Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TEPKİSİ
TÜRK EĞİTİM-SEN DEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TEPKİSİ
 
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin biran önce kadroya geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Sözleşmeli öğretmen alımı uygulamasına da son verilmelidir" dedi.
 
29.4.2008 - 19:05
 Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl alacağı 14 bin kadrolu, 10 bin sözleşmeli olmak üzere toplam 24 bin öğretmen atamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koncuk, öğretmen açığının kapatılması için yapılacak bu atamaların oldukça yetersiz olduğunu, yılda 20 bin, 30 bin öğretmen ataması yaparak mevcut açığı gidermenin mümkün olmadığını ve Türkiye'de ataması yapılmayan ve işsizlik kıskacında çırpınan 200 bine yakın öğretmen adayı bulunduğunu ifade etti. Bakanlığın öğretmen açığını giderebilmek için sözleşmeli öğretmen çalıştırmasının hakka ve hukuka aykırı olduğunu kaydeden Koncuk, "Geleceğe güvenle bakamayan, iş güvencesinden yoksun, hiçbir hak iddia edemeyen, tayin, atama, görevde yükselme gibi haklardan mahrum kalan öğretmenleri istihdam etmek milli eğitim sistemimizde kapanması zor yaralar açmaktadır. Emir kulu orduları oluşturmak adına sözleşmeli öğretmen alımı yapan Bakanlık; eğitimde kalitenin düşmesine, nitelikli iş gücünün istihdam edilememesine ve sözleşmeli kölelik anlayışının hakim kılınmasına yol açmaktadır" dedi.
 
Türk Eğitim-Sen'in kadrolu öğretmen dışındaki istihdam türlerine tamamen karşı olduğunu ve insan yetiştirmek gibi ulvi bir amacı olan öğretmenlik mesleğinin bu denli ayaklar altına alınmasının eğitim camiasında infial uyandırdığını savunan Koncuk, "Amaç, milli eğitimde özelleştirmenin önünü açmaksa bu büyük bir skandal olacaktır. Öğretmen açığını giderebilmek için Bakanlığın sözleşmeli öğretmen ataması yapmasını, öğretmenleri ücretli, vekil öğretmen olarak çalıştırmasını Türk Eğitim-Sen olarak protesto ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bugün sözleşmeli öğretmenlik dışında 300-400 YTL alan, yani yüz kızartıcı ücretlerle çalıştırılan öğretmenlerin bulunduğunu hatırlatan Koncuk, "Bu, Türkiye'nin ayıbıdır. Bu ayıba neden olan Milli Eğitim Bakanlığı'na öneride bulunmak istiyoruz. Eğitim süreklilik isteyen bir iştir. Bu nedenle geçici olarak istihdam edilen personelden hiçbir şekilde verim alınamaz. Bu uygulamada kamu yararı yoktur ve sözleşmeli öğretmen alımı büyük hak kayıplarına yol açmaktadır. Dolayısıyla mevcut sözleşmeli öğretmenler bir an önce kadroya geçirilmeli ve sözleşmeli öğretmen alımı uygulamasına son verilmelidir. Aksi taktirde sorun daha da büyüyecek ve Türk milli eğitimimiz içinde bulunduğu cendereden çıkamayacaktır" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerden ekonomik ve sosyal yönden bir farkı olmadığı konusunda sık sık açıklamalar yaptığına dikkat çeken Koncuk, "Eğer sözleşmeli öğretmenlerin, kadrolu öğretmenlerden farkı yoksa, o zaman neden sözleşmeli öğretmenleri de kadrolu öğretmen olarak atamıyorsunuz? Üstelik öğretmenlerin bu şekilde atamasının yapılması 657 sayılı DMK'nın 4-B maddesine de aykırıdır. Çünkü Bakanlık bu uygulamasıyla sözleşmeli öğretmenliği neredeyse asal atama haline getirmiştir" diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞENER: "YENİ BİR SİYASİ OLUŞUM ÇARKI İÇİNDE DEĞİLİM"

İŞTE " SEN ONLARI KÜLLAHIMA ANLAT" DİYEN ÇİFTÇİ

ALPEREN OCAKLARINDAN SAKARYA SAVUNMASI
»  TÜRBAN GENELGESİ TAVSİYE İMİŞ!
»  BAYKAL GİZEMLİ AKP'LİYE : "HESABINI VERECEKSİN"
»  PKK'YA AĞIR DARBE, 73 SIĞINAK YERLE BİR EDİLDİ
»  IĞDIR'DA MAYINA BASAN ASKER ŞEHİT OLDU
»  GAZETECİ BİLA'YA “KONUŞAN BAKAN" AKP’LİLERİN HEDEFİ
»  O ŞİMDİ ASKER
»  GÜL'DEN 1 MAYIS İÇİN SAĞDUYU ÇAĞRISI
»  DTP'DEN MECLİS BOYKOTU
»  SSK'DA SON GÜN KUYRUĞU
»  KAYIP TRİLYON, KOLTUĞUNDAN ETTİ
»  "YÜCE DİVAN DOSYASI HAZIR"
»  MHP'DE VEKİLLERE, 'KAVGA ETMEYİN' UYARISI
»  ERDOĞAN, TAKSİM'E GEÇİT VERMEDİ
»  BAHÇELİ: "AKP İKTİDARININ SONU YAKIN"
»  DP LİDERİ SOYLU'DAN ÇİLLER'E AÇIK TEKLİF
»  PKK'YA MÜTHİŞ OPERASYON
»  BAHÇELİ'DEN 301. MADDE İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ
»  BÜYÜKANIT'TAN RAHŞAN HANIMA SAYGI
»  AKP'DE 4 FARKLI SES
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ROKETATAR'A DAYANIKLI CAMLAR
»  TECAVÜZ BAHANELERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.