Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2175
EURO
37,8515
IMKB
9.184,000
ALTIN
2.923,030
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SADDAM: ABD ASKERLERİ BENİ DÖVDÜ
SADDAM: ABD ASKERLERİ BENİ DÖVDÜ
 
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, mahkemesinin bugünkü duruşmasında, 'ABD askerleri bana dayak attı ve işkence etti' dedi.
 
22.12.2005 - 00:01
Mahkeme heyetine ifadesinde, 'ABD ordusu askerlerinin yaptığı işkencenin izleri hala vücudumda duruyor' diyen Saddam Hüseyin, 'vücudumun her yeri darp aldı, bunların izleri vücudumun her yerinde' diye konuştu.
 
Mahkeme başyargıcı, ABD güdümünde çok uluslu Irak gücünün Saddam Hüseyin'e kötü muamelede bulunduğu kanıtlanırsa yargılamanın bütünüyle Iraklı yetkililere devredilebileceğini bildirdi.
 
Saddam Hüseyin, 'bana işkenceyi kimlerin yaptığını söylemeyeceğim. ABD'lilerden şikayet etmiyorum, çünkü elimde fırsat olsa onların gözünü kendi ellerimle oyarım' da dedi.
 
Bugünkü duruşmada, 'benden habersiz işkence uygulayan Iraklılar cezalandırılmalı, işkence yapılan kişinin yarası beni de yaralar' diyen Saddam, ABD destekli Bağdat mahkemesinde, 'insanlığa karşı suç işlemekten' yargılanıyor.
 
Saddam, mahkemede hazır bulundu
 
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargılandığı davaya bugün de devam edildi. Bir önceki duruşmaya katılmayan Saddam, bugünkü duruşmada hazır bulundu.
 
Bugünkü duruşmada savunma makamı, yeni tanığa, 'maruz kaldığınız işkenceler, bugün Cedriye'deki merkezde yapılan işkencelere benziyor mu?' sorusunu yöneltti.
 
Mahkeme Başkanı Rizgar Muhammed Emin ise, 'bu sorunun bizim işimizle bir ilgisi yok' diyerek, savunmayı susturdu. 
 
ABD birlikleri, 13 kasım 2005'te başkent Bağdat'ın güneyindeki Cedriye'de, İçişleri Bakanlığı idaresindeki bir merkezde aç ve susuz, tıbbi müdahale gereken 170 kadar tutuklu bulmuş, bu kişilerin çoğunun kötü muameleye maruz kaldığı anlaşılmıştı. 
 
37 yaşındaki tanık Ali Hasan Muhammed El Haydari, Duceil'deki olaylarını anlatırken, 'maruz kaldığımız işkenceyi anlatabilmem mümkün değil' demişti.
 
Saddam Hüseyin, tutukluluk şartlarının kötü olmasından şikayetçi olduktan sonra yedi yardımcısıyla, Duceil katliamından yargılandığı davanın 7 aralıkta yapılan duruşmasına katılmamıştı. Ancak devrik lider bugünkü duruşmada hazır bulundu.
 
Duruşmaya yarına kadar ara verildi
 
Saddam Hüseyin'in duruşmasına yarına kadar ara verildi. Yargıç, yarın devam edecek duruşmada iki tanığın daha dinleneceğini söyledi.
 
Bu arada bugünkü duruşmada hasta olduğunu söyleyen Saddam Hüseyin, tanıkların iddialarıyla ilgili olarak konuşmak için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, mahkemeden yasal ve insani açıdan isteğinin değerlendirilmesini istedi.
 
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yüzlerce yandaşı Tikrit'te gösteri düzenledi. 
 
Gösteriye katılanlar, Saddam'ı ‘Arapların gururu’ şeklinde nitelendirerek, ‘Saddam, adın ABD'yi titretiyor’ şeklinde sloganlar attı.
 
Gösteride herhangi bir olay meydana gelmedi.  Başta Duceil olmak üzere Şii bölgelerinde ise Saddam karşıtı gösteriler düzenlendi.  
 
Davanın gelişimi
 
Saddam Hüseyin ve yedi yardımcısının Duceil katliamıyla ilgili yargılandığı davanın ilk duruşması 19 ekimde yapılmıştı. Saddam Hüseyin, ilk duruşmada mahkemeyi tanımadığını söylemiş ve kimliğini açıklamamıştı.
 
Devrik lider ve yardımcıları, Bağdat'ın kuzeyindeki Duceil'de 1982 yılında Saddam'a yönelik suikast girişiminin ardından, 148 Şii'nin öldürüldüğü katliamın talimatını vermekle suçlanıyor.
 
Irak devrik liderinin suçlu bulunması durumunda idam cezasına çarptırılabileceği ve alacağı cezanın mahkemenin kurallarına göre bütün temyiz sürecinin tüketilmesinin ardından 30 gün içinde infaz edilebileceği belirtiliyor.
 
Bunun da Saddam Hüseyin'in aralarında soykırımın da bulunduğu diğer suçlardan yargılanmadan idam edilmesi olasılığını artırdığı kaydediliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HOLLANDA'DA BURKAYLA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

ABD'DE EVRİM TEORİSİNİN ALTERNATİFİNE YASAK

KUZEY IRAK'TA BARZANİ DİKTATÖRLÜĞÜ!
»  PUTİN'DEN GİZLİ SERVİS AÇIKLAMASI
»  "BİLDİĞİM TEK TERÖRİST BUSH'TER"
»  ADB'DE DENİZE DÜŞEN UÇAKTAN 6 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI
»  2 TONLUK DEV HEYKELİ ÇALDILAR
»  RUMLARA TAZMİNAT FATURASI TÜRKİYE'YE Mİ?
»  IRAK'TA BENZİNE YÜZDE 500 ZAM YAPILDI ORTALIK KARIŞTI
»  BUSH, TELEKULAK SKANDALINI ÇIKARANLARA KIZDI!!!
»  KERKÜK'TE SEÇİM İÇİN 10 BİN TAŞIMA OY!!!
»  AHMİDENİJAD BATI MÜZİĞİNİ YASAKLADI
»  SADDAM'IN AVUKATLARI KORUMA İSTEDİ
»  BUSH'TAN, "YANLIŞ KARARLAR VERDİM" İTİRAFI
»  SADDAM, NASIL YAKALANDIĞINI ANLATTI
»  ABD HARP AKEDEMİLERİ RAPORU İSRAİL'E DİKKAT ÇEKTİ
»  ABD'DE PKK'LIYA ÖZEL YASA GİRİŞİMİ
»  AMERİKALI PARLEMENTERLERİN ÇİRKİN GİRİŞİMİ
»  PARLEMENTO HARİÇ HERYERDE BEBEK EMZİRİLİR YASASI
»  40 NOEL BABA ŞEHRİ BİRBİRİNE KATTI
»  ŞARON KENDİNİ İYİ HİSSEDİYORMUŞ
»  GAY'LER ABD'NİN GÖZDESİ!!!
»  KOCA BULMAK İÇİN HAHAM'IN MEZARINA İÇ ÇAMAŞIRI ASTILAR
»  ŞARON BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.