Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2251
EURO
37,9276
IMKB
9.254,000
ALTIN
2.918,700
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SORULARLA ERGENEKON OPERASYONU ( 2 )
SORULARLA ERGENEKON OPERASYONU ( 2 )
 
Ergenekonla ilgili tüm gelişmeleri ve tarihi geçmişini ve kimlerin niçin tertip haline getirildiğini Güneş Gazetesi yazarı Rıza Zelyut yazdı.
 
28.3.2008 - 00:20

RIZA ZELYUT
  Ergenekon operasyonunun siyasi bir girişim olduğunu mu söylüyorsunuz?
Görüntü açık biçimde böyledir. Çünkü; hükümete karşı tek etkili muhalefet, bu son operasyonda hedef tahtasına konulmuştur. Cumhuriyet Gazetesi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi, en başından beri AKP'ye ve bağlantılı olduğu dış güçlere karşı yayın yapmaktadır.

Bu konuda kanıtlar var mıdır?
Ergenekon adının verilmesinden tutunuz da bu operasyonun belli bir basın kesimine sızdırılmasına kadar her şey işin hukuki değil siyasi olduğunu gösteriyor. Gizli olması gereken bilgiler Fethullahçı Star, Yeni Şafak, Bugün, Taraf, Sabah gibi gazetelerde yayımlanarak kamuoyu kandırılıyor.
Belki bir bölümü iddianemede yer almayacak olan iddialar, iftiralar ortalıkta uçuştuğu halde savcılık bunları engellemek için uzun süre sessiz kaldı.
Ergenekon kanıtı olarak ileri sürülen belgeler ne kadar inandırıcı
Ergenekoncularla ilgili ilk ifadenin 2001 yılında Tuncay Güney'den alındığı biliniyor. Tuncay Güney'in bir sahtekar olduğunu; Fethullahçılar tarafından yetiştirildiğini bu köşede ortaya koydum. Silahlı terör eylemi ile ilgili ortada hiçbir belge yok. İşçi Partisi'nde Yargıtay krokisi ele geçirildi diyorlar. Bu krokinin ele geçirildiği, hükümetin korumacılığını yapan Fethullahçı Taraf Gazetesi'nde haber oldu. Meğer bu kroki bu Taraf'ı yayımlayan Alkım Yayınevi'nden İşçi Partisi'ne fakslanmış... Rezaleti görüyor musunuz?
Ama; Doğu Perinçek, Ferit İlsever, Serhan Bolluk, Adnan Akfırat tutuklandılar...
Bunlar serbest bırakılsaydı; kamuoyu hükümeti tefe kordu. Basına yansıdığı kadarıyla; bu isimlerin silahlı terör örgütü üyesi olduklarını gösteren belge olsaydı, bu çoktan malum gazetelerde yayımlanırdı.
İlhan Selçuk, asıl hedefin ordu ve yargı olduğunu söyledi
Doğrudur. AB ve ABD Türk ordusunu etkisizleştirmek istiyor. Bu yüzden hükümetle al gülüm ver gülüm içindeler. Türkiye'nin AB yanaşması yapılmasına yargı anayasal gerekçelerle karşı çıkıyor. AB medyasının tek ağızdan İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek gibi solcu aydınları faşist çete üyeleri gibi göstermesinin sebebi de budur.
Bu operasyonun uluslararası çatışmadan kaynaklanan yönü var mı?
Ergenekoncu diye suçlanan kişiler, Avrupa Birliği'ne ve ABD'ye karşılar. Türkiye'nin Rusya, Çin, Hindistan gibi büyük güçlerle Avrasya Toplumu oluşturmasını istiyorlar. Bu da hem AB'nin hem ABD'nin işine gelmiyor. Ergenekon terör örgütü adı altında işte bu muhalif kesim yok edilmek isteniyor.
Bununla ilgili somut bilginiz var mı?
Evet... evrazia.org sitesinden aktarılan bilgilere göre; Rus strateji uzmanı ve siyasetçi Aleksandr Gelgeviç Dugin; Ergenekon operasyonunda tutuklananların, orduda, politik çevrelerde ve kitle iletişim araçlarında Amerikan karşıtı tutum alan kişiler olduğunu söylüyor. Aleksandr Dugin, başta Doğu Perinçek olmak üzere; Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasını isteyenlere karşı bir operasyon yürütüldüğünü ileri sürüyor. Rus uzman; bu operasyonu, Atlantik güçlerinin Avrasya hareketine bir saldırısı olarak görüyor.
Öyleyse Ergenekon operasyonu ile AKP'nin kapatılma davasının ilgisi yok...
Evet... AKP, açılan kapatma davasını için 'Bizi bu silahlı terör örgütü kuran Ergenekoncular kapattırmak istiyor!' havası yaratmaya çalıştı. Polisin ve savcının tavrı; sızdırılan bilgiler de bu havayı destekledi.
Başbakan Erdoğan gerilen Türkiye'de sorumlu olarak basını gösteriyor...
Başbakan Erdoğan'ın bilinen taktiği budur. Türkiye'de kendi ideolojisini hakim kılmak için iki adım atar. Kamuoyu tepki gösterince bir adım geri çekilip direnenleri suçlar. Başbakan hakaret ederek, kışkırtarak ülkemizi keskin bir kutuplaşmaya itmiştir. Yarattığı gerilimin suçlusu olarak da bunu haber yapanları göstermesi; onun eski alışkanlığıdır.
Dün bazı kuruluşların yaptığı sağduyu çağrısının amacı neydi?
Amaç iyi ama hedef yanlıştı. Sivil toplum kuruluşları gerilimi yaratının hükümet olduğunu söylemedikten sonra sorun çözülmez. Rifat Hisarcıklıoğlu da hükümetin has adamı olarak bunu zaten söylemez; söylemedi de...
Bu davadan ne çıkar?
Adalet; belgelere dayanarak karar vereceğinden en sonunda bu işe adı bulaştırılan pek çok ismin beraat edeceğini söyleyebilirim.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN GERİ ADIM CEVABI

"BEN PAZARLIK ETMEM, ÇIKSINLAR, YANLIŞ YAPTIK DESİNLER"

BAKAN ADINI BİLMEYEN TEK TİP YARIŞMACILAR
»  RUS LİDER JİRİNOVSKİ: MERAK ETMEYİN AKP KAPATILMAYACAK
»  İŞTE TÜRKİYE'DE GELİNEN SON NOKTA..!
»  MECLİS'TE SOSYAL GÜVENLİK DÜELLOSU
»  YAZICIOĞLU DA ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ÇIKTI
»  KÖŞK' ZİRVESİNDE, "SAĞDUYU' YOK
»  UKRAYNA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ, 12 KAYIP
»  "BAŞBAKAN SOSYAL GÜVENLİK YASASINI OKUDUMADI"
»  GÜL İLE BAYKAL NE KONUŞTU?
»  AP'DEN ŞOK TÜRKİYE RAPORU
»  TSK KOBRA İSTİYOR, ABD VERMİYOR
»  MECLİS'TE DARBECİ KAVGASI
»  GÜL-BAYKAL GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
»  OTOBÜSLERDE AYAKTA YOLCULUĞA SON
»  KÜSTAH BULGARLAR, ERDOĞAN'I KONUŞTURMADI
»  GÜL, CUMHURİYET'E AÇTIĞI DAVADAN VAZ GEÇTİ
»  FETULLAH GÜLEN DÖNÜYOR MU?
»  BİR SAĞDUYU ÇAĞRISI DA HAŞİM KILIÇ'TAN
»  AKP'DE İKNA YEMEKLERİ
»  AHMET ALTAN'DAN AKP'YE:" SAKIN UZLAŞMAYIN"
»  TÜSİAD'DAN TOPTAN'A SÜRPRİZ ZİYARET
»  BAHÇELİ'NİN DEĞİŞEN KAPATMA FİKRİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.