgin ve TMSF ile bir protokol yapıp atv ve Sabah’ı satın almıştı.

YIL BİTMEDEN SATILACAK: Reuters’e konuşan Ertürk, "Önümüzdeki hafta satış takvimiyle ilgili bir netlik sağlayacağız. Bu yıl bitmeden bu satışı sona erdirmeyi düşünüyoruz" dedi. Ertürk, "Satış gelirleriyle bütün sorunları çözebilecek bir duruma gelebileceğiz gibi gözüküyor. Bu varlıkların satış gelirlerinden hem Dinç Bilgin’in, hem Turgay Ciner’in hem bizim mutlu olduğumuz bir sonuç elde edebileceğiz gibi görünüyor. Yani üç kazanan olacak" diye konuştu.

BİLGİN’İN BORCU KAPANIR: Ertürk satıştan gelir olarak daha önce belirlenen 1-1.5 milyar dolarlık aralığın geçerli olduğunu söyledi ve "Beklentimiz, varacağımız rakamın sorunlarımızı çözmeye yeterli olacağı yönünde. Biz bunun üst sınırlarını yakalayabilme ümidindeyiz veya en azından ortasını yakalayabileceğimizin sinyalleri söz konusu" dedi. Bilgin Grubu’nun TMSF’ye Etibank’tan kaynaklanan 900 milyon dolar civarında bir borcu bulunuyor.

CİNER İHALEYE GİREMEYECEK: İhaleye Turgay Ciner’in doğrudan veya dolaylı olarak katılmasının mümkün olmadığını belirten Ertürk, anlaşmaya varılması durumunda davalardan feragat edileceğini söyledi. Bu arada Ertürk, Ciner’in devralınan şirketlere diğer şirketlerinden ya da kendi şahsi varlığından aktardığı kaynaklar varsa ve satış yöntemi olarak iktisadi bütünlük yönteminin seçilmesi durumunda olacaklar hakkında şu bilgiyi verdi: "İktisadi bütünlüğün pakete giren varlık kompozisyonunu oluşturmak bizim işimiz. Ciner ile varacağımız mutabakat bu kompozisyonunun içeriğini belirleyecek ve bunlar satışa sunulacak. Dışında kalanlar Ciner’e iade edilecek."

YABANCI YÜZDE 25’İ UNUTMASIN: Orta Avrupa, Balkanlar, ABD ve Körfez ülkelerinde faaliyet gösteren stratejik ve finansal yatırımcıların satışla ilgilendiklerini belirten Ertürk, "Yurtiçinde medya dışı yeni oyuncular da ilgi gösteriyor" dedi. Ertürk, ihaleye katılacak yabancılardan "yüzde 25’lik hisse sınırını" dikkate almalarını istedi.

Yöntem varlık ya da hisse satışı olabilir

SATIŞ takvimi, değerleme ve taraflarla müzakereyi eşzamanlı olarak götürüyoruz" diyen Ertürk, takvimle birlikte varlık satışı (iktisadi bütünlük) veya hisse satışı yöntemlerinden birinin de açıklık kazanacağını belirtti. Ertürk halen her iki yöntem için de değerleme çalışmalarının yürütüldüğünü belirtip Ciner grubunu kastederek "Bu durumda çok yakında onlarla anlaşmaya varabiliriz, bu açıdan çok fazla işimiz kalmadı diyebiliriz" dedi. Satış yöntemine alıcılardan gelecek sinyallere göre karar vereceklerini söyleyen Ertürk, Uzan grubu şirketlerinden farklı olarak burada söz konusu şirketlerle ilgili hisse satışının da olabileceğini ve tüm hisseleri satacaklarını söyledi.

atv VE SABAH AYNI PAKETTE: Varlık satışı durumunda en az iki paket hazırlanacağını belirten Ertürk, RTÜK’e göre her pakette bir televizyonun olması gerektiğini, bunlardan birinin içinde atv ve Sabah’ın, diğerinde de Kanal 1 ve bölgesel televizyonlarla durumun bağlı olarak bunların ve bazı gayrimenkullerin olabileceğini ifade etti. Ertürk hisse satışının Ciner’e iadeler açısından daha kolay olmasına karşın varlık satışında da bunun yapılabileceği mekanizmaya sahip olduklarını söyledi.

A-Tel medya grubunun satışını bekleyecek

DİNÇ Bilgin’in Medya Grubu’ndan devralınan, hazır kart sağlayıcısı A-Tel’deki yüzde 50 hissesinden yapılacak halka arz planının ATV ve Sabah satışlarını bekleyeceğini belirten Ertürk, "Halka arz çalışması başlattık ancak Medya Grubu’nun borçlarının tasfiyesi söz konusu olduğu için A-Tel’in halka arz planı medya varlıklarını satışının sonrasına kaldı" dedi.

Toprak Grubu’na eylül sonuna kadar süre tanındı

TOPRAK Grubu ile varlık satışı ve gayrimenkul satışı esasına dayalı bir çözümleme stratejisi izlediklerini, ancak bu grubun sürekli sorun ürettiğini" belirten Ahmet Ertürk, "Göztepe’de değerli bir arsaları var. Eylül sonuna kadar satmaları için süre verdik. Satarlarsa bu grupla çözüm yoluna gireriz" dedi.

Adabank ve Türkbank’ta top BDDK’da

AHMET Ertürk, BDDK’nın satışını onaylamadığı Adabank ile ekim sonuna kadar tasfiyesi planlanan Türkbank’a ilişkin şunları söyledi: "Adabank’ın yönetimi BDDK’nın elinde. BDDK bankanın kaderiyle ilgili karar vermeli. Türkbank’ta ise projemiz, lisansın BDDK tarafından yeniden canlandırılması ve marka değerini bulabileceği bir modelle satılması. Ancak, buna BDDK karar vermeli, fakat çok niyetli değil. "

3 grubun borcunu, finansör yatırımcıdan tahsil edecek

ÇAĞLAR, Zeytinoğlu ve Aksoy Grubu ile çalışmaların sonuçlandırılmak üzere olduğunu belirten Ahmet Ertürk, alacakların yabancı yatırım bankalarınca devralınmasına ve böylece TMSF’nin normal protokol süresi olan 12 yıldan çok daha erken tahsilat yapılabilmesine imkan sağlayacak bir çalışmanın yakında bu üç grup için sonuçlanacağını söyledi. Ertürk, Çukurova, Yaşar, Cıngıllıoğlu ve Süzer grubunda uygulanan bu modelin, "Borçlu grubun, bir finansal yatırımcı ile Fon’a gelerek bu finansal yatırımcıdan sağladığı kaynakla borçlarını ödemesi ve bunun karşılığında TMSF’deki varlıklarını geri alıp bunları iyileştirmesi için anlaştığı finansal yatırımcıya devretmesi" olduğunu söyledi. Ertürk aralarında Korkmaz Yiğit’in de olduğu diğer gruplarla da benzer çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CUMHURİYET, ERTUĞRUL ÖZKÖK'E FENA YÜKLENDİ

HÜRRİYET FİLİZ AKIN’A GÖSTERDİĞİ ‘İNSANLIĞI’ KENDİ MUHABİRİNDEN ESİRGEDİ…

TÜRK MEDYASINI YERDEN YERE VURAN ANALİZ
»  ARZU YANARDAĞ, CANLI YAYINDA GAZETECİYE KÜFÜR ETTİ
»  FATİH ALTAYLI'DAN MÜTHİŞ İDDİA
»  NAZLI ILICAK ÜLKÜCÜLERİN KAPSAMA ALANINA GİRDİ
»  İZMİR BASINININ ACI KAYBI
»  TRT'DE KANDİL YAYINI KRİZİ
»  İTALYAN TV SUNUCUSUNDAN BACAK ŞOV
»  FLAŞ..FLAŞ.. İBHARİM TATLISES GAZETECİ DÖVDÜ
»  AKP'NİN ATAMA YAPTIĞI İLK GAZETECİ ÜNVANINI ALDI
»  ERDOĞAN'IN BAŞI BELADA
»  EKONOMİ MUHABİRLERİ PARÇALANDI
»  SABAH'A 355 BİN YTL ÖRTÜLÜ REKLAM CEZASI
»  İKİ YAZAR İKİ AYNI OLAY BİRİ İÇERİDE DİĞERİ DIŞARIDA
»  MEHMET GÜLER, VATAN İLE ANLAŞTI
»  GAZETECİ ERGÜN POYRAZ TUTUKLANDI
»  CEM UZAN'IN STAR'INA GÖZALTI
»  RUSYA'DA MUHALİF GAZETECİYİ AKIL HASTANESİNE ATTILAR
»  SABAH GAZETESİ TARAFSIZMIŞ!
»  AKP KAZANDI,YAZARLIĞI BIRAKTI
»  'MUSA'NIN ÇOCUKLARI'NIN YAZARI GÖZALTINA ALINDI
»  UZAN'DAN AHMET HAKAN'A TAZMİNAT DAVASI
»  ''BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ 2007'' ÖDÜLLERİ VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.