Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4451
EURO
38,5788
IMKB
9.898,000
ALTIN
3.410,360
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SADULLAH ERGİN ALEVİ HAKİMİ ANLATTI
SADULLAH ERGİN ALEVİ HAKİMİ ANLATTI
 
Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında geçen telefon tapelerindeki "Alevi Hakim" sözlerine açıklık getirdi
 
8.3.2014 - 19:13

ÖmertŞahin/radikal

 Kayıtlar için "GDO'lu tapeler" diyen ve belli cümlelerin ayıklanarak toplumun yönlendirilmek istendiğini savunan Ergin,şunları söyledi: "Bunlar. Genetiği değiştirilmiş kayıtlar. Onlar kayda alınıyor, belli cümlele ayıklanıyor. Geride kalan kısmı toplumu manüple etmeye dönük kısmı servis ediliyor. O açıdan siz ne derseniz deyin kendi meramızını anlatmakta zorlanırsınız. Belli cümleler kesilmiş. Aynı noktadayım. Gayri resmi, yasa dışı dinlenmiş kayıtlar. Şunun sorgulanması lazım. Bu kadar çok kayıt nasıl yapıldı, rahatça servis ediliyor. Kimse dönüp niye böyle oldu diye sorgulamıyor. Sorgulanması gereken Cumhurbaşkanı, Başbakan Bakanların üst düzey bürokrasınin bu kadar yaygın dinlenmiş olması hususudur. Bunun üzerine gidilmesi lazım. Burada günde 20 program yapıyoruz. Her birinde ayrı ayrı ifade ediyoruz. Hatay’a baktığınızda Arabı, Alevisi sünnisi, hristiyani, Musevisi inanını inanmayanı 1.5 milyon insanı geleceğe taşımak zorundayız diyoruz. .

Kastı aşan bir yorum kimse yüklemesin

Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan 'ın büyük tepki gösterdiği HSYK'nın yapılandığı dönemde Adalet Bakanıydı. Ergin, "Siz de safmışız, aldatılmışız diyor musunuz?" şeklindeki soruya cevap verirken, "Bugünkü tabloya bakarak 2010 yılını değerlendirirsek doğru yere gidemeyiz. CHP ve YARSAV'ın isteğiyle Anayasa Mahkemesi 'tek oy' sistemini iptal etti. Ortaya çoğulcu değil,çoğunlukçu bir yapı çıktı. Bizim öngördüğümüz modelde böyle bir sonuç çıkmazdı" ifadelerini kullandı. Ergin, "Yargıdaki cemaat yapılmasından sorumlu musunuz?" sorusuna ise, " Görev yaptığım süre içindeki iş ve işlemlerden elbette sorumluyum. Ama bizim hazırladığımız model Anayasa Mahkemesi tarafından bozulmasaydı sonuç farklı olurdu"cevabını verdi. Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan'ın HSYK'ya seçilen ve "cemaatçi" olduğu öne sürülen 13 üyeye "alnı secdeli insanlar" olduğu için ses çıkarmadığı idialarına , "Bizden hiçbir şeye itibar etmeyin"karşılığını verdi.

Sadullah Ergin, 1 milyon kişinin dinlendiği idialarına ilişkin soruya cevap verirken Adalet Bakanlığı'nın kimlerin dinlendiğinden haberdar olmasının mümkün olmadığını hatırlattı. Yasa dışı dinlemelerin seçim sonuçlarını etkilemeye dönük kullanıldığını, toplum mühendisliğinin hedeflendiğini anlatan Ergin, halkın buna itibar etmediğini de savundu. Ergin, suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı sorusuna, "Kaynağına uluşılırsa elbette şikayetçi olurum. İki kişi arasındaki konuşma kimseyi alakadar etmez"cevabını verdi.Ergin, tapelerle kendisine şantaj yapılıp yapılmadığı sorusunu da cevapladı. Sadullah Ergin, kayıtlardan tapelerin ortaya çıkmasından sonra haberdar olduğunu açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


4 EMEKLİ ASSUBAY HASTANELİK OLDU!

BAŞBUĞ'A KİTAP İMZALATMA KUYRUĞU!

'OĞLUMLA KONUŞUYORUM.,MONTAJLA BAKALIM'
»  BAŞBUĞ 'SESSİZ ÇIĞLIK' EYLEMİNDE!
»  FETULLAH GÜLEN NİYE EVLENMEDİ?
»  'CEMAAT VE HÜKÜMET BİRLİKTE BATIYOR'
»  YILIN KADINIGEZİ EYLEMCİLERİNİN ANNELERİ
»  BEYAZ SARAY'DAN MESAJ ALINDI YALANLAMASI
»  AKP'Yİ SARAN KORKU!
»  YOUTUBE'UN ERDOĞAN DİRENİŞİ!
»  TORBA YASADA SKANDAL HATA
»  İZMİR'DE MHP'Lİ ADAY İNTİHAR ETTİ!
»  BAŞBUĞ'DAN SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMİNE DESTEK
»  ERDOĞAN'DAN 200 BİN LİRALIK DAVA!
»  BAŞBAKAN'DAN BAŞBUĞ'A SÜRPRİZ!
»  İLKER BAŞBUĞ: BU BİR BAŞLANGIÇTIR
»  GÜLEN AİLESİ BASIN TOPLANTISI YAPACAK
»  BAŞBUĞ, 3 SAAT SONRA ÖZGÜR!
»  GENELKURMAY'DAN PKK SALDIRDI AÇIKLAMASI!
»  FLAŞ.. İLKER BAŞBUĞ'A TAHLİYE KARARI!
»  CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU
»  DİLİ SÜRÇTÜ,SOSYAL MEDYAYI SALLADI!
»  TAHLİYELER BAŞLADI,İŞTE İLK TAHLİYE
»  FLAŞ.. BUGÜN 150 KİŞİ TAHLİYE OLABİLİR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.