Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0786
EURO
38,1029
IMKB
9.880,000
ALTIN
2.827,420
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE İSTANBUL'DAKİ ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇININ LOGOSU !!!
İŞTE İSTANBUL DAKİ ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇININ LOGOSU !!!
 
İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 25 Mayıs 2005 tarihinde yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi Finali'nin logo ve bilet tanıtımı yapıldı.
 
1.12.2004 - 17:39

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan tanıtım toplantısına UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, (A) Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Galatasaraylı futbolcu Bülent, Fenerbahçeli oyuncu Mehmet ve İstanbulsporlu Saffet, Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Onur Belge ile diğer davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik, 2005 yılının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, '2005 yılı yalnız İstanbul ve Türk futbolu için değil, tüm dünya futbolu için önemli bir gün. Bu yılda Şampiyonlar Ligi'nin 50. final maçı yapılacak. Bu karşılaşma UEFA'nın amiral gemisi niteliğini taşıyor' diye konuştu.


25 Mayıs 2005 tarihinde milyonlarca seyircinin dikkatinin İstanbul'da olacağını kaydeden Erzik, şunları söyledi:
'Futbol Federasyonu buna talip olduğunda çok memnun kalmıştık. Avrupa'nın bu bölgesinde daha önce final maçı yapılmamıştı. Türkiye olarak daha önce bazı organizasyonlara evsahipliği yapmıştık. 12 yıl sonra UEFA'da bir organizasyon Türk futbol sahalarına geri dönüyor. Bu nedenle dönüş muhteşem oldu diyebiliriz. UEFA, ne olursa olsun organizasyonlarda kalite bekler. Uzun yıllar unutulmayacak bir final organizasyonu yapmak UEFA'nın isteği. İşe dahil olan herkesin bu nedenle özenli çalışması önemli.' UEFA ve organizasyon temsilcilerinin İstanbul ile ilgili olumlu izlenimler edindiğini vurgulayan Şenes Erzik, 'Amacımız İstanbul'un prestijini artırmak ve cazibesine güç katmak' dedi.
Final maçı için hazırlanan logo konusunda da bilgi veren Erzik, 'Logoda Türk bayrağının rengi, Osmanlı İmparatorluğu motifleri, egzotik temalar ve Şampiyonlar Ligi kupası yeralıyor. Artık geri sayım başladı. 181 gün sonra final maçı yapılacak. Top yuvarlanmakta' diyerek sözlerini tamamladı.
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ise Şampiyonlar Ligi'ne evsahipliği yapmanın kendilerine gurur ve heyecan verdiğini ifade ederek, 'Logo ve bilet tanıtımı ilk kez oluyor. UEFA yetkilileri böyle bir talepte bulundu. Hazırlıklarımız sürüyor. En iyi final organizasyonunu yapmak istiyoruz' dedi.

FİNAL MAÇININ LOGOSU
Toplantıda konuşmaların ardından final maçı için hazırlanan logonun tanıtımı yapıldı.
Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Proje Müdürü Sami Çölgeçen, UEFA'nın hazırladığı özel logonun aylar süren çalışmalar sonucu belirlendiğini söyledi.
Çölgeçen, logoyu hazırlayan ekibin defalarca İstanbul'a gelip kentin motiflerini incelediğini vurgulayarak, şunları söyledi:
'Son derece gizli hazırlanan logo, bünyesinde Türk bayrağını, Türk motiflerini, Osmanlı süslemelerini ve Şampiyonlar Ligi'nin dev kupasını barındırıyor. Logo hazırlanırken Türk Bayrağı'nın ay-yıldızı, Şampiyonlar Ligi kupası, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra zengin renkler, halılar ve Osmanlı kaligrafisi kullanıldı. Bu motifler biraraya getirilerek 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi Final maçının logosu oluşturuldu. Logonun temasında gurur, özel, dokunaklı ve tutkulu temalar dikkate alındı. Bu logo 25 Mayıs finaline kadar tüm şehir süslemelerinde, biletlerin üstünde, statta ve hatıra eşyalarında kullanılacak.'

BİLETLER
Final maçı için satılacak biletlerin yapısı da toplantı sırasında tanıtıldı.
Yine proje müdürü Sami Çölgeçen'in bilgi verdiği biletlerde, logoda yer alan motiflere yer verildi.
Çölgeçen, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kapasitesinin 80 bin olduğunu dile getirerek, 'Bu çeşitli nedenlerle 69 bin kapasiteye düşecek. 20'şer bin bilet final oynayacak takımların taraftarlarına ayrılacak. 7 bin 200 bilet uluslararası seyircilere satılacak. 7 bin 200 bilet ise yerel seyirci için satışa sunulacak. Bunun yanında UEFA futbol ailesi için 14 bin 600 bilet ayrılacak. Biletlerin en ucuzu 20 euro, en yükseği ise 150 euro olacak. Satışa çıkarılan biletler için 6 ve 31 Aralık tarihleri arasında federasyona başvuru yapılabilir. Başvurular federasyonun resmi internet sitesi olan 'www.tff.org'da yapılacak. Biletlerin diğer yarısı ise UEFA'nın resmi sitesi tarafından satılacak. Eğer başvurular bilet sayısından fazla olursa kura çekimi yapılacak.' Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, sembolik olarak büyük bir bileti İstanbul takımlarından Galatasaraylı Bülent, Fenerbahçeli Mehmet ve İstanbulsporlu Saffet'e verdi.
Öte yandan, Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda bu akşam Standart Liege ile yapacağı maç nedeniyle kampta bulunan siyah-beyazlı futbolculardan toplantıya katılan olmadı.
Diğer yandan final maçına 50 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Bunların 40 bininin günübirlik İstanbul'da olacağı açıklandı.

FİNAL MAÇI ÖNCESİ VE SONRASI ORGANİZASYONLAR
Final maçı öncesi ve sonrası çeşitli organizasyonlar düzenlenecek.
Organizasyon çerçevesinde 21-22 Nisan tarihlerinde Starball Turnuvası organize edilecek. Kupa, geçen sezon şampiyon olan Portekiz'in Porto takımının temsilcisi tarafından İstanbul'a getirilecek ve UEFA'ya teslim edilecek. UEFA yetkilileri de 1 ay süre için kupayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teslim edecek. Bu süre içinde İstanbul'daki çeşitli belediyeler etkinlikler düzenleyecek.
Ayrıca kupa halkın ziyaretine açılacak ve halkın kupayla fotoğraf çektirmesi sağlanacak.

30 MİLYON EURO KATKI BEKLENİYOR
Final maçının İstanbul'a ekonomik katkısının 30 milyon euro civarında olacağı açıklandı.
Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Proje Müdürü Sami Çölgeçen, final maçının yöreye katkısının 30 milyon euro olmasını tahmin ettiklerini vurgulayarak, 'Bilet satışlarından da KDV geliri olarak 750 bin Euro bekliyoruz' dedi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VE ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR'A GELİYOR...

GENÇLERBİRLİĞİ, GALATASARAY'I GÖZÜNE KESTİRDİ...

İLHAN MANSIZ HERTA BERLİN İLE İDMANLARA BAŞLADI...
»  SÜREYYA AYHAN'DAN ERTELEME RESTİ...
»  NOBRE: UEFA KUPASI BİZİM !!
»  HAGİ, CİMBOM'U TERCİH ETTİ...
»  BEŞİKTAŞ'TA ZİYA DOĞAN KONUŞULUYOR...
»  TEPKİ VE KORKU TRİBÜNLERİ BOŞALTTI!!
»  BEŞİKTAŞ 10 KİŞİYLE KAZANDI 4-2
»  MALATYASPOR EVİNDE GENÇLERBİRLİĞİ'NE YENİLDİ, SİVASSPOR YİNE LİDER, İŞTE 1. VE 2.LİG MAÇ SONUÇLARI
»  TRABZON'DA ŞENOL GÜNEŞ SESLERİ...
»  FENER, DİYARBAKIR'A 3 ATTI, BİR O KADAR DA KAÇIRDI 3-0...
»  SON HABER..... VE ZİYA DOĞAN İSTİFA ETTİ...
»  GALATASARAY'A YENİLEN A.GÜCÜ REHA KAPSAL'I GÖNDERDİ. GÜÇLÜLER'İN YENİ HOCASI KİM ?
»  RİZESPOR'UN ÇIKIŞI SÜRÜYOR...
»  TRABZON'A KONYA ÇELMESİ 1-1
»  OKTAY AZERBAYCAN YOLCUSU
»  İSPANYOL HOCA TAKIMINA GÜVENİNİ YİTİRMEMİŞ
»  GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ HAGİ SONUÇTAN MEMNUN...
»  CİMBOM ŞÜKÜR'LE GÜLDÜ !!
»  DAUM'DAN TÜRK BASINI'NA ELEŞTİRİ... ALMAN TEKNİK HOCA NEYE TAKTI ?
»  Ş.BÜKREŞ BEŞİKTAŞ'I YENDİ LİDER OLDU...
»  BEŞİKTAŞ, BÜKREŞ'TEN ELİ BOŞ DÖNÜYOR...
»  CİHAT İÇİN OYNA BEŞİKTAŞ !
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.