Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0938
EURO
38,0987
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.883,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YILIN AHİ'Sİ KÜLLAH TAKMADI
YILIN AHİ Sİ KÜLLAH TAKMADI
 
Yılın Ahisi' seçilen Abdullan Gül şed kuşandı, kaftan giydi ancak külah takmadı
 
18.10.2008 - 21:30
Gül, Ahi Haftası kutlamalarına katılmak için geldiği Kırsehir'de ‘Yılın Ahisi' seçildi. Gül, Ahilik kaftanını giyerken, başına külah konmasını istemedi. Ahi Meydanı'nda Kırşehirliler'e hitap eden Gül, “Altını çize çize söylüyorum Bir işi iyi yapmayı öğretmeliyiz insanlara” dedi. Ekonomik krize de değinen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu günlerde dayanışmaya ve sevgiye daha fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ankara'dan helikopterle Kırşehir'e gelerek Ahi Stadı'na inen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ünlü düşünür Ahi Evran'ın türbesini ziyaret etti. Gül, daha sonra Ahi Meydanı'ndaki 21'inci Ahilik Haftası'nın düzenlendiği törenlere katıldı. Törenlere  Gül'ün yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar odaları başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde alana giren ve kalabalığın ‘Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahürat yaptığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırşehirliler'e hitaben konuşma yaptı.

-HAKSIZLIK YOLSUZLUK OLMAYACAK-
 Gül, geçen yıl seçilmesinden 1 hafta sonra bu törenlere davet edildiğini anlatırken, şöyle dedi: “Gelememiştim. Bu yıl aranızda olmaktan mutluyum. Ahi Evran, Anadolu'ya Türklüğü ve Müslümanlığı yayan Alperenler'den biridir. Seyyid Burhanettin Hazretleri Kayseri'de Ahi Evran Kırşehir'de, Hacıbektaş Veli Nevşehir'de Anadolu'da aydınlatma dönemini yaşattılar. Bizler de onlar gibi birbirimizin kusurlarını örtmeli, yeri gelince affetmeli, mert olmalıyız. Bunları bu ilkeleri çok genişletebiliriz. Bunları o Anadolu erenleri öğretti bizlere. Bu ilkeleri sadece kültürel anlamda ele almamalıyız. Dünya, Türkiye gelişiyor. Bunlardan ders almamız gerekir. TBMM'nin açılışında söyledim Türkiye yükselecek. Haksızlık, yolsuzluk olmayacak. Güçlü ve büyük olacağız. Bugünün tabiri ile Türk ekonomisi topyekun iyi olacak. Çok daha fazla refah içinde olacağız. Anadolu erenlerinin, Anadolu aydınlatmasını yapanların söyledikleri sözleri günümüzde hayata geçirelim.”

-HER İŞİ DEĞİL, İYİ BİLDİĞİMİZ İŞİ YAPMALIYIZ-

Ahilik Haftası törenlerine esnaf ve sanatkar temsilcilerinin katıldığını hatırlatan Abdullah Gül, bu vesile ile bir konuyu dile getirmek istediğini söyledi. Gül, Anadolu erenlerinin Ahilik sistemi ile mesleklerini öğrettikten sonra iş yaptıklarını anlatırken şöyle dedi: “Ahi Evran da iyi bir sanatkardı. Ahilik Osmanlı döneminde gelişti ve loncalar oluştu. Loncalar günümüzdeki sertifakaların yerini tutan beratlar verdi. İş öğrensin diye kurslar açıldı. Bakın açıkça söyleyeyim. O günden kalan ve günümüzde yapılan binalara bir bakın. Eskiler birer sanat eseri. Bugünkiler gelişgüzel binalar. Ülkemiz insanlarına sesleniyorum. Eğitim deyince sadece kitap okuyan, lise ve üniversite bitirip, diploma almak anlaşılmamalı. Sorun bakalım ‘En iyi hangi işi yaparız?' diye. Herkes, ‘Her işi yapıyorum' diyor. Biz, her işi değil en iyi bildiğimiz işi yapmalıyız. Malesef meslek erbabı azaldı aramızda her işten anlayanlar çoğaldı. İşsiz sayısı arttı. İşveren artık iyi iş yapanı arıyor. Herkesin ciddi eğitimden, kurstan geçmesi gerekli. Altını çize çize söylüyorum. İnsanlara bir işi iyi yapmayı ögretmeliyiz.”

DAYANIŞMA VE SEVGİ

Dünyayı saran ekonomik krize de değinen  Gül, bu günlerde dayanışma ve sevgiyi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu anlatırken, “Dünya birbirine iyilikleri de kötülükleri çok çabuk iletiyor. Hazırlıklarımızı, tedbirlerimizi gözden geçirmeliyiz. Vatanımızı yüceltmek ve başımızı dik tutmak için çok ama çok çalışmalıyız. İster özel sektörde ister resmi dairelerde olsun çok fazla çalışalım” diye konuştu.

KÜLAH TAKMADI

Kırşehir'deki Ahi Haftası etkinlikleri kapsamında şed kuşatma töreninin canlandırıldığı bölümü ilgiyle izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘yılın ahisi' ilan edildi. Temsili gösteride işini iyi yapmayan ayakkabıcı ustasının yaptığı pabuçların dama atılması bölümünü gülerek izleyen Gül'e bakırdan yapılmış portresi ile yine bakır üzerine işlenmiş Ahilik prensiplerini içeren pano verildi. Gül, şed kuşatma geleneği olarak açık yeşil renkli kaftanı giydi ancak sunucunun tüm ısrarlarına karşın külahı başına takmayarak, elinde tuttu. Gül, şed kuşatma geleneği uyarınca kaftanını salavat sesleri arasında giydi. Bu arada Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a da Ahiler'in başı olarak kırmızı kaftan ve külah giydirildi. Cumhurbaşkanı Gül ve Bakan Çağlayan daha sonra yurdun dört bir yanından gelen esnaf ve sanatkar temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: YOLSUZLUK YOK,KOMÜNİST ZİHNİYET VAR!

"AKP'YE DUR DE "MİTİNGİ'NE BİNLERCE KİŞİ KATILDI.

BAKAN KONVUYONDA KAZA: 1 ASTSUBAY ŞEHİT
»  "MÜTTEFİKLERİMİZ PKK'YI DESTEKLİYOR"
»  PKK'LI DTP MERSİN'İ DE KARIŞTIRDI
»  ERDOĞAN'A GÖRE ÇEVRE ELEŞTİRİLERİ'DE İDEOLOJİK
»  ANAYASA MAHKEMESİ GEREÇELİ KARARI HAZIRLADI
»  KARAYALÇIN'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI
»  BUNU YAPAN SANATÇI BOZUNTUSU ŞEREFSİZ SOYTARI!
»  DTP'LİLER YÜKSEKOVA'YI DA KARIŞTIRDI
»  DİYARBAKIR'DA DTP KIŞKIRTMAYA DEVAM EDİYOR
»  SUÇLU DOKTORU YETKİLİLER SAKLIYOR!
»  SAADET'İN YENİ LİDERİ
»  BAYKAL, DIŞARIDAN TASARRUFLARI GETİRMEYİ ELEŞTİRDİ
»  BU YEMEK'TE NEYİN ANLAŞMASI YAPILDI?
»  PKK ADANA'YI KAŞIYOR
»  ERDOĞAN'A, PAMUKOĞLU'NDAN YANIT
»  BAKAN SAHTECİ NOTERİ NEDEN GÖREVDEN ALAMIYOR?
»  PAZARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE BU DAVAYI KONUŞACAK
»  CHP'DE ADAY HEYECANI
»  ERBAKAN'A RAHŞAN ECEVİT'TEN BELGELİ YANIT
»  SAHTECİ 10'NCU NOTER GİZLİ KORUMADA
»  MEDYA'NIN HEPSİNİ YALAKA GÖRMEK İSTİYOR
»  KALLİ YENİDEN GALATASARAY'DA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.