Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'DEN MECLİS BOYKOTU
DTP DEN MECLİS BOYKOTU
 
Sakarya’da yaşanan olayları Meclis çalışmalarına katılmayarak protesto edecek.
 
29.4.2008 - 14:43
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Sakarya'daki etkinliğinde çıkan gerginliğe ilişkin olarak, ''Olayı, Türk-Kürt savaşını çıkarmaya yönelik planın bir parçası olarak görmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor'' dedi.

Türk, partisinin Grup Toplantısında, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tahliye edildikten sonra parti genel merkezine gelmesine izin verilmeden Karabük'e götürülmesine tepki göstererek, ''Bu, hukuksuzluktur; siyasete, bize karşı saygısızlıktır'' diye konuştu.

Meclise girdiklerinden beri linç girişimleriyle karşı karşıya olduklarını ileri süren Türk, ''Linç girişimlerine karşı kardeşliği, barışı, demokrasiyi savunduk. Bunlar bizim rotamızdır. Barış çizgisinden sapmadık, ne pahasına olursa olsun sapmayacağız. Anneler ağlamasın diye, genç çocuklar ölmesin diye barışı istedik. Barışı istedik diye bizi vurdular.

Operasyonların bitirilmesini istedik üzerimize panzerler sürüldü. Vurulduk, öldürüldük, dövüldük, cezaevine atıldık, susturulmak istendik. Barışı savunmamızın, istememizin bedeli vardır. Bu bedeli ödedik, ödemeye de devam edeceğiz. Halkımızla barışı, özgürlüğü istediğimiz için hedef haline getirilmiş durumdayız'' ifadesini kullandı.

-SAKARYA'DAKİ GERGİNLİK...-

DTP Sakarya İl Başkanlığınca düzenlenen ''Barış ve Kardeşlik'' gecesinde yaşanan gerginliklere değinen Türk, olayların organize ve planlı olduğunu savunarak, etkinlikten önce yapılan telefon görüşmelerle bunun tespit edildiğini belirtti.
Ahmet Türk, şöyle devam etti:

''Sakarya'da yaşadığımız bu durum Türkiye'nin hangi noktalara gittiği konusunda ibret vericidir. Sakarya'daki linç girişimi, organize ve planlıdır, onları yönlendiren, harekete geçiren güçler var. Olayı, Türk-Kürt savaşını çıkarmaya yönelik planın bir parçası olarak görmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor. Benzer olaylar hafızalarımızda duruyor. Bu, Kürt-Türk savaşını çıkarmak isteyen güçlerin ortaya koyduğu bir oyundur. Türkiye'nin tıkandığı bu süreçte aynı güçler halkın arasındaki düşmanlığı körükleyecek senaryo peşinde.

Artan operasyonların sonrasında bu tür oyunların tezgahlandığını çok iyi biliyoruz. Güç odakları, devletin yaşadığı krizi, tıkanıklığı örtbas etmek için çatışma ortamının gündeme girmesi için çaba sarf etmektedirler. Saldırıların arkasında bu güçlerin olduğu çok açıktır. Linç girişimcilerinin siyasete, bürokraside ve devlette uzantıları vardır.''

Kürt sorununun operasyonla çözülemeyeceğini söylemeleri karşısında daha fazla şiddete başvurulduğunu iddia eden Türk, ''Dün olduğu gibi bugün de barış dilinden vazgeçmeyeceğiz. Çizgimiz nettir. Mücadelemiz, demokrasi ve barış mücadelesidir'' dedi.

-GENEL KURULA 2 GÜN KATILMAYACAKLAR-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''AK Parti kapatılırsa Güneydoğu DTP'ye kalır'' mesajını verdiğini belirten Türk, ''Sayın Başbakan'ın, Kürtler üzerinden statüko ile anlaşma arayışı sürüyor. Bölge halkımızın tercihi DTP'dir. AK Parti kapatılsa da kapatılmasa da halkın tek temsilcisi DTP'dir. Halk hiçbir zaman adresini, pusulasını şaşırmaz'' diye konuştu.

DTP Grup Başkanı Türk, 1 Mayıs kutlamalarında emekçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Bugün TCK'nın 301. maddesinde değişiklik teklifinin Genel Kuruldaki görüşmelerine katılacaklarını belirten Türk, Sakarya'daki gerginliklere karşı Parlamentonun sessiz kalmasına tepki göstermek için yarın Genel Kurul görüşmelerine katılmayacaklarını bildirdi.

Türk, perşembe günü de 1 Mayıs kutlamalarına katılacaklarından dolayı Genel Kurula gelmeyeceklerini kaydetti.

-URAS'IN MİLLİYETÇİLİĞE İLİŞKİN SÖZLERİ...-

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de söz alarak yaptığı konuşmada, Sakarya'daki etkinliğe katıldığını belirterek, yaşanan gerginlikleri anlattı. Binici, ''Münferit olduğu söylenen olay, provokasyon değildi, önceden yazılmış senaryoydu ve oyuncuları belliydi. Orada adeta Sivas'ı yaşadık'' dedi.

Binici, DTP'lilerin etkinlik yaptığı düğün salonunun etrafını saran bir grubun Alperen Ocaklarının binasından çıktıklarını ileri sürdü.

DTP Grup Toplantısına katılan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da konuşmak için söz aldı. Kürsüye gelirken düşme tehlikesi geçiren Uras, ''Kürsülere alışkın değilim. DTP'nin kürsüsüne takılmak, Ergenekona takılmaktan iyidir'' dedi.

Uras, Sakarya'daki gerginlikten sorumlu kamu görevlileri hakkında soruşturma açılması gerektiğini iddia ederek, ''Sakarya'da olan tipik bir Ergenekon faaliyetidir. Gün, Kürt yurttaşlarıyla bir arada yaşama iradesini ortaya koyma günüdür. Biz, çok kültürlü, kimlikli Türkiye'den yanayız'' diye konuştu.

DTP'ye destek vermek için yarın Genel Kurul çalışmalarına katılmayacağını belirten Uras, ''Biz milliyetçi galeyanlara gelmeden bir arada yaşama kültürünü geliştirmek zorundayız. Milliyetçilik mi insanları aptallaştırıyor, aptallar mı milliyetçi oluyor bunu bilmiyorum ama bizim mutlaka toplumumuz dokusunu çürütmeye çalışan bu ırkçı milliyetçi anlayışlara karşı insanlığın yürüyüşünü sürdürmemiz gerekir'' diye konuştu.

SDP Genel Başkanı Filiz Koçali ise 1 Mayıs kutlamalarına Taksim Meydanı'nın kapatılmasıyla provokasyona neden olunduğunu ileri sürerek, ''Bir kişinin burnu kanarsa bunun sorumlusu Başbakan olacak'' dedi.

Koçali, Nevruz ile 1 Mayısı birleştirerek, DTP'li milletvekilleriyle birlikte Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SSK'DA SON GÜN KUYRUĞU

KAYIP TRİLYON, KOLTUĞUNDAN ETTİ

"YÜCE DİVAN DOSYASI HAZIR"
»  MHP'DE VEKİLLERE, 'KAVGA ETMEYİN' UYARISI
»  ERDOĞAN, TAKSİM'E GEÇİT VERMEDİ
»  BAHÇELİ: "AKP İKTİDARININ SONU YAKIN"
»  DP LİDERİ SOYLU'DAN ÇİLLER'E AÇIK TEKLİF
»  PKK'YA MÜTHİŞ OPERASYON
»  BAHÇELİ'DEN 301. MADDE İÇİN REFERANDUM ÖNERİSİ
»  BÜYÜKANIT'TAN RAHŞAN HANIMA SAYGI
»  AKP'DE 4 FARKLI SES
»  ÇANKAYA KÖŞK'ÜNE ROKETATAR'A DAYANIKLI CAMLAR
»  TECAVÜZ BAHANELERİ
»  JANDARMAYA KAZIK ATAN HACKER
»  BİR AYDA 17 ŞEHİT VERDİK
»  BAKAN ÇİÇEK'İN CEVAP VEREMEDİĞİ SORU
»  EN KAPSAMLI YEREL SEÇİM ANKETİ
»  1 MAYIS'TA BAYKAL'A DÜŞEN
»  İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN !
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ TAHLİYE EDİLDİ
»  "CEZALARINI GÖRECEKLER"
»  MUHAFAZAKAR SÜBYANCILIK
»  VALİ GÜLER: " ZORLA DAĞITIRIZ"
»  TEMA VAKFI BAŞKANI, ERDOĞAN'I BÜYÜKANIT'A ŞİKAYET ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.