Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1169
EURO
38,2322
IMKB
9.970,000
ALTIN
2.915,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SUÇU VE SUÇLUYU AÇIKLADIN SORUŞTURMASI
SUÇU VE SUÇLUYU AÇIKLADIN SORUŞTURMASI
 
Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ, kendisine ulaşan hayali ihracat, rüşvet ihbarlarının müsteşar tarafından soruşturulmasına izin verilmemesi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na dosyaları gönderdi. "Makam atladı" diye Demirağ önce görevden alındı, ardından hakkında soruşturma başlatıldı.
 
1.10.2008 - 06:05

GÜMRÜK Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yapılan hayali ihracat, rüşvet ve yolsuzluk ihbarlarının, müsteşarlık tarafından soruşturulmasına izin verilmemesi üzerine dosyaları Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderen Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ, "makam atladığı" gerekçesiyle önce görevinden alındı, ardından da soruşturma açıldı.

Teftiş Kurulu Başkanlığı döneminde, değişik firmalarla ilgili yaklaşık 770 milyon dolarlık hayali ihracat yapıldığına ilişkin ihbarlar üzerine soruşturma onayı almak isteyen Başkan Erdener Demirağ'a, ihbarı yapan kişinin adresinin belli olmadığı gerekçesiyle soruşturma onayı verilmedi. Bunun üzerine Demirağ, Gümrük Müsteşarlığı'nın bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı yerine makam atlayıp ihbar mektuplarını ve bununla ilgili yaptıkları çalışmaları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Böyle bir yazışmadan, Yargıtay Cumnhuriyet Başsavcılığı'nın yazısı üzerine haberdar olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teftiş Kurulu Başkanı hakkında "müracaat ve şikayet hakkını ihlal ettiği" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Önce görevden alındı, ardından soruşturma açıldı

Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ, Gümrük Müsteşarıyla yapılan bir toplantıda tartıştı. Şikayet konusunu da gerekçe yapan Gümrük Müsteşarlığı, Erdener Demirağ'ın görevden alınması için harekete geçti. Demirağ, görevinden alındı. Ardından, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Gürbüz ile Müfettiş Yüksel Yılmaz tarafından "makam atlayarak şikayette bulunduğu" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Müfettişlerin, savunmasını aldığı Teftiş Kurulu eski Başkanı Erdener Demirağ, "Kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmamayı ihmal edenh veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisinin, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasının" öngörüldüğünü belirtti.

İhbar, Mersin Gümrükleriyle ilgili

Türkiye'den Cezayir'e yapılan ihracatla ilgili önemli iddialar içeren ihbar mektubunun, Mersin Gümrük ve Muihafaza Başmüdürlüğü ile bazı amir ve memurların yanı sıra, İzmit Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün sahte belge düzenlettiririlerek antrepo açılmasıyla ilgili olduğu öğrenildi. "Çok gizli" kaydıyla Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen bu yazı daha sonra Devlet Bakanlığı'nha gönderildi.

Başbakanlık Başmüfettiş Turgay Samur, iddialarla ilgili soruşturma onayı vermeyen Gümrük Müsteşarı hakkında "soruşturma izni verilmesi"ni, müfettiş Yılmaz Yüksel ise "soruşturma izni verilmemesi" yönünde görüş bildirdi. Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati

Yazıcı da, müfettixş Yılmaz Yüksel'in görüşü doğrultusunda, müsteşar hakkında soruşturma izni vermedi.

Teftiş Kurulu eski Başkanı Erdener Demirağ, 15 Eylül'de alınan ifadesinde, soruşturulması gereken iddiaların çok önemli olduğunu, aynı kişinin geçmişte yaptığı ihbarlarla sonucu yargılanan üst düzey bürokratlar bulunduğunu öne sürdü.

Saygı Öztürk/Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SALI GÜNÜ BU İŞ BİTECEK

KILIÇDAROĞLU'NUN SİTESİ'Nİ ONLAR HACK'LADI

GOOGLE'DEN MEVLANA SÜRPRİZİ
»  ADSL'DE ESKİ ABONELERE 'TURBO İNDİRİM' ALDATMACASI
»  KAYIP TRİLYON'DA GÜL'Ü KURTARAN FORMÜL
»  BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
»  UZMANLARDAN, BAYRAMLIK BESLENME RECETESİ
»  HAKAN ŞÜKÜR'E AKP'DEN İLGİÇ TEKLİF
»  "68'LİYİM, EYLEMCİYİM"
»  HAYRETTİN HOCAM BU SORULARIN CEVAPLARI NE?
»  ASKER, TAM YETKİ İSTİYOR
»  AKP,CHP'NİN "HODRİ MEYDAN" RESTİNİ GÖREMEDİ
»  RUS KIZLAR ERKEKLERİ TACİZ EDİNCE ORTALIK KARIŞTI
»  DENİZ FENERİ LANETLİ FENER HALİNE GELDİ
»  GENELKURMAY SİTESİN'DE "BÖLÜCÜ" DÜZENLEMESİ
»  BAHÇELİ, OLAYLARA ANCA VAKIF OLABİLDİ
»  DTP, ASKERDEN GICIK KAPIYOR!
»  "SEN ÇEKİL ARADAN GENEL BAŞKAN'IN GELSİN"
»  "AKP HAKİM VE SAVCILARI FİŞLİYOR"
»  TANIMADIĞI ŞİRKET MÜFETTİŞ RAPORUNDA ÇIKTI
»  TETİKÇİLER HZ.PEYGAMBERİN TÜRBESİ İÇİN YAZAMIYOR
»  "VAAZLARIYLA SOYDULAR"
»  TUHAF ÖNERİ! 'BEŞİKTAŞ'IN RENGİ PEMBE OLSUN'
»  TAVACI RECEP USTA KONUŞTU: 'NE RÜŞVETİ KARDEŞİM'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.