Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1596
EURO
37,7398
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.914,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEZER: "AÇIKÇASI AÇILAN BU DAVAYI HİÇ İSTEMEZDİK"
SEZER:  AÇIKÇASI AÇILAN BU DAVAYI HİÇ İSTEMEZDİK
 
DSP Genel Başkanı Sezer:"AKP'nin de, onun gibi düşünenlerin de artık bu Türkiye'nin gerçeklerini göz önüne alarak hareket etmeleri gerekiyor. Mahkemenin sonucunu bekleyip göreceğiz."
 
15.3.2008 - 00:50

 Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Yaçınkaya'nın AKP hakkında kapatma davası açmasına, "Bugün açılan davayı hiç istemezdik ancak AKP aldığı yüzde 47 oy ile Türkiye'yi başka bir sisteme doğru götürüyor" dedi.

 Sezer, bazı izlenimler ve ziyaretler için geldiği Adana'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Yaçınkaya'nın AKP hakkında laikliğe karşı eylemlerin odak noktası olduğu gerekçesiyle açtığı kapatma davasını değerlendirdi. Sezer, "Tabi ki demokrasinin bir ayağı da yargıdır. Yargı da görevini yapacak. Yapıyor yapmalı. Ama bunu söylerken yasalara, anayasaya, sadece yönetilenlerin değil, yönetenlerin de uyması zorunluluğu vardır. Yani 'ben yüzde 47 ile iktidar oldum öyleyse yasalara uymam' deme hakkı kimsenin yoktur" dedi. Sezer şöyle devam etti:

 "Bu türban krizini çıkarttıkları gün başbakana gidip 'yapmayın, toplumu germeyin, toplumsal uzlaşıyla soruna çözüm bulalım' dedik. Bizi dinlemediler. 'Bizim yüzde 47'miz var, isteğimizi yaparız' dediler ki bu hiç doğru değil. AKP ekonomiyi, işsizliği, eğitim sorunların bir kenara bırakıp başka değerler üzerinden siyaset yapma yolunu seçti. Bu da son derece yanlıştı. Yani sorun çözmek yerine sorun üretiyor AKP."
 
'Biz laikliği savunuyoruz' demenin yetmeyeceğini söyleyen Sezer, "Ona uygun davran demek de sanırım bizim hakkımız. Yargı da üzerine düşen görevi yaparken 'demokrasilerde parti mi kapanırmış' şeklinden herhalde suçlanmamalı. Yönetilenler kadar en az özellikle yönetenlerin de yasalara, anayasaya uyması gerekir" dedi.
 
Gül'ün davayla ilgili açıklamaları hakkında da görüşlerini dile getiren Sezer, "'Mecliste bu kadar çoğunluğu olan partiye kapatma davasının açılması ne getirir ne götürür' demiş. Tam da risk burada. Bu kadar çoğunluk varsa yasalara uymuyorsa, kim bilir sen Türkiye'yi nereye götüreceksin? Türkiye'yi sizin bu söylediğiniz duruş nereye götürür? Onun da hesabını iyi yapmamız gerekir" diye konuştu.

 Muhalefet partilerinin de gelinen bu son noktada payları olduğunun altını çizen Sezer, "Tabi bu arada sözüm ona bazı muhalefet partileri de sorunlara çözüm yerine askerle kavga ederek, başka tartışmalar yaratarak bugünkü gelinen noktanın Türkiye adına bir olumsuzluk olarak ortaya çıkmasına ne yazık ki katkı verdiler" dedi.
 
 Sezer, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, sağduyu ile yasalara uyarak demokrasi kuralları içerisinde sorunların çözülebileceğini, olgunluğa erişildiğini göstermenin tam da zamanı olduğunu, bu süreçte DSP'nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

 Sezer, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'AK Parti'nin laikliğe karşı eylemelerin odağı olduğu gerekçesiyle dava açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Odağı olup olmadığını saptamak yargının görevi ama laikliğe uygun davranmadığı, laikliği her vesile ile yaralayacak adımlar içerisinde olduğu AKP'nin çok açık. Başbakanın sözlerinde bu var. Ama yeri geldiğinde 'laikliğin güvencesi benim' diyor. Yani güvencesi isen güvencesi gibi davran demek hakkımız var.
 
 Ancak dediğimiz gibi parti kapatmanın sorunlara çözüm getirmediğini biliyoruz. Biz bu noktaya gelmesini istemezdik. Gelinen bu noktada hepimize sağduyulu davranmak düşüyor. AKP'nin de, onun gibi düşünenlerin de artık bu Türkiye'nin gerçeklerini göz önüne alarak hareket etmeleri gerekiyor. Mahkemenin sonucunu bekleyip göreceğiz. Türkiye'de demokrasi işleyecek, bundan en küçük şüphem yok. Türkiye, sorunlarına çareyi bulabilecek bir olgunluğa artık erişti. Yani sorunlara çözüm bulamayıp başka ümitlerle hayatını geçiren bir iktidara mahkum olmadığımız açık. Ama bunu söylerken tekrar ediyorum, buraya gelmesini istemezdik.
 
 
Sorunların demokrasi ve siyaset yoluyla çözülmesini isterdik. Ama demokrasi, yargı, yürütme ve yasama eşit bağımsız erklerdir. Yani ben yüzde 47 aldım. 'Yargıyı, anayasayı da tanımam' deme hakkı hiç kimsenin, hiçbirimizin yok" diye cevap verdi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜŞMAN ÇANAKKALE'Yİ HİLEYLE BİLE GEÇEMEDİ

"BEN ŞİMDİ SİYASET ÜSTÜ BİR İNSANIM"

AKP, TÜRKİYE'Yİ SATTI SAYIN SAVCI
»  GÜL,YASAKLANIRSA NE OLUR?
»  ERDOĞAN, KAPATMA'YA KARŞI AÇIKLAMAYI SİİRT'TEN YAPACAK
»  KAPATMA DAVASI DÜNYA BASININDA
»  "BAŞBAKAN 'DEĞİŞTİM' DEMİŞTİ, AMA"
»  LİSTE'NİN BAŞINDA ONUN İSMİ VAR
»  LİSTENİN BAŞINDA ARINÇ'IN İSMİ VAR
»  "BÜYÜK BİR AYIPLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
»  İŞTE AKP'NİN KAPATILMAYA İLK TEPKİSİ
»  GÜNAY:TÜRKİYE BUNLARLA HESAPLAŞACAK
»  REFAH PARTİSİ'DE AYNI NEDENLE KAPATILMIŞTI
»  AKP GENEL MERKEZİ'NDE HAREKETLİ DAKİKALAR
»  BAYKAL, GELİŞMELERİ EVİNDEN TAKİP EDİYOR
»  KAPATMA DAVASI'NDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
»  İŞTE KAPATMA DAVASINA KARAR VERECEK ÜYELER
»  İŞTE İDDİANAMEDEKİ KAPATMA GEREKÇELERİ
»  ABDULLAH GÜL DAHİL AKP'LİLER İÇİN SİYASİ YASAK İSTENİYOR
»  AKP'Yİ KAPATMA DAVASINA İLK YORUM
»  GÜL,DAVAYI NASIL YORUMLADI
»  İŞTE KAPATMA DAVASI'NIN KODLARI BU KONUŞMADA SAKLI
»  SINIR ÖTESİNDE PKK'YI PİTON YUTTU
»  FLAŞ.. FLAŞ.. YARGITAY'DAN AKP'YE KAPATMA DAVASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.