Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,0300
EURO
43,2725
IMKB
9.381,000
ALTIN
3.959,590
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Simit Zammı Yolda
Simit Zammı Yolda
 
Vatandaş iğneden ipliğe her gün zam yağmuruna maruz kalıyor, simit için de zam yolda... Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Delibaş, "Simidin 20 lira olmasını bekliyoruz" dedi.
 
9.4.2025 - 00:00

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarının maliyetleri karşılamadığını belirterek, simidin önümüzdeki aylarda 20 lira olmasını beklediklerini açıkladı.

Delibaş, simit üreticilerinin her sattığı simitten zarar ettiğini, bu zararın çay ve poğaçadan karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvuruların yanıtsız kaldığını, bunun da sektördeki sıkıntıyı artırdığını vurguladı.


Delibaş, simit fiyatlarına yapılan zammın, işçi ücretlerinin karşılanabilmesi, hammaddelere gelen zamlara ve kiraya yapılan artışa bağlı olarak gerekli olduğunu belirtti.

Delibaş şöyle konuştu:


"Biz, ilkokul çocuklarının simide, poğaçaya ulaşabilmesi için kendimizden bir fedakarlık yaptık. Simidin maliyeti normalde 18 lira 80 kuruş. KDV ile 20 liranın üzerine çıkıyor. Yani simitçi, her sattığı simitten 5 lira zarar ediyor. Tabii ki ham maddelere gelen zammları biz de simit fiyatlarına yansıtmak zorundayız. Ticaret Bakanlığına yazılarımızı yazdık. Önümüzdeki aylarda simitin 20 lira olmasını bekliyoruz.

Şu an simitten para kazanılabilmesi için, bir işletmenin hayatını devam ettirebilmesi için simit fiyatının 30 lira olması gerekiyor. Çünkü şu an simitin satışı 15 lira diyoruz ama maliyeti 20 lira. Neden 30 lira olmasını istiyoruz? Çünkü simitçi her sattığı simitten zarar ediyor. Zararı da çaydan, poğaçadan karşılıyor. Bakanlıkla da bu konuda sürekli görüşüyoruz. Şu an siyasete kurban olmuş bir meslek var. Biz onun ceremesini çekiyoruz. İnşallah siyasetçiler düzgün siyaset yapar, biz de bu düzenden kurtuluruz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sınır Kapısı'nda Rüşvet Operasyonu

Okullarda Yaz Tatili Erkene Çekiliyor

Ankara'ya Yeni Metro Hatları
»  Survivor Murat Ceylan'ın Sürpriz Aşkı
»   Cem Yılmaz, X Hesabını Kapattı
»  Buzlanma ve Zirai Don Beklentisi
»   Sakarya'da Komşu Kavgası,5 Ölü 5 Yaralı
»   Uçak Biletlerinde Yeni Dönem
»  Kalp Krizinde ilk 5 Dakikaya Dikkat
»  Kızılcık Şerbeti'nde Pembe' Şoku
»  Demansı Önlemenin 10 Basit Yolu
»  İstanbul Havalimaninda Büyük Operasyon
»  Ankara'da Dolu Yağışı Hayatı Felç Etti
»  Zehirli Dönere Uzman Yorumu
»  Onbir İle sağanak ve Fırtına Uyarısı
»  Avrupa Güzelinin Feci Ölümü
»  Kocaeli'nde Tavuk Döner Kabusu
»  Cem Yılmaz'dan TRT'ye'Aybüke' Tepkisi
»  Mersin'de Sokaklar Göle Döndü
»  Nevruz Resmi Bayram mı Oluyor?
»  Bakan Bolat'tan Alışveriş Çağrısı
»  ESK Genel Müdürü Hayatını Kaybetti!
»  Volkan Konak'ın Hayran Bırakan Yanı
»  Teğmen Ebru Geri Dönüş Davası Açtı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.