Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,5486
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.872,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SİGORTACILARA GÖRE TUZLA RİSKLİ
SİGORTACILARA GÖRE TUZLA RİSKLİ
 
SİGORTA şirketleri, önceki yıllarda da Tuzla’daki tersanelerden ciddi sigorta talebi geldiğini belirterek, hem yurtdışından reasürans teminatı bulamadıkları hem de riskli olduğu için ne tersaneleri ne de çalışanları sigortalamadıklarını söylüyorlar
 
26.5.2008 - 07:59
SON iki yılda arda arda işçi ölümleri ile gündeme gelen Tuzla tersaneleri, sigortacılar için de birinci derece riskli bölge ilan edildiğinden, hem tersaneler hem de çalışanlar sigorta teminatı verilmiyor. Sigortacılar, daha önceki yıllarda da tersanelerin sigortalanması için kendilerine talep geldiğini, ancak yurtdışından reasürans teminatı bulunamadığından sigortalamadıklarını belirterek, son yaşanan olaylardan sonra ise Tuzla’daki tersanelere hiçbir sigorta teminatı verilemeyeceğini söylüyorlar. Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, riskleri ölçebildikleri, yönetebildikleri ve karşılığında da prim alabildikleri sürece herşeyi sigortalayabileceklerini ifade ederek, ancak Tuzla tersaneler bölgesinin çok özel bir durumu olduğunu kaydetti.

Temel sorun iş güvenliği

Fırat, Aviva Sigorta olarak bölgede teminat vermediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bildiğiniz gibi şu anda Tuzla Tersaneler bölgesi tarihinin en yoğun dönemini yaşıyor. Bu sebeple bize yoğun bir şekilde birkaç yıl önce sigorta talepleri geldi. Ancak en temel nokta, bölgedeki iş güvenliği konusuydu. Tersanelerde çalışan işçilerin çok büyük kısmı tersanelerin çalışanları değil, tersanelere taşeron olarak iş yapan kurumların personeliydi. Kurumsal kimliği olmayan, usta-işçi mantığı ile ucuz yolla tersanelere iş yapmaya çalışan kişilerden oluşan bu gruplar, iş güvenliğinden tamamen uzaktırlar. Bugün o bölgede çalışan işçilerin sayısını herhangi bir resmi kurumdan tespit ettirmeye kalksanız eminim her kurumdan başka başka rakamlar elde edersiniz. Bu da görüntüde büyük yatırımların olduğu tersanelerin arkasında kurumsal kimlikten uzak grupların olduğunun bir kanıtıdır. Bu sebeple biz bölgede işveren mali mesuliyet veya ferdi kaza sigortası teminatlarını verebilmek için karşımızda iş güvenliğine inanan, bu konuda risklerini yönetmek adına aksiyon alan bir kurum görmek isteriz."

Depremde en riskli bölge

Ertan Fırat, Tuzla’daki tersaneleri sigorta kapsamı içine almamalarının bir başka nedeninin de ağır iş makinelerinin makine kırılması riski taşıdığı ve daha da önemlisi potansiyel İstanbul  depreminde bu bölgenin en riskli bölgelerin başında geldiğini sözlerine ekledi.

Ergo İsviçre Sigorta Genel Müdürü Murat Balcı ise çalışanların sağlıkları ve hayatları açısından tersanelerin normalin çok üzerinde risk ihtiva eden faaliyet kollarından biri olduğunu belirterek, "Yıllar içinde bu tür işletmelere gerek ferdi kaza, gerekse işveren mali sorumluluk sigortaları teminatı veren sigortacıların neticelerinin çok iyi olmadığı biliniyor. Tabii ki, burada tersanelerdeki olumsuzlukların dışında sigortacıların riske uygun fiyatlandırma yapmamış olmaları da etken" dedi.

Standartlar karşılanmalı

Murat Balcı, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tersane çalışanlarına teminat vermemenin işin kolayına kaçmak olacağını da vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerekli tedbirler alındıktan sonra sigorta yapılır. Bu sayede sigortacılar da tersanelerdeki çalışma koşullarının iyileştirilmesine en azından tespit ve tecrübeleriyle katkıda bulunur ve çalışma koşullarını çağdaş standartlara ulaştıran tesisleri bir vesile ile de destekleyebilirler. Bizden tersane çalışanları için örneğin ferdi kaza teminatı talep edildiğinde konuyu detaylı bir şekilde inceliyoruz. Söz konusu tersaneyi pek çok farklı risk kategorisi açısından değerlendiriyoruz. Bunun sonucunda öngördüğümüz standartları karşıladığını tespit ettiğimiz tersane için fiyat çalışması yapıyoruz."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNİVERSİTE DOĞAL GAZ BULDU ABD'Lİ ŞİRKET KAPATTIRDI

SABAH GAZETESİ YAZARI BAYANI YATAĞA ATAN KİM?

GÖKÇEADA AÇIĞINDA DOĞAL GAZ BULUNDU
»  DSP LİDERİ SEZER'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  BAŞBAKAN İSTERSE ÖDENEKTE ÇIKAR İSKELEDE YAPILIR
»  ŞENER'DEN BİR SÜRPRİZ DAHA
»  9 MİLYON DOLARI GÖTÜRDÜLER ZAMAN AŞIMINDAN YIRTTILAR
»  ERBAKAN, EV HAPSİNE BAŞLAMAK İÇİN ALTINOLUK'A GİTTİ
»  SEZER'DEN "RAM" TEPKİSİ
»  ERDOĞAN YARGIYA ESTİ GÜRLEDİ
»  TRENLER RÖNTGENLENECEK
»  ERDOĞAN, LÜBNAN'A GİTTİ
»  CHP: "VERGİ BORCU OLAN HİÇ BİR ARACIMIZ YOK"
»  SAKSAĞAN'IN KUYRUĞU PARMAK HESABINA GELİR Mİ?
»  İŞ BULUNMAYAN TÜRKİYE'DE MİLYARDER OLMAK KOLAY
»  GÜLER:UZANLAR ADANA'YI İNEK GİBİ SAĞMIŞ
»  İSPİR'DE DEV KELEBEKLER
»  ÖNDER SAV 7 GÜNDÜR KAYIP
»  PETROLE ALTERNATİF YAKIT HİDROJEN GELİYOR
»  ERDOĞAN'DAN YARGIYA İHANET UYARISI
»  TEHLİKE'NİN FARKINDAYSANIZ ADRESİN ADI
»  DEPREM GELİYOR ONLAR YOLLARA LALE EKMEKLE MEŞGUL
»  BAYKAL'A HACİZ ŞOKU
»  ÖZEL HAYATA, BÜYÜK GÖZALTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.