Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0734
EURO
37,9039
IMKB
9.758,000
ALTIN
2.815,090
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SPOR POLİSİ GELİYOR...
SPOR POLİSİ GELİYOR...
 
Futbol Federasyonu'nun, kulüp temsilcileriyle yaptığı toplantıdan radikal kararlar çıktı. Artık numarasız biletle girişe izin verilmeyecek. İçişleri Bakanlığı'ndan silah taşımayan 'Spor Polisi' istenecek. Stat merdivenleri boşalmadığı takdirde maç başlamayacak. Kulüpler deplasman ve bilet organizasyonu yapmayacak.
 
2.12.2004 - 23:37
 

Birinci Süper Lig kulüp başkanlarıyla İstanbul'da yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunanan Bıçakcı, futbolun geleceğini tehdit eden şiddet olaylarının herkesi kaygılandırdığını belirterek, “Futbol bir avuç çeteye teslim olamaz. Futbol rant elde etmek için tribünleri kuşatanların da tutsağı olamaz. O çetelerin belini kıracağız” dedi.

Futbolda bu olayları yok etmek için kararlı olduklarını vurgulayan Levent Bıçakcı şunları söyledi:  “Yılların ihmaliyle gelişen, günlük tepkilerle geçiştirilen, bazı çevrelerin hoşgörüsüyle beslenen bu iğrençlikleri artık sadece nefretle karşılamak değil, yok etmek kararlılığındayız. Futbol ailesinin kurumsal yöneticileri olarak biz, her türlü sorumluluğu almak ve yerine getirmek için bu görevleri üstlendik. Azimliyiz, kararlıyız ve hazırlıklıyız. Şiddeti tribünden kovacağız. Futbolu güven ve huzur ortamıyla buluşturacağız” 
    
"SÖZ VERİYORUM"
   
Levent Bıçakcı, "Şundan hepiniz emin olun. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Kimseye ayrıcalık yapılmayacak, ödün verilmeyecek. Devlet, kulüpler ve kamuoyu ile mutabıkız. Olayların önüne geçilmesi adına her türlü destek verilecek. Bu ilkel sahneleri artık hiç kimse görmek istemiyor. Zor bir dönemi yaşıyoruz ama üstesinden geleceğiz. El ele vererek, futbola musallat olan bu baş belalarını tribünlerden defedeceğiz. Söz veriyorum; korkuyu, endişeyi dağıtacak, tribün terörünü kökünden kazıyacağız”  dedi.

Alınacak önlemler şöyle:
    Futbol Federasyonu'nun alacağı önlemler:

    1. Sporda şiddetin ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin yasanın uygulanmasında ortaya çıkan sorunların giderilmesine yönelik bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu grubun hazırlayacağı rapor Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na sunulacaktır.
    2. Yapılacak düzenlemede statlarda güvenliğin emniyet güçleri tarafından sağlanması uygulamasının devam etmesi istenecektir. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı'ndan 'Spor Polisi' adı altında özel eğitim görmüş, özel kıyafetli ve stat içerisinde silah taşımayacak bir güvenlik birimi isteğinde bulunulacaktır. Kulüplerin bu alandaki sorumluluklarının, tribünlerde yer gösteren ve güvenliği zedeleyecek davranışları spor polisine iletecek özel hizmet görevlilerinin istihdamıyla sınırlandırılması istenecektir. Ancak stat içerisinde meydana gelebilecek olaylara müdahale edebilecek tam teçhizatlı yeterli sayıda polisin statlarda belirlenen yerlerde beklemesi talep edilecektir.
    3. Maçlardaki güvenlik konseptinin belirlenmesi ve uygulanması için yapılan eş güdüm toplantısı maç sabahı saat 09.30'da başlayacaktır.
    4. Bilet basım ve dağıtım organizasyonu yapan şirketler 5149 sayılı yasanın 8'inci maddesindeki federasyon yetkileri gereğince uyarılacak ve bu yasadan doğan denetim ve düzenleme yetkisi federasyon tarafından kullanılacaktır.
    5. Stat içinde görev yapanların görev yetki ve alanlarına uygun bir akreditasyon sistemi bütün kulüpler için federasyon tarafından hazırlanacak ve futbol sezonunun ikinci yarısında uygulamaya konulacaktır.
    6. Kulüp lisans kriterleri çerçevesinde statların güvenlik konsepti yeniden gözden geçirilecek ve tespit edilecek eksikler sezon arasında giderilecektir.
    7. Federasyon temsilcisinin koordinasyonu altında stat içinde emniyet konularının takibinin yapıldığı koordinasyon merkezi oluşturulacaktır. Halen kulüp lisans kriterleri arasında varolan bu düzenleme yeniden gözden geçirilecektir.
    8. Görevli federasyon temsilcisi, stat merdivenleri boşalmadığı takdirde maçın başlamasına izin vermeyecektir. Maç sırasında merdivenlerin boş olup olmadığı kontrol edilecektir.
    9. Federasyon temsilcisi turnikelerden toplam geçiş sayısını maçın devre arasında rapor olarak alacaktır.
   
KULÜPLERE DÜŞEN GÖREVLER
   
    Futbol kulüplerine düşen görevler:
    1. Toplu bilet satışına yasak getirilecektir.
    2. Kulüpler taraftarlarını deplasmanlara götürmeyecek ve onlar için bilet organizasyonunu üstlenmeyecektir.
    3. Kombine kart satın alanların kimlik verileri ilgili kulüp tarafından toplanacak ve bu kartlarda kesinlikle oturma yerlerinin numaraları yer alacaktır.
    4. Akreditasyon sistemi her maçta uygulanacaktır. Akreditasyon kartları müsabaka eş güdüm toplantısında ev sahibi kulüp tarafından dağıtılacaktır.
    5. Stat içi ve dışı güvenlik kamera sistemleri UEFA normlarına uygun hale getirilecektir.
    6. Turnikeler birden fazla kişinin birlikte geçişine olanak vermeyecek ve kesinlikle yer numarası olmayan biletlerle dönmeyecek teknik özelliklere sahip hale getirilecektir. Kaçak geçişleri önleyecek yapısal önlemler alınacaktır.
    7. Stat turnikeleri kapasitenin dolmasıyla otomatik kilitlenen şekle dönüştürülecektir.
    8. Görevli kapıları da turnikeyle geçiş yapılmasını sağlayacak şekilde donatılacak ve bu turnikeden içeri giren görevli sayısı toplam biletli seyirci sayısına dahil edilecektir.
    9. Müsabaka sırasında Federasyon Temsilcisi, Müsabaka Güvenlik Amiri ve Stat Amiri / Müdürü ile görevliler arasında ortak iletişimin yapılabileceği teknik donanım ev sahibi kulüp tarafından sağlanacaktır.
    10. Tribünlerde görev yapacak emniyet görevlilerinin oturacağı koltuklar, üzerlerine “P” harfi yazılmak suretiyle ayrılacak ve bu koltuklar kesinlikle satılmayacaktır.
    11. Kulüplerin stat çevrelerine dış güvenliğe ilişkin fiziki engeller koymaları konusunda genel düzenlemeye gidilecektir.
    12. Kulüp lisans kriterleri çerçevesinde kulüplerin emniyetten statlar için “emniyet yeterlilik” belgesi alma zorunluluğu getirilecektir.
    13. Bütün koltuklar numaralandırılacaktır. Devre arasından itibaren numaralandırılmamış koltuk kalmayacaktır.
    14. Bilet satış noktaları kesinlikle güvenlik kuşakları içinde olmayacaktır.
    15. Stat içinde ve çevresinde alkollü içki satışına izin verilmeyecektir.
   
EMNİYET GÜÇLERİNİN SAĞLAYACAĞI DESTEK
   
    1. Her stat için emniyet tarafından bir güvenlik planı hazırlanacaktır. Bu planda polisin stat içindeki yerleşim planı ve tribünlerde görev yapacak polis sayısı açıkça belirtilecektir.
    2. Tribünlerde görev yapan emniyet görevlileri seyirciler tarafından ayırt edilebilir özel kıyafet giyeceklerdir.
    3. Güvenlik aramaları yoğunlaştırılacak, teknik donanımlı cihazlarla kapılarda arama yapılacaktır. Buna ilişkin altyapı hızla oluşturulacaktır.
    4. Stat dışı güvenlik önlemleri maç süresince hiçbir koşulda gevşetilmeyecek, dış güvenliği sağlayan polisler bulundukları noktaları maç boyunca terk etmeyeceklerdir.
    5. Stat kapıları maç bitmeden önce açılmayacak, yalnızca dışarıya çıkmak isteyen seyircilere bu imkan sağlanacaktır.
    6. Statlara biletsiz girişin kesinlikle önüne geçilecektir. Emniyet güçleri biletsiz kişilerin güvenlik çemberini geçmesine izin vermeyecektir.
    7. Üzerinde numara bulunmayan biletler toplanacak, bu biletleri taşıyan kişiler tribünlere alınmayacaktır. Merdiven aralarının boş kalması sağlanacak.

Levent Bıçakcı, sahalarda ve tribünlerde gerginliği azaltmakta basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü, verdikleri mücadeleye spor basınının da tam olarak destek vereceğine inandığını sözlerine ekledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE KUPASI KURALARI ÇEKİLDİ...

TACİZ, TECAVÜZ, DOPİNG, RÜŞVET !!İŞTE HALTERDEKİ REZALETİN BANT KAYITLARI !!

BEŞİKTAŞ SON 10 DAKİKADA ÇÖKTÜ 1-1
»  ŞENOL GÜNEŞ'TEN TRABZONSPOR'A RET...
»  GS'DE ŞOK ! ÜMİT KARAN GALATASARAY'DAN AYRILMA KARARI ALDI
»  İŞTE İSTANBUL'DAKİ ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇININ LOGOSU !!!
»  VE ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR'A GELİYOR...
»  GENÇLERBİRLİĞİ, GALATASARAY'I GÖZÜNE KESTİRDİ...
»  İLHAN MANSIZ HERTA BERLİN İLE İDMANLARA BAŞLADI...
»  SÜREYYA AYHAN'DAN ERTELEME RESTİ...
»  NOBRE: UEFA KUPASI BİZİM !!
»  HAGİ, CİMBOM'U TERCİH ETTİ...
»  BEŞİKTAŞ'TA ZİYA DOĞAN KONUŞULUYOR...
»  TEPKİ VE KORKU TRİBÜNLERİ BOŞALTTI!!
»  BEŞİKTAŞ 10 KİŞİYLE KAZANDI 4-2
»  MALATYASPOR EVİNDE GENÇLERBİRLİĞİ'NE YENİLDİ, SİVASSPOR YİNE LİDER, İŞTE 1. VE 2.LİG MAÇ SONUÇLARI
»  TRABZON'DA ŞENOL GÜNEŞ SESLERİ...
»  FENER, DİYARBAKIR'A 3 ATTI, BİR O KADAR DA KAÇIRDI 3-0...
»  SON HABER..... VE ZİYA DOĞAN İSTİFA ETTİ...
»  GALATASARAY'A YENİLEN A.GÜCÜ REHA KAPSAL'I GÖNDERDİ. GÜÇLÜLER'İN YENİ HOCASI KİM ?
»  RİZESPOR'UN ÇIKIŞI SÜRÜYOR...
»  TRABZON'A KONYA ÇELMESİ 1-1
»  OKTAY AZERBAYCAN YOLCUSU
»  İSPANYOL HOCA TAKIMINA GÜVENİNİ YİTİRMEMİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.