Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1426
EURO
38,1377
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.881,870
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKARTAN GAZETECİYE HAPİS
SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKARTAN GAZETECİYE HAPİS
 
Belpa Genel Müdürü Beyaz’ın birlikte yaşadığı Bendigar Cengiz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmasını haber yapan Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt, jet hızıyla ’gizliliği ihlal’ suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
20.10.2008 - 01:30
Haberlerin ihbar kabul edilmesiyle Beyaz hakkında açılan soruşturma ise 8 aydır sürdürülüyor.

BELPA Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın "İmam nikáhlı eşim Bendigar Cengiz, boğazıma bıçak dayayıp, 1 milyon YTL paramı gasp etti, ayrıca kendisi üzerine yaptığım 5 dairemin tapusunu geri istiyorum" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmasını haber yapan Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt, jet yargılamanın ardından "gizliliği ihlal" suçlaması ile 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkûm edildi.

İstifa etmek zorunda kaldı

9 yıldır imam nikáhıyla birlikte yaşadığı Bendigar Cengiz’e 500 bin YTL tutarında senet, 500 bin YTL nakit ile 5 daire kaptıran, ayrıca sekreteri Füsun Çağlayan’a da Eryaman Semti’nde 2 villa aldığı ortaya çıkan, evli ve 4 çocuk babası Yalçın Beyaz, haberler Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanınca görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Ayrıca haberleri ihbar kabul eden
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz hakkında ’haksız servet edinmek’ suçundan soruşturma başlatmıştı. Ancak soruşturma tarihinin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen soruşturma hálá tamamlanamadı. Beyaz’ı bıçakla tehdit ederek parasını gasp ettiği iddia edilen Bendigar Cengiz’in ise yargılaması ise sürüyor.

Skandalın ortaya çıkması üzerine Yalçın Beyaz ve Bendigar Cengiz, haberleri yazan Nurettin Kurt hakkında
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Soruşturmayı yürüten savcılık Nurettin Kurt hakkında ’yargıyı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal’ suçlamasıyla dava açtı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kurt, ikinci duruşmada çıkan jet karar ile hapse mahkûm oldu.

Yargıyı etkilemeye teşebbüs suçundan beraat eden Kurt, soruşturma safhasında tarafların beyanlarını yazdığı gerekçesiyle ’gizliliği ihlal’ suçundan, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Nurettin Kurt’a verilen cezayı erteledi.

Mahkeme Nurettin Kurt’a verilen cezayı CMK 231. maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bıkarılmasına karar verdi. Yani Kurt, 5 yıl içerisinde aynı suçtan ceza alırsa bu cezası devreye girecek.

Ödüllü haberden mahkûmiyet

BELPA skandalını ortaya çıkaran Hürriyet Muhabiri Nurettin Kurt, bu haberleriyle
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 Barış Selçuk Ödülü’nü kazandı. Ayrıca bu haberler nedeniyle Strateji Araştırma Derneği de, Kurt’a ’Yurttaşlık görevini yerine getiren iyi yurttaş ödülü’nü verdi. Kurt’un ’Ankara’da İSKİ patladı’ başlıklı haberi ve devamı, Hürriyet’te, 24-25-26-27-28-29 Şubat 2008 tarihlerinde yayımlandı.

Skandal nasıl çıktı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan BELPA Genel Müdürü Yalçın Beyaz, 9 yıl birlikte yaşadığı imam nikáhlı Bendigar Cengiz’in kendisini bıçakla tehdit ederek 500 bin YTL senet, ayrıca 500 bin YTL nakit parasını gasp ettiği gerekçesiyle
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Bendigar Cengiz polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Cengiz, Yalçın Beyaz’ın sekreteri olan Füsun Çağlayan ile olan ilişkisini öğrendikten sonra ayrılmak istediğini, parasını gasp etmediğini, senedi ise kendisine arsa alımı için verdiğini bu paranın karşılığı olarak senet aldığını, arsa alımından vazgeçince parasını alamadığı asıl Yalçın Beyaz’ın parasını aldığını iddia etti.

Soruşturması 8 aydır sürüyor

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Yalçın Beyaz hakkında ’haksız servet edinmek’ suçundan açtığı soruşturma 8 aydır tamamlanamadı. Eski Etimesgut Belediye Başkanı olan Beyaz’ın aileden zengin olmadığı halde bu kadar mal varlığını nasıl edindiği kafalarda soru işareti oluşturdu. Tapu kayıtlarına göre Beyaz’ın kendi üzerine ve şoförü Faruk Özalkan’ın üzerine çok sayıda gayrimenkul görünüyor. Beyaz’ın bir dönem başkanlığını yaptığı ve bazı usulsüzlükler yüzünden mahkûm olduğu Öz Ahi Kent Kooperatifi’nden sekreter sevgilisi Füsun Çağlayan’a bir daire aldığı iddia edildi. Resmi nikáhlı eşinden 4 çocuğu olan Beyaz’ın, eski sekreteri, yeni sevgilisi Füsun Çağlayan’dan da 2 çocuğu bulunuyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


O YEMEKTE İMRALI KONUŞULMUŞ

YEMEKLİ BULUŞMANIN AÇIKLAMASI: TESADÜF

"TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDİP, DÖNMEM KOLAYLAŞTI"
»  ASRIN DAVASI YARIN BAŞLIYOR
»  FENERBAHÇE'DEN ARSHAVİN'E SERVET
»  DTP'LİLER, AKP'DEN ÖCALAN'A AF İSTEDİ
»  AKP'DEN "MECLİS KAPILARINI MİLLETE KAPATSIN" TEKLİFİ
»  MHP'DEN ERDOĞAN UYARILDI İDDİASI!
»  AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA GENEL MERKEZ UYARISI
»  KAMU GÖREVLİLERİNE KÖTÜ HABER
»  PKK AYNASI 'NIN 62 ASKER ÖLDÜ İDDİASI!
»  BAYKAL'DAN BÜYÜKŞEHİR'E KARTEL SUÇLAMASI
»  "HALK SÖYLEM DEĞİL EYLEM İSTİYOR"
»  YILIN AHİ'Sİ KÜLLAH TAKMADI
»  ERDOĞAN: YOLSUZLUK YOK,KOMÜNİST ZİHNİYET VAR!
»  "AKP'YE DUR DE "MİTİNGİ'NE BİNLERCE KİŞİ KATILDI.
»  BAKAN KONVUYONDA KAZA: 1 ASTSUBAY ŞEHİT
»  "MÜTTEFİKLERİMİZ PKK'YI DESTEKLİYOR"
»  PKK'LI DTP MERSİN'İ DE KARIŞTIRDI
»  ERDOĞAN'A GÖRE ÇEVRE ELEŞTİRİLERİ'DE İDEOLOJİK
»  ANAYASA MAHKEMESİ GEREÇELİ KARARI HAZIRLADI
»  KARAYALÇIN'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI
»  BUNU YAPAN SANATÇI BOZUNTUSU ŞEREFSİZ SOYTARI!
»  DTP'LİLER YÜKSEKOVA'YI DA KARIŞTIRDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.