Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEVİNÇ, ATV ONAYINA KARŞI OY YAZISINI AÇIKLADI
SEVİNÇ, ATV ONAYINA KARŞI OY YAZISINI AÇIKLADI
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun CHP’li üyesi Şaban Sevinç, RTÜK’ün 10 Haziran’daki kararı ile Sabah-ATV satışının onaylanmasına ilişkin karşı oy yazısını açıkladı.
 
9.7.2008 - 00:15
RTÜK üyesi Sevinç, 8 Temmuz tarihli karşı oy yazısında, Atv’nin katarlı ortak Lusail International Media Company’e satışına Üst Kurul’un onay vermesine karşı çıktı. Üst Kurul’un 10 Haziran tarihli kararı ile Yeni Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş Unvanlı kuruluşun, unvan ve ana sözleşme değişikliğinin uygun bulunarak kabul edildiğini hatırlatan Sevinç, karşı oy yazısında şu görüşleri dile getirdi:
“Bilindiği gibi RTÜK’ün, Sabah-ATV satışını 7 Şubat’ta onaylayarak yayıncı lisansı verdiği Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş’nin ortakları arasında o tarihte yabancı ortak yoktur. Şirketin 5 ortağı da Türk vatandaşı gerçek ve tüzel kişilerden oluşmaktadır ve bu beş yerli ortak RTÜK tarafından incelenerek yayıncı olmalarında sakınca görülmemiştir. Kanaatimce Turkuvaz A.Ş bu yapısıyla ihale bedelini TMSF’ye ödeyip ATV ve Radyo City’yi teslim almalı, fiilen ve resmen RTÜK onayı gereği yayıncı statüsüne kavuştuktan sonra ancak yabancı ortak edinmeliydi. Oysa şirket, RTÜK onayı ile ihaleye konu olan ATV ve Radyo City’yi alma arasında yabancı ortak edinerek, RTÜK’ün kararını bozmuş, yabancı ortağın RTÜK tarafından incelenmesine olanak vermemiştir. Bu nedenle yasamızda özel düzenlemeye tabi olan Katarlı yabancı ortak Lusail International Media Company bu olayımızda mevzuatımıza uygunluğu açısından incelenememiştir. Ve 29. madde kapsamında yayıncılığa uygunluğu açısından denetim dışı bırakılmıştır. Uygulamaya göre, yabancı ortak bulunduğu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden “Türkiye’deki yasalara göre Türkiye’de yayıncılık yapılmasında Türkiye’nin güvenliği açısından bir sorun bulunmadığına dair” uygunluk belgesi alarak Başbakanlığa ulusal güvenlik belgesi için başvurmaktadır. Bu prosedür sonunda, Türkiye’nin güvenliği açısından sorun olmadığına dair Başbakanlık Ulusal Güvenlik Belgesi verildikten sonra RTÜK bu kişiye “Türkiye’de yayıncılık yapabilir” şeklinde lisan ve izin vermektedir. Katarlı yabancı ortak, halen bu süreçlerin hiçbirini geçmediği halde, Türkiye’de aylardan beri Televizyon ve radyo yayıncısı olarak faaliyette bulunmaktadır. Bu durum da Türkiye’nin güvenliğine karşı bir tehdit oluşturabileceği gibi, yasalarımıza karşı da bir saygısızlıktır.”

-SADECE BİR TV VE BİR RADYOYA SAHİP OLABİLİR-

Sevinç, RTÜK Kanunu’nun 29. maddesine göre, bir şirketin sadece bir televizyona ve bir radyoya sahip olabileceğini hatırlatarak, “Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş, TMSF’den 1 TV, 1 radyo, 2 gazete ve çok sayıda dergi almış, bu haliyle de yasamızın 29’uncu maddesi hükmüne aykırı bir yapı kazanmıştır. Zaten ihalenin sırf bu nedenle bile en baştan RTÜK tarafından onanmaması gerekirdi” dedi.
Sevinç, karşı oy yazısını şu cümlelerle tamamladı:
“Nitekim, RTÜK’ün bu çoğunluk kararının yukarıda belirttiğim iki önemli konuya duyarsız kalması ve ardından ihale bedelinin söz konusu şirketçe iki kamu bankasından sağlanması da Sabah-ATV ihale sürecini olabildiğince siyasileştirmiştir. TMSF ve RTÜK’ün yanlış kararları Türkiye’nin ikinci büyük medya grubunu, bugün en çok tartışılan ve etrafında yüce divan senaryoları oluşturulan tartışmalı bir duruma düşürmüştür. Bu nedenlerle Üst Kurul’un çoğunluk kararına katılmıyor ve karşı oy kullanıyorum.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GLOCK'LU BANYO'DA HER CUMA ABDEST ALAN BAKAN

KENE AİDS'İN PAPUCUNU DAMA ATTI

BÜYÜKANIT: PKK SRİ LANKAYA SİLAH SATIYOR
»  "ELİNİZ DEĞMİŞKEN 12 EYLÜL PAŞALARI DA YARGILANSIN"
»  "TÜRBE VE ŞEHİTLİKTE KAFALARI ÖNE DÜŞÜYOR"
»  "O SAMAST DEĞİL Dİ!"
»  MERSİN'DEKİ ORMAN YANGINI UZAYDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
»  BAYKAL'DAN HİLMİ ÖZKÖK'E İNCE YANIT
»  ÇELEBİ ADASI TAVŞANLARI AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA
»  RECEP'İN TAVUĞU DOKTORLARI KIZDIRDI
»  DERİN TRAVMAYI YAŞIYORUZ
»  GÖREVDEKİ SUBAYLARA'DA OPERASYON YAPILACAK!
»  LÜBNAN’DAKİ TÜRK ASKERİNİN GÖREV SÜRESİ UZATILDI
»  OKKIR İÇİN BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
»  YOLCULARI UÇAĞA KİLOLARINI TARTARAK ALDILAR
»  İDDİANAME HAFTA SONU HAZIR
»  VEKİLLER TERLEYECEK, TEMMUZ ÇALIŞMA TAKVİMİ HAZIR
»  BAHÇELİ'DEN DAVA ARKADAŞLARINA GENELGE
»  SEÇİM BARAJINA AİHM ONAYI
»  KARAYILAN'DAN BARZANİ'YE TEHDİT MEKTUBU
»  FLAŞ.. BALBAY, YENİDEN TUTUKLANABİLİR
»  "İDDİANAME İLE İLGİLİ HABERLERİN TAMAMI YALAN"
»  MECLİS KÜRSÜSÜNDE AFİŞLİ EYLEM
»  DANIŞTAY'DAN NAZIM HİKMET KARARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.